Gå til innhold

smerter 1 1/2 år etter ryggoperasjon


Gjest gammel i kroppen
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest gammel i kroppen

Hei! Jeg er en jente på 32 år som er operert for scoliose for 1 1/2 år siden. Tiden etter operasjonen opplevde jeg som svært smertefull, det var kun store doser med ketorax som fikk meg gjennom de første to månedene. Deretter hjalp det med paralgin major, nå bruker jeg ibux for smertene.Men saken er den at jeg har aldri kommet meg helt etter oerasjonen. Jeg har stadig et vondt press i venstre side(inngrepet ble gjort på denne siden,de fjernet også et ribben)og smerter som benverk og kribling i beina. Jeg kan også få kniver i ryggen(i området som er avstivet). Må kansje nevne at det er øvre del av ryggen som er avstivet. Jeg blir fort sliten i ryggen. Jeg plages også av nakkesmerter som blir til en stikkende hodepine som stråler til øret og tennene. Jeg kan også få "hodepine" i øynene, da et av gangen. Jeg har vært to ganger til kontroll ved sykehuset som opererte meg, beskjeden har hvert den samme: røntgenbildene ser fin ut! Det er helt vanlig røntgen som ble tatt, altså kun bilde av skjelettet. Spurte om det var mulig å få tatt MR-røntgen da det aldri har vært tatt slike bilder av ryggen min, men nei det var nok bare muskulære plager sa de, så MR var det ikke behov for.Jeg jobber 50% på kontor med variert arbeide,men er så sliten de dagene jeg har vært på jobb, da fungerer jeg ikke resten av dagen. Dette er noe mine to barn legger merke til da jeg ikke har nok energi til å svare dem/snakke med dem når jeg kommer hjem, ikke for neste dag. Heldigvis har de en far også. Jeg klarer ikke å omgåes andre personer(føre en samtale) de dagene jeg har vært på jobb. Dette gjør meg så sliten at tanken om å få slippe dette livet av og til kommer. Men så kommer fornuften og tanken på mine barn, selvfølgelig vil jeg leve, bare uten å være så sliten! For ordens skyld må jeg nevne at jeg har lavt stoffskifte og tar 100 mikrogr. levaxin pr.dag. Jeg er ikke overvektig. Har tatt nye prøver av stoffskiftet og de var ok. Håper du kan gi meg noen svar og pekepinner hvor jeg kan få hjelp. Har tatt dette opp med fastlegen min, men fikk til svar at han ikke viste hva som gjor meg så sliten, stoffskiftet mitt var jo ok. Hilsen en som gjør ting forde det blir forventet, men med et ønske om å gjøre ting forde jeg har lyst og klarer det:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nina Lindstad, spesialist i allmennmedisin

Man kan bli både sliten og deprimert av kroniske smerter. Høres ut som du har en tendens til depresjon. prøv å snakk åpent med fastlegen di om dette. Kanskje kan du ha stor hjelp av samtaler med psykolog, eller kanskje av medisiner som kombinert kan hjelpe på smerter og depresjon. Det vil være svært viktig for deg å trene stabilitet og styrke i ryggen. Be om en henvisning til en fysioterapeut som hat SET slynge-apparater. Dette er en effektiv og morsom måte å trene ryggen på. Kanskje hadde det vært gunstig for deg å jobbe korte dager fremfor lange dager annenhver dag? Prøv å snakk med fastlegen og arbeidsgiveren din om dette kan la seg ordne. Fastlegen din kan forøvrig også henvise deg til en MR. Og dersom smertene ikke gir seg med den nevnte trening, kan du kanskje be om å bli henvist til en smerte-klinikk. Kanskje kan man vurdere en nerveblokkade på de ømmeste punktene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...