cathlin Skrevet 2. februar 2008 Skrevet 2. februar 2008 Hvor mange grader varmere dere melken opp til? Jeg har holdt meg til 60 grader og lurer på om det er rett. Også har jeg hørt at man må få kaffen til å renne sakte gjennom for at den skal bli sterk nok, så jeg prøver å varme den opp på litt svak varme, men likevel når den først koker så renner alt igjennom med en gang. Kansje jeg er utålmodig og har for høy varme likevel? 0 Siter
cathlin Skrevet 2. februar 2008 Forfatter Skrevet 2. februar 2008 hva slags kaffe bruker dere? Jeg kjøpte half and half italiensk og franskbrent espresso. Jeg har lyst til å lære å lage en perfekt latte.... 0 Siter
Gjest lulee Skrevet 2. februar 2008 Skrevet 2. februar 2008 Hvis jeg ikke husker feil skal melken varmes til 75 grader. Når det gjelder kaffen er det viktig at den ligger "beint". Altså at det er flatt på toppen så kaffen ikke renner gjennom bare på den ene siden. Så har det noe å si hvor godt sammenpresset kaffen er. Det skal være tett. 0 Siter
Gjest lulee Skrevet 2. februar 2008 Skrevet 2. februar 2008 Det med varmen på vannet når det gjelder selve kaffen, det skal være vaaarmt! Koke tror jeg. Men noe av poenget er trykket. Trykket som skapes der vannet treffer kaffen (eller noe sånt) skal være på x antall bar. Dette må du søke deg frem til for dette husker jeg ikke. JEg vet ikke hvilken kaffemaskin du har, men jeg tror du må ha en dyr en om det er hjemmetrakter det er snakk om. Det er mye dill for å få til en perfekt latte. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 2. februar 2008 Skrevet 2. februar 2008 Har du husket å presse kaffen godt sammen? Det finnes egne "stempler" for det, ellers får man gjøre så godt man kan med en skje e.l. 0 Siter
cathlin Skrevet 2. februar 2008 Forfatter Skrevet 2. februar 2008 Hvis jeg ikke husker feil skal melken varmes til 75 grader. Når det gjelder kaffen er det viktig at den ligger "beint". Altså at det er flatt på toppen så kaffen ikke renner gjennom bare på den ene siden. Så har det noe å si hvor godt sammenpresset kaffen er. Det skal være tett. Den skal være tett og ligge jevnt, ok. Det skal etterstrebes!:-) 0 Siter
cathlin Skrevet 2. februar 2008 Forfatter Skrevet 2. februar 2008 Det med varmen på vannet når det gjelder selve kaffen, det skal være vaaarmt! Koke tror jeg. Men noe av poenget er trykket. Trykket som skapes der vannet treffer kaffen (eller noe sånt) skal være på x antall bar. Dette må du søke deg frem til for dette husker jeg ikke. JEg vet ikke hvilken kaffemaskin du har, men jeg tror du må ha en dyr en om det er hjemmetrakter det er snakk om. Det er mye dill for å få til en perfekt latte. Jeg har bare en vanlig bialetti-kanne som jeg setter på kokeplata. 0 Siter
cathlin Skrevet 2. februar 2008 Forfatter Skrevet 2. februar 2008 Har du husket å presse kaffen godt sammen? Det finnes egne "stempler" for det, ellers får man gjøre så godt man kan med en skje e.l. Har brukt en kopp til å presse kaffen sammen med, men tror jeg må ha et sånt stempel. 0 Siter
frosken Skrevet 2. februar 2008 Skrevet 2. februar 2008 Jeg setter plata på fullt, og synes det funker bra. Liker også den kaffeblandingen du har kjøpt, har ofte blandet den med litt blå java også. Ellers så liker jeg den blandingen de bruker på Rooster kaffebar på Oslo S. Når det gjelder melken så pleier jeg å varme den opp til nesten kokepunkt. Kjenner på "kannen" at den er varm nok, og så dytter jeg "stemplet" i melkeskummeren noen ganger opp og ned mens kaffen varmes opp. Jeg lager forresten kaffen min med ekstra lett melk, da kan jeg innbille meg at den er sunn, til og med tilsatt vitamin D! 0 Siter
birdie Skrevet 3. februar 2008 Skrevet 3. februar 2008 En mokkakanne, slik du har, lager ikke espresso. Du skal _ikke_ stampe kaffen i en slik kanne. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.