Gå til innhold

Stadig hjertebank


dione1

Anbefalte innlegg

Har i sommer og utover høsten vært plaget med hjertebank. Har hatt det tidlugere også men ikke så ofte som nå. Har vært en del stress, og lurer på om dette kan gi seg utslag i kraftig hjertebank? Jeg får spesielt hjertebank etter måltid, vanligvis ligger pulsen min mellom 70-80, 60 om morgenen, men etter måltid øker den til 90-100, og holder seg der en times tid før den blir normal igjen. Dette skjer etter hvert måltid, og jeg får veldig hjertebank når jeg reiser meg opp fra stolen,enn om jeg ikke hadde spist. Enkelte ganger blir pulsen over 100, og da blir jeg livredd, reiser meg opp går i senga for å prøve å slappe av, men da stiger pulsen ytterligere, og jeg har målt opp til 150 under en slik episode. Den går relativt raskt over, 2-3 minutt etter jeg har lagt meg. Men er dette vanlig?? En gang ble jeg så redd, og jeg følte jeg ikke fikk puste, fikk komme til lege og tatt ekg mens det sto på, ingenting galt, gjennomsnittpuls på 129 men ekgen ble tatt, men da var jeg stressa. Har blitt veldig opphengt i pulsen i det siste. Kan det rett og slett bare være stress?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

hei dione1!

Jeg har identiske plager selv.Har slitt med høy puls og hjertebank de siste 5 år (etter mye angst og panikk), tatt masse prøver, alt normalt. Tror vi bare må innfinne oss med at selv om det er ubehagelig, er det ikke er noe farlig (dersom du har vært hos lege og alt er ok)

Det at du får hjertebank etter måltid, kan være fordi da går mye av blodsirkulasjonen til mage/tarmsystemet (blodtrykksfall?), og hjertet må pumpe litt ekstra for å opprettholde et normalt blodtrykk. Prøve å ikke få panikk når dette skjer, det trigger bare angsten, og den vonde sirkelen er i gang.

Tror også hjertet mitt er ekstra følsomt for adrenalin. Plagene blir også verre hvis jeg drikker alkohol, spiser mye sukker, etter at jeg har trent etc.

Jeg går på betablokker (atenolol), som har den uheldige bivirkningen at man blir veldig trøtt. Men det hjelper ihvertfall litt.

Ellers så tror jeg det å tenke mye på hjerte og hjertebanken, og bekymre seg/stresse, kun gjør problemene verre.

En bok som har hjulpet meg veldig med mine angstplager og hjertefokusering er Claire Weekes "Hope and help for your nerves" og "Essential help for your nerves" (særlig sistnevnte) De kan være verdt å ha hjemme i bokhyllen! Håper plagene bedrer seg for deg. Ofte er dette noe man "vokser av seg" også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...