Gå til innhold

Herpes simplex


Gjest liljana
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest liljana

Hei, prøver meg her ettersom jeg ikke fikk svar på allmennmedisin.Fikk i oktober i fjor et førstegangsutbrudd av herpes simplex inne i munnen. Spesielt tunga var utsatt. Det startet med svak prikking, og etter hvert et sterkt brennende punkt midt på tunga. Siden brant det i hele munnen+ svelget. Kom etter hvert (over lang tid) små blemmer både på tunga og ellers inni munnen. Ble omsider tatt blodprøver på forskjellige virus. Det som står er følgende: hsg: lavt, hsm positiv. Fikk imidlertid de samme sympt for en stund siden,bare litt midere, og da sto det på blodprøven som ble tatt:igg moderat positiv og igm +/- grenseverdi.Hvorfor er benevnelsene på herpes forskjellige, og hvorfor iall verden får jeg herpes INNI munnen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest togli

Grenseverdier og slike ting vet jeg ingenting om, så det kan jeg desverre ikke svare på...

Jeg fikk herpes-utbrudd i munnen i begynnelsen av februar. det var skikkelig ubehagelig med blemmer og sårhet på tunga, i ganen og ellers i munnen og litt øverst i halsen! Dette varte i noen uker og først fire uker etterpå fikk jeg svar på prøvene som viste herpes. Legen sa at mer enn halvparten av befolkningen har herpesviruset latent i kroppen. Hos noen av oss dukker det opp og førstegangsutbruddet er vanligvis i munnen. Det er ikke sikkert man får det igjen, men jeg har fått salve til bruk _dersom_ jeg får utbrudd rundt munnen.

Helt fram til for ca en mnd siden kjente jeg murring på tunga daglig. Nå skjer det sjeldnere og sjeldnere. For noen uker siden var jeg hos tannlegen og han sa det egentlig er tannleger som er eksperter på dette, så du kunne kanskje tatt kontakt med tannlegen for å forhøre deg. Tannlegen min sa at man ikke er smittefarlig når viruset begynner å gå tilbake og at det ofte ikke skjer flere utbrudd enn dette ene. Han sa også at murring og sårhet på tunga kunne forekomme i flere mnd etter selve utbruddet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest togli

denne typen herpes har ikke sammenheng med kjønnsykdommer (ser du har lagt spm inn på forumet for kjønnssykdommer..). Dette er en annen type herpes enn den man kan få på kjønnsorganene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...