Gå til innhold

Får jeg diabetes?


Gjest Jan, Oslo
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest Jan, Oslo

Jeg er en mann på 51, trener hardt og jevnlig flere ganger ukentlig, ikke overvektig, ikke diabetes i familien. Jeg har i lengre tid spist en del sukker, i form av drops, sjokolade, kjeks, corn-flakes, syltetøy, geitost og mye appelsinjuice. Ved rutinekontroll hos legen ble det avdekket 6,2 i fastende blodsukker, mens langtidsblodsukkeret var 6,6. Jeg kom igjen ti dager senere etter å ha gått på så å si sukkerfri diett, og hadde da et fastede BS på 5,7 og langtidssukker på 4,6. Jeg har nå kjøpt egen måler, og måler jevnlig hver morgen – samtidig som jeg i noen uker har gått på en diett med tilnærmet null sukker, kun grovt brød, kjøtt, fisk, nøtter, salat og lite frukt – dog en del jordbær & blåbær. Fastende BS ligger nå på 5,2-5,6 med regulert kosthold. Spørsmålet er: Kan jeg ha fått diabetes? Er jeg i ferd med å utvikle det? Bør jeg unngå alt sukker for all fremtid nå? Slutt på is, sjokolade og alt som er så godt? Hva bør jeg gjøre, rett og slett. Er veldig takknemlig for svar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Fortsetter under...

Gjest Hoggormen

Tallene du oppgir kan være forenelig med en begynnende diabetes, men kriteriet for å få diagnosen er en fastende måling over 7,1 eller to tilfeldige målinger over 11,1.

Om du fortsetter slik du har gjort behøver du ikke få problemer, men det er alltid lurt å følge opp. Type 2 diabetes forekommer ikke bare hos overvektige. Hos noen er det rett og slett genetisk betinget.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...