Gå til innhold

Herpes simplex


Gjest liljana
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest liljana

Hei, prøver meg her ettersom jeg ikke fikk svar på allmennmedisin.Fikk i oktober i fjor et førstegangsutbrudd av herpes simplex inne i munnen. Spesielt tunga var utsatt. Det startet med svak prikking, og etter hvert et sterkt brennende punkt midt på tunga. Siden brant det i hele munnen+ svelget. Kom etter hvert (over lang tid) små blemmer både på tunga og ellers inni munnen. Ble omsider tatt blodprøver på forskjellige virus. Det som står er følgende: hsg: lavt, hsm positiv. Fikk imidlertid de samme sympt for en stund siden,bare litt midere, og da sto det på blodprøven som ble tatt:igg moderat positiv og igm +/- grenseverdi.Hvorfor er benevnelsene på herpes forskjellige, og hvorfor iall verden får jeg herpes INNI munnen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Miklos Degre, Dr Med Spesialist i mikrobiologi

Dette med immunologiske undersøkelser er litt kompliserte. Det er forskjellige typer antistoffer som dannes som respons på infeksjon. IgM klassen dannes først, og varer relativt kort (noen mndr). Ved ny infeksjon, eller med reaktivering, som er tilfelle med herpes dannes som regelk ikke IgM antistoffer. IgG antistoffer kommer senere, varer lenger, gjerne livet ut, og de dannes også red ny eller reinfeksjon. Så de resultater du har fått tyder på at den første infeksjonen skyldes herpes virus. Slike infeksjonsimmunologiske eller serologiske undersøkelser egner seg dårlig til klarlegging av reinfeksjoner eller reaktiveringer. Svak til moderat IgG og grenseverdi av IgM kan skyldes din tidligere infeksjon, og sier ingenting om det siste utbryddet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...