Gå til innhold

Jeg må spørre igjen om kalorier


Lillemus

Anbefalte innlegg

Jeg skal ligge på 1600 om dagen når jeg ikke mosjonerer noe særlig, for å holde vekten. Om jeg da legger meg på 1300 og prøver å røre meg litt så vil det forhåpentligvis føre til at jeg sakte, men sikkert går ned? Tiden vil vise! :o)

For å gå ned en kilo i vekt, så må man ha et kaloriunderskudd på ca 7000 kalorier.

Dvs. at dersom du går med 300 kalorier i underskudd hver dag, så vil du bruke 23 dager på å gå ned en kilo. (7000 / 300).

Men der virker veldig lite å spise bare 1600 kalorier pr. dag synes jeg. Jeg ville nok vært på sultegrensa da:-/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

For å gå ned en kilo i vekt, så må man ha et kaloriunderskudd på ca 7000 kalorier.

Dvs. at dersom du går med 300 kalorier i underskudd hver dag, så vil du bruke 23 dager på å gå ned en kilo. (7000 / 300).

Men der virker veldig lite å spise bare 1600 kalorier pr. dag synes jeg. Jeg ville nok vært på sultegrensa da:-/

Det trodde jeg også, men nå har jeg fulgt med et par dager og 1300 kcal er faktisk ikke så lite mat! Da regner jeg ikke med kaker, sjokkis og sånt - da fyker jo kaloriene til værs.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det trodde jeg også, men nå har jeg fulgt med et par dager og 1300 kcal er faktisk ikke så lite mat! Da regner jeg ikke med kaker, sjokkis og sånt - da fyker jo kaloriene til værs.

Må innrømme at jeg aldri har veid mat og regnet ut kaloriene. Men jeg leser en del på innholdet på matvarene slik at jeg kan ta de riktige valgene.

(Etter en uke i syden ser jeg at jeg må ta de riktige valgene noen dager nå......)

Og som du sier så fyker kaloriene fort i været om du spiser kaker/godterier. Her er det virkelig mye å hente. I tillegg er det mange kalorier i drikke. Det ser det ut til at mange glemmer. 2 glass juice er fort 200 kalorier....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest ferdig på slanker'n

Min startvekt var ca. 72 kg da jeg begynte slankingen. Er 170 cm høy.

Min kalorigrense var på 1300-1400 kcal hvis jeg ville gå ned 0,5 - 1 kg pr. uke.

Dette gikk helt fint, og jeg spiste meg god og mett hver dag. Det handler bare om å spise riktig.

Jeg synes det er svært vanskelig å slanke meg på vanlig "norsk husmannskost". F.eks så stjeler brødskiver med pålegg VELDIG mye kcalorier og det blir lite igjen til middag og mellommåltider.

Nå var jeg så heldig å møte en libaneser som introduserte meg for utrolig mye spennende mat og ikke minst, meget sunn mat.

Jeg spiser nå stort sett sånn mat, og i og med at jeg bor rimelig sentralt, får jeg kjøpt alt det jeg trenger.

Jeg er ferdig med slankingen nå, men generelt kan jeg si at å spise ofte har stor betydning for forbrenningen.

Men den type mat jeg spiser, blir jeg også fort sulten, slik at behovet for mat melder seg relativt ofte. Jeg spiser meg aldri så mett at jeg blir tung i magen eller trett, kun til jeg ikke er sulten mer.

Et eksempel på lunsj for meg er: et pitabrød (av den typen man lager rullekebab av for de som kjenner det), en tomat og litt agurk som jeg dypper i 3-4 ss youghurt naturell med litt salt på. Eller jeg smører naturell ost/fetaost inni pitabrødet med noen dråper olivenolje og kanskje putter inni litt vårløk.

6-8 grønne oliven og en kopp te.

Dette blir man ikke stappmett av (men nokså lei av å tygge fordi det tar litt tid :-)=, men akkurat nok til ikke å være mer sulten.

For en brødskiveslunsj for meg, så kan jeg spise 4 slike måltider målt i kalorier.

Som mellommåltid spiser jeg gjerne 1 knekkebrød med isbergsalat som pålegg og drysser litt salt på toppen, eller jeg tar litt youghurt naturell med frukt og nøtter.

Man trenger ikke spise opp alle kalorier man trener bort, selv om man da havner under anbefalt inntak. Ta det heller som en bonus og at vekttapet da vil skje raskere. Men du bør ikke spise mindre enn 12-1300 kalorier daglig

Ellers så er såkalte trege kalorier bra å spise. Det finner man i alle grønne grønnsaker, bønner og linser og i fiber. I tillegg til at det er bra for magen ( når man kommer over oppblåst mage og fisestadiet knis knis :-)), bruker også kroppen mer kalorier for å forbrenne denne maten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min startvekt var ca. 72 kg da jeg begynte slankingen. Er 170 cm høy.

Min kalorigrense var på 1300-1400 kcal hvis jeg ville gå ned 0,5 - 1 kg pr. uke.

Dette gikk helt fint, og jeg spiste meg god og mett hver dag. Det handler bare om å spise riktig.

Jeg synes det er svært vanskelig å slanke meg på vanlig "norsk husmannskost". F.eks så stjeler brødskiver med pålegg VELDIG mye kcalorier og det blir lite igjen til middag og mellommåltider.

Nå var jeg så heldig å møte en libaneser som introduserte meg for utrolig mye spennende mat og ikke minst, meget sunn mat.

Jeg spiser nå stort sett sånn mat, og i og med at jeg bor rimelig sentralt, får jeg kjøpt alt det jeg trenger.

Jeg er ferdig med slankingen nå, men generelt kan jeg si at å spise ofte har stor betydning for forbrenningen.

Men den type mat jeg spiser, blir jeg også fort sulten, slik at behovet for mat melder seg relativt ofte. Jeg spiser meg aldri så mett at jeg blir tung i magen eller trett, kun til jeg ikke er sulten mer.

Et eksempel på lunsj for meg er: et pitabrød (av den typen man lager rullekebab av for de som kjenner det), en tomat og litt agurk som jeg dypper i 3-4 ss youghurt naturell med litt salt på. Eller jeg smører naturell ost/fetaost inni pitabrødet med noen dråper olivenolje og kanskje putter inni litt vårløk.

6-8 grønne oliven og en kopp te.

Dette blir man ikke stappmett av (men nokså lei av å tygge fordi det tar litt tid :-)=, men akkurat nok til ikke å være mer sulten.

For en brødskiveslunsj for meg, så kan jeg spise 4 slike måltider målt i kalorier.

Som mellommåltid spiser jeg gjerne 1 knekkebrød med isbergsalat som pålegg og drysser litt salt på toppen, eller jeg tar litt youghurt naturell med frukt og nøtter.

Man trenger ikke spise opp alle kalorier man trener bort, selv om man da havner under anbefalt inntak. Ta det heller som en bonus og at vekttapet da vil skje raskere. Men du bør ikke spise mindre enn 12-1300 kalorier daglig

Ellers så er såkalte trege kalorier bra å spise. Det finner man i alle grønne grønnsaker, bønner og linser og i fiber. I tillegg til at det er bra for magen ( når man kommer over oppblåst mage og fisestadiet knis knis :-)), bruker også kroppen mer kalorier for å forbrenne denne maten.

Jeg grovteller kalorier for tiden og kommer greit rundt 1300 kcal og da synes jeg at jeg spiser ganske mye! Er i alle fall fin og mett hele dagen. :o) Havreknekkebørd metter jo faktisk kjempebra har jeg funnet ut og to knekkebrød i småbiter rørt ut med en lettyoghurt er jo et helt måltid som metter lenge!

Blir spennende å gå på vekta kommende fredag igjen... :o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...