Gå til innhold

er jeg oversliten


Gjest Anonym bruker
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest Anonym bruker

Jeg er en kvinne på 49 år og jeg jobber som renholder på et hotell. I det siste halvåret har jeg hatt forferdelig migrene etter endt dag på jobb. Dette har slitt meg helt ut så nå er jeg veldig trøtt og sliten,føler jeg ikke orker noe annet enn å ligge på sofaen. Smerter i brystregionen og magen kommer også når jeg har fri, merker ikke det sånn når jeg er på jobb. Min lege mener jeg kan ha fibromyalgi men har aldri funnet det helt klart. Hvor skal jeg begynne for å få det bedre?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Bookworm

Har du smerter i kroppen? eller er det bare det du nevner? Fibromyalig kjennetegnes med triggerpunkter forskjellige steder på kroppen og sterkt utbredt muskelsmerter.

Jeg ble diagnostisert med migrene for noen år tilbake - fikk migrenemedisin (som ikke fungerte). For et år siden fikk jeg diagnosen fibromyalgi, og etter at jeg har tatt forhåndsregler i forbindelse med dette, har jeg ikke hatt ett eneste migreneanfall. Men de andre symptomene er mye verre, og jeg fungerer ikke lenger i hverdagen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nina Lindstad, spesialist i allmennmedisin

Diagnosen fibromyalgi bør legen din kunne stille. Kriteriene er kronisk ømme punkter på alle fire ekstremiteter med over 3 måneders varighet. Årsaken til smertene skal ikke være andre sykdommer. Slitenhet, hodepine, stress og eventuelt nedsatt søvn kan gi liknende smerter. Med såpass hyppig migrene kan det være grunn til at du får en henvisning til nevrolog. Dette må fastlegen din ordne. Blodsukker, jernlager, stoffskifte og blodtrykk må sjekkes. Kanskje bør du ha sykmelding en periode. kaskje trenger du etterhvert en lettere fysisk jobb. mange med migrene og slitenhet har god effekt av stressreduskjon en periode, samtidig som man får veiledet trening 2-3 ganger i uken hos fysioterapeut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...