Tralla Skrevet 19. desember 2007 Skrevet 19. desember 2007 Har ikke vært vant til denne kaken før jul, men fikk smake den nylig og den var virkelig god. Ser litt på nett etter oppskrifter og ser at noen bruker ferdig kransekakemasse , mens andre lager den selv. Blir forskjellen stor? Har ikke ferdig skåldede mandler, så da tar det litt mer tid, men gjør det gjerne hvis det blir avgjørende på smaken. 0 Siter
caryyne Skrevet 19. desember 2007 Skrevet 19. desember 2007 I den oppskrifta eg har står det ingenting om å skolda mandlane, så eg har berre malt dei heilt vanleg. Vart veldig gode, første gongen eg har laga dei men stor suksess :-) 0 Siter
Speak Skrevet 20. desember 2007 Skrevet 20. desember 2007 Jeg skolder ikke mandlene til Sarah Bernard. Bruker samme oppskrift som jeg bruker til kransekake. Lag gjerne dobbel posjon og bruk halvparten uten "topping" og halvparten med. De uten er knallgode de også. Jeg fryser alltid ned disse og tar de opp rett før servering. Da blir de superseige og gode:-) 0 Siter
Tralla Skrevet 20. desember 2007 Forfatter Skrevet 20. desember 2007 Jeg skolder ikke mandlene til Sarah Bernard. Bruker samme oppskrift som jeg bruker til kransekake. Lag gjerne dobbel posjon og bruk halvparten uten "topping" og halvparten med. De uten er knallgode de også. Jeg fryser alltid ned disse og tar de opp rett før servering. Da blir de superseige og gode:-) Har du oppskrift? Prøvde en jeg fant på nett i går, det var revet marsipan(!) Og det ble ikke bra.... (rett i søpla) 0 Siter
Tralla Skrevet 20. desember 2007 Forfatter Skrevet 20. desember 2007 I den oppskrifta eg har står det ingenting om å skolda mandlane, så eg har berre malt dei heilt vanleg. Vart veldig gode, første gongen eg har laga dei men stor suksess :-) Har du oppskrift? Er flere forskjellige på nett, vil gjerne ha noen som er gode:) 0 Siter
Orio Skrevet 20. desember 2007 Skrevet 20. desember 2007 I den oppskrifta eg har står det ingenting om å skolda mandlane, så eg har berre malt dei heilt vanleg. Vart veldig gode, første gongen eg har laga dei men stor suksess :-) Oppskrift? 0 Siter
caryyne Skrevet 20. desember 2007 Skrevet 20. desember 2007 Oppskrift? Deler gjerne oppskrifta mi eg :-) SARAH BERNARD Makroner: 300 g malne mandlar 300 g melis 6 eggekviter Stivpisk eggekvitane og bland forsiktig i mandlar og melis (eg blanda melis og mandlar først). Sett på bakeplater med teskei og steik 15-17 minutt ved 175 grader. Fyll: 100 g sukker 1,25 dl vatn 5 eggeplommer 200 g margarin 2 ss kakao litt melis pluss vaniljesukker Kok opp sukker og vatn på svak varme til det tjuknar litt - ca ti minutt. Pisk saman eggeplommene og tilsett sukkervatnet i tynn stråle under omrøring. Tilsett smøret bitvis under omrøring - det skal bli ein klumpfri masse. Smak til med kakao, melis og vaniljesukker (kakaoen er visst valgfri). Smør kremen tjukt på undersida av dei avkjølte makronene. Sett kaldt til dei er stive. Overtrekk: 200 g kokesjokolade (70 %) ca 5 ts olje (raps, soya el) Smelt sjokoladen med olje i vannbad eller i mikroen. Avkjøl blandinga noko før du dyppar kakene (den delen med smørfyllet). Det tek sin tid og er fullt av kaloriar, men dei er verdt det på alle måtar. Lykke til :-) 0 Siter
caryyne Skrevet 20. desember 2007 Skrevet 20. desember 2007 Har du oppskrift? Er flere forskjellige på nett, vil gjerne ha noen som er gode:) Sjå svar til Orio.. 0 Siter
Gjest Pås Skrevet 20. desember 2007 Skrevet 20. desember 2007 Deler gjerne oppskrifta mi eg :-) SARAH BERNARD Makroner: 300 g malne mandlar 300 g melis 6 eggekviter Stivpisk eggekvitane og bland forsiktig i mandlar og melis (eg blanda melis og mandlar først). Sett på bakeplater med teskei og steik 15-17 minutt ved 175 grader. Fyll: 100 g sukker 1,25 dl vatn 5 eggeplommer 200 g margarin 2 ss kakao litt melis pluss vaniljesukker Kok opp sukker og vatn på svak varme til det tjuknar litt - ca ti minutt. Pisk saman eggeplommene og tilsett sukkervatnet i tynn stråle under omrøring. Tilsett smøret bitvis under omrøring - det skal bli ein klumpfri masse. Smak til med kakao, melis og vaniljesukker (kakaoen er visst valgfri). Smør kremen tjukt på undersida av dei avkjølte makronene. Sett kaldt til dei er stive. Overtrekk: 200 g kokesjokolade (70 %) ca 5 ts olje (raps, soya el) Smelt sjokoladen med olje i vannbad eller i mikroen. Avkjøl blandinga noko før du dyppar kakene (den delen med smørfyllet). Det tek sin tid og er fullt av kaloriar, men dei er verdt det på alle måtar. Lykke til :-) De er utrolig gode, enig i det! Jeg synes det er vanskelig å lage "delikate" topper, bunnen brekker så lett og fyllet blir så tjukt at det er vanskelig å få fint! Har du noen tips om det også? mvh 0 Siter
caryyne Skrevet 20. desember 2007 Skrevet 20. desember 2007 De er utrolig gode, enig i det! Jeg synes det er vanskelig å lage "delikate" topper, bunnen brekker så lett og fyllet blir så tjukt at det er vanskelig å få fint! Har du noen tips om det også? mvh Eg hadde ikkje problem med botnen, men er enig i at fyllet vart tjukt. Smurte berre på og vart veldig glad då eg såg resultatet etter å ha dyppa i sjokolade - då såg det jo nesten profft ut (etter mi meining, då :-)) Og smaken vart vel uansett god vil eg tru? 0 Siter
Speak Skrevet 25. desember 2007 Skrevet 25. desember 2007 Har du oppskrift? Prøvde en jeg fant på nett i går, det var revet marsipan(!) Og det ble ikke bra.... (rett i søpla) Det er vel for sent nå.... 200 gram mandler + 200 gram melis + ca. 2 eggehvitter. Stekes ved 200 grader i ca. 8 minutter. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.