Gå til innhold

Krampe under tungen?


Gjest tungekrøll
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest tungekrøll

Hei! Jeg fikk plutselig, mens jeg satt og spiste, krampe eller noe under tungen. Merket dette ved at det kjentes ut som det plutselig var en kul under tunga. Det hele ser ganske ekkelt ut med en kul som står ut fra noe som ser ut som en sene som går fra baksiden av fortennene nede og til festet av tunga. Ser ut som senen har slått krøll på seg rett og slett. Kjenner lett ubehag i området og iblant stråler det derfra så det gjør vondt. Har vært slik i noen timer nå. Har forsøkt å strekke ut tunga og trykke på kulen, men det gjør bare vondt. Er dette krampe? Skal det bare gå over av seg selv eller skal jeg gå til lege?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nina Lindstad, spesialist i allmennmedisin

mest sannsynlig er det en hevelse i en spyttkjertel som gir plagen. kan skyldes at en utførselsgang har tetnet, kanskje pga en liten spytt-sten. Typisk er at smerten er sterkest etter måltid, da kjertelen normalt skulle ha produsert spytt som skulle smøre munnhulen. Du kan prøve med forsiktig massasje. Dersom smerten ikke slipper taket, eller du stadig får tilbake hevelsen kan du kontakte fastlegene din. Trolig vil du da få henvisning til en øre-nese-halslege som kan åpne utførselsgangen for kjertelen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...