Gå til innhold

Champix og nicotinell


gladeyade

Anbefalte innlegg

Hei. Jeg har endelig fått tatt meg sammen og skaffet meg Champix. Nå skal jeg slutte å røyke! Programmet begynner i morgen, og da tar jeg også første pille. Men det står et sted i programmet - enten på internett eller i pakningsvedlegget at man ikke skal bruke andre røykeavveninningsmidler samtidig med Champix, og litt av poenget for meg var å bli kvitt BÅDE avhengigheten til røyk OG avhengigheten til nicotinell. Jeg bruker nemlig begge deler, og jeg tygger atskillig mer nikotintyggegummi enn antallet røyk jeg røyker. I mitt tilfelle tror jeg det å slutte med tyggegummien blir vanskeligst. Må jeg kutte tyggegummiene brått samme dag som jeg tar første pille? I så fall ser jeg litt mørkt på dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nina Lindstad, spesialist i allmennmedisin

Når du bruker Champix vil suget etter nikotin forsvinne, dette gjelder også Nicotinell tyggegummi. Mange som har brukt Champix får nærmest en aversjon mot nikotin. Det er ikke noe i veien for å prøve å gradvis trappe ned Nicotinell i løpet av de første ukene på kuren. Prøv å ha andre tyggegummier med liknende smak tilgjengelig, og gå eventuelt ned i styrke på Nicotinell; bland eventuelt med "vanlig tyggis". Det er også et "psykisk rituale" som du skal avvenne deg med; prøv å finn noe annet godt å tygge på når du skal unne deg små pauser, men ikke økt kalori-inntak!. Kanskje kan du f.eks gå over fra å drikke mye kaffe til sunnere teer samtidig. Eller sunne juicer eller smoothies. Prøv også å sett av mer tid til egenpleie, gjerne mosjon som du liker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...