Gå til innhold

Mage/tarm problemer


Gjest Oppgitt ungdom
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest Oppgitt ungdom

Junior - 28 år - har problemer med mage/tarm i mange år.Han spiser, for så å gå rett på toalettet,og blir så trett. Han har vært til flere undersøkelser, men legene famler litt i blinde, tror han selv. Han spiser, men kroppen nyttiggjør ikke matinntaket, dvs han går snart "tom", og kroppen bruker lang tid til å restituere seg.Han sykler 4 mil hver dag (t/r jobb), så han har bra kondisjon. En lege mener det er laktoseintol.men han tviler selv. Han holder seg borte fra melkeprodukter osv, men blir ikke bedre. Dette går utover humør og allmenntilst., og nå håper vi "nye" øyne kan ha andre innspill. Vi er alle frustrerte og leie på hans vegne, og vi orker ikke se på at skal lide mer. Fastlege osv har alle vært konsultert! Finnes det spesialister i landet vi kan kontakte? Takker for svar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Fortsetter under...

Ragnhild Halvorsen, Lege Spesialist i immunologi

Jeg går ut fra at det er gjort vanlige mage-tarm undersøkelser for å utelukke en tarmsykdom. Han burde absolutt vært henvist til en spesialist i indremedisin og gastro-enterologi - det går ikke frem av brevet ditt hvor han har vært undersøkt. Slik du beskriver problemene har det neppe noe med matoverfølsomhet å gjøre, men cøliaki er det nærliggende å tenke på. En laktoseintoleranse ville ikke gi slike symptomer så det er det ganske sikkert ikke. Det finnes personer som har en utpreget refleks som gjør at med en gang det kommer mat ned i magen må de på toalettet. Dette betyr ikke nødvendigvis at de ikke nyttiggjør seg maten. En blodprøve ville kunne avdekke om det er dårlig opptak av næringsstoffer. Det beste rådet du kan få er nok igjen å kontakte fastlegen for å få henvisning til en spesialist, eventuelt en poliklinikk på et litt større sykehus.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...