Babette Skrevet 28. desember 2007 Skrevet 28. desember 2007 Lei av julemat? Jeg også. Men i kjøleskapet lå det mye ferdigkokt juleskinke uten svor. Jeg skar noen skiver av den, så tynne som mulig. Ca. en halv brokkoli og to epler ble også skåret i små biter. To løk i båter. Så stekte jeg skinkeskivene raskt gylne, tok dem opp og holdt dem varme, og surret brokkoli, løk og epler i panna til det ble mykt, pepret og tilsatte en dash med soyasaus. Skinkeskivene tilbake i panna for et par minutters godgjøring av hele retten. Tilbehør: Hjemmelaget potetmos av poteter, en god smørklatt og en skvett melk samt salt og pepper og finklippet dill over. 0 Siter
Babette Skrevet 28. desember 2007 Forfatter Skrevet 28. desember 2007 Det hørtes veldig godt og enkelt ut! Ja, det ble kjemepegodt! Eplesmaken passer veldig godt sammen med den salte skinka. Og veldig enkelt å lage. Det trenger heller ikke å være potetmos til. Nudler, pasta eller ris vil sikkert også gå bra, evt. kan man bruke en hel brokkoli og klare seg uten noe mer til. (Vi var bare to). Eller man kan bruke potetmos av pose, så klart. Men har man først fått smaken på hjemmelaget, er den ikke så spennende. Og for moro skyld tok jeg tida i dag: Det tar bare 10 mintter lenger å lage mosen selv enn å bruke pose. Og hjemmelaget metter mye bedre. 0 Siter
tiliti Skrevet 28. desember 2007 Skrevet 28. desember 2007 Ja, det ble kjemepegodt! Eplesmaken passer veldig godt sammen med den salte skinka. Og veldig enkelt å lage. Det trenger heller ikke å være potetmos til. Nudler, pasta eller ris vil sikkert også gå bra, evt. kan man bruke en hel brokkoli og klare seg uten noe mer til. (Vi var bare to). Eller man kan bruke potetmos av pose, så klart. Men har man først fått smaken på hjemmelaget, er den ikke så spennende. Og for moro skyld tok jeg tida i dag: Det tar bare 10 mintter lenger å lage mosen selv enn å bruke pose. Og hjemmelaget metter mye bedre. Stapper du eller bruker du slik forvokst hvitløkspresse? hihi. Potetpresse kanskje det kalles. Rensket dem før eller etter de ble kokt, kokt hele eller i terninger? Regner med tidsbruken blir litt forskjellig etter hvilken metode man bruker. Renske og skjære i terninger tar jo fort litt tid. Og selvfølgelig, lengre tidsforskjell jo flere personer som skal ha mat. Men hjemmelaget er så mye bedre at det er verdt det nesten uansett tiden det tar. 0 Siter
Lillemus Skrevet 28. desember 2007 Skrevet 28. desember 2007 Stapper du eller bruker du slik forvokst hvitløkspresse? hihi. Potetpresse kanskje det kalles. Rensket dem før eller etter de ble kokt, kokt hele eller i terninger? Regner med tidsbruken blir litt forskjellig etter hvilken metode man bruker. Renske og skjære i terninger tar jo fort litt tid. Og selvfølgelig, lengre tidsforskjell jo flere personer som skal ha mat. Men hjemmelaget er så mye bedre at det er verdt det nesten uansett tiden det tar. Jeg skreller potetene før koking og deler dem i båter, 4 deler altså. Når de er ferdige tømmer jeg av vannet, damper dem litt så de blir litt tørrere, slenger oppi litt smør, salt, pepper og gjerne litt malt muskatt og så en dæsj melk. Stappes med gammeldags stapper og blir kjempegodt! ) 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 28. desember 2007 Skrevet 28. desember 2007 Det så jeg på reklame på tv, så veldig godt ut ) 0 Siter
Babette Skrevet 28. desember 2007 Forfatter Skrevet 28. desember 2007 Det så jeg på reklame på tv, så veldig godt ut ) Det var der jeg hentet oppskriften fra, ja. Hun smilte så fint at jeg måtte prøve. 0 Siter
Babette Skrevet 28. desember 2007 Forfatter Skrevet 28. desember 2007 Jeg skreller potetene før koking og deler dem i båter, 4 deler altså. Når de er ferdige tømmer jeg av vannet, damper dem litt så de blir litt tørrere, slenger oppi litt smør, salt, pepper og gjerne litt malt muskatt og så en dæsj melk. Stappes med gammeldags stapper og blir kjempegodt! ) Just what I skull til to say. 0 Siter
org Skrevet 28. desember 2007 Skrevet 28. desember 2007 Ja, det ble kjemepegodt! Eplesmaken passer veldig godt sammen med den salte skinka. Og veldig enkelt å lage. Det trenger heller ikke å være potetmos til. Nudler, pasta eller ris vil sikkert også gå bra, evt. kan man bruke en hel brokkoli og klare seg uten noe mer til. (Vi var bare to). Eller man kan bruke potetmos av pose, så klart. Men har man først fått smaken på hjemmelaget, er den ikke så spennende. Og for moro skyld tok jeg tida i dag: Det tar bare 10 mintter lenger å lage mosen selv enn å bruke pose. Og hjemmelaget metter mye bedre. Og er mye sunnere! 0 Siter
org Skrevet 28. desember 2007 Skrevet 28. desember 2007 Just what I skull til to say. Den serien kommer visst igjen til neste år, mener jeg å ha hørt? Det blir morsomt! 0 Siter
Gjest potetnese Skrevet 28. desember 2007 Skrevet 28. desember 2007 ''Tilbehør: Hjemmelaget potetmos av poteter'' Nå ble jeg litt i stuss her. Kan man lage hjemmelaget potetmos av annet enn poteter? Jeg spør altså ikke for å være frekk :-) 0 Siter
Jølsen Skrevet 29. desember 2007 Skrevet 29. desember 2007 Lag stekt skinkerytter. De er de eneste svina som burde stekes. 0 Siter
Gjest Geir Skrevet 29. desember 2007 Skrevet 29. desember 2007 Lag stekt skinkerytter. De er de eneste svina som burde stekes. *LOL* 0 Siter
Lillemus Skrevet 29. desember 2007 Skrevet 29. desember 2007 Den serien kommer visst igjen til neste år, mener jeg å ha hørt? Det blir morsomt! Jaaaa! Gleder meg til å se den med ungene! ))) 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 30. desember 2007 Skrevet 30. desember 2007 Det hørtes enkelt, greit og godt ut. 0 Siter
Babette Skrevet 30. desember 2007 Forfatter Skrevet 30. desember 2007 ''Tilbehør: Hjemmelaget potetmos av poteter'' Nå ble jeg litt i stuss her. Kan man lage hjemmelaget potetmos av annet enn poteter? Jeg spør altså ikke for å være frekk :-) He he. Nei, man kan jo ikke det. Men meningen var å fortelle hvordan jeg lager mosen. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.