Gå til innhold

Har jeg angst?


kjeg1

Anbefalte innlegg

Heisann! Jeg er en 23 år gammel gutt, ikke overvektig og trente endel tidligere før jobb og studie tok over. Jeg har i det siste ikke følt meg helt bra, innimellom får jeg en rar følelse i magen samtidig som jeg blir litt ør i hodet og føler meg veldig rastløs. Dette forsvinner når jeg får annet å tenke på, men når jeg sitter hjemme å leser på studiene og dette dukker opp får jeg problemer med å konsentrere meg fordi jeg kun sitter å tenker på hva dette kan være fornoe. En gang for ikke lenge siden når jeg satt på kino med kjæresten min fikk jeg en skikkelig følelse av at jeg kom til å dø om jeg satt der inne noe lengre, så vi måtte gå midt i filmen og jeg begynte å gråte en halvtime etterpå uten at jeg helt vet hvorfor. Jeg har aldri hatt det slik tidligere og vet ikke hva som skjer med meg nå og er bekymret. Er dette tegn på at jeg har angst av noe slag eller kan det være andre ting som spiller inn?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nina Lindstad, spesialist i allmennmedisin

Dette KAN være anst eller stressreaksjon. De fleste opplever da hjertebank, trykk for brystet, svimmelhet og dovning rundt lepper og på fingre, samtidig med urolig mage. men årsak kan også være lav blodprosent, høyt blodsukker, høyt blodtrykk eller høyt stoffskifte, for å nevne noe av det vanligste. Synes du kan kontakte fastlegen din for en vanlig helsesjekk med blodtrykk og blodprøver. Prøv å finn ut om du har hatt mye påkjenninger siste tiden; uløste konflikter, uklare kommunikasjonsmetoder, manglende kontroll med privatliv eller jobb. Uansett hva årsak er, vil du ha godt av regelmessig mosjon, sunt kosthold og jevn døgnrytme. Dersom legen ikke finner noe galt, og problemene vedvarer, kan du kanskje be om samtaleterapi for en periode. De fleste psykologer kan hjelpe godt ved en slik type angst. Prøv å få tak i en psykolog som driver med kognitiv adferdsterapi, særlig dersom du ikke har hatt store livstraumer som du har behov for å snakke om.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...