Gå til innhold

INVASIV


Gjest Ellen78
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest Ellen78

Hei! Hva vil det si at en infeksjon er invasiv i forhold til om den ikke er det?? Jeg leser om pneumokokkinfeksjon i forhold til om dattera mi skal ha vaksinen eller ikke. Det står at den kan gi INVASIV infekjson. Hva er sepsis? Bakteremi?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Miklos Degre, Dr Med Spesialist i mikrobiologi

En infeksjon beskrives som invasiv når bakteriene, dvs. infeksjonen sprer seg fra det opprinnelige stedet der bakteriene får fotfeste, til andre deler av organismen. F. eks. når en lokal halsinfeksjon utvikler seg til en mer generelll infeksjon. Bakteremi betyr at bakteriene befinner segt i blodsirkulasjonen og derfra kan de få adgang til , nær sagt, hvilken som helst del av kroppen. Sepsis er en slags videre utvikling, når infeksjone er etablert som en generell infeksjon, bakteriene finnes i blodet og i flere organer, at organismens reaksjon med bl.a. økende antall hvite blodlegemer, proteiner som organismen produserer som svar på infeksjonen, er også til stede. Sepsis er en livstruende situasjon og det er vanskelig å behandle en fult utviklet sepsis. Pneumokokkvaksine skal gi beskyttelse mot en slik generell infeksjon, so forekommer av og til og som er en meget alvorlig sykdom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...