Gå til innhold

Tungpusthet og trening


Gjest pga
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest pga

Hei, jeg er en jente på 27 år som har vært en aktiv mosjonist i over 10 år - jeg er spesielt glad i toppturer sommer og vinter og løping. Mitt problem er en ekstrem tungpusthet ifm. gange og løping i motbakker, noe som medfører at jeg ikke klarer og presse meg opp i puls og derigjennom øke formen. Jeg mener bestemt at denne tungpustheten ikke kommer av dårlig kondisjon - jeg har riktignok dårlig kondis ift. treningsmengde (4-5 dager i uken) da jeg som sagt har store problemer med å øke formen. Kroppen er også dårlig på å resituere seg. F eks. kan jeg gå i en motbakke med en puls på 145 og puste tungt og høylytt. Er dette normalt? Og kan jeg ha anstrengelsesasma eller lingnende? Og hvordan kan jeg evt. finne ut om jeg har det? Jeg har ingen spesielle allergier som jeg vet om. Jeg kan nevne at jeg også til tider sliter med lave jernverdier og lav blodprosent (men tror ikke det alene kan påvirke pusten...), og i tillegg dårlig blodsirkulasjon i hender og føtter. Jeg fryser meget lett når jeg er rolig og sover med sokker året rundt, mens jeg svetter ekstemt mye under aktivitet. Håper du har anledning til å svare meg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Thor-Øistein Endsjø, barne- og idrettslege

Flott at du holder deg i form med regelmessig trening tross at du synes det "butter" litt i motbakkene.

At det går tyngre enn det du synes treningen din tilsier kan skyldes mange ting. Først og fremst synes jeg du skal få tatt en grundig helsesjekk med blodprøver som ser på alt fra hormonverdier (først og fremst thyreoidea hormoner) jernlagre osv. Jeg synes også det bør gjøres en belastningstest på ergometersykkel eller tredemølle for å få sjekket både lunger og hjerte. Skal man sjekke f. eks. en mulig anstrengelses-astma, så er det på denne måten dette må undersøkes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...