Gå til innhold

Vondt i magen - hva kan det være?


Gjest agb

Anbefalte innlegg

Jeg har tilbakevendende (flere måneder) smerter i magen, nærmere bestemt helt "øverst" der det er ribbbein på hver side. Det svir og murrer og jeg blir litt kvalm. Det hjelper litt å stryke med sirkelbevegelser, men dersom jeg trykker kan det gjøre vondt.

-> Hva kan dette være?

Tilleggsopplysninger: Tarmfunksjonen er helt normal, og jeg benytter ingen medisiner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Paal Sand,lege.

Kjære agb.

Slik du beskriver dine plager høres det ut som om du har en irritasjon i magesekken.Hvis så er tilfelle vil ofte kaffe,krydder og rødvin gjøre plagene verre.Ofte vil man kunne få sure oppstøt/halsbrann når man legger seg ned.Du bør ikke ta medisiner som Albyl-E,Dispril,Ibux,Naproxen,Naprozyn el.l.

(Acetylsalisylsyre el.NSAID)da disse kan disponere for magesår.Du bør kontrollere at det ikke er blod i oppkast el.avføring.Du kan forsøke syrenøytraliserende som feks.Novulazid.Uansett må du til undersøkelse hos lege.Han el.hun vil undersøke deg og ta blod,avføring og urinprøve av deg.Sannsynligvis vil du så bli henvist til gastroscopi(ser ned i magesekken gjennom en slange som føres ned gjennom munnen),røntgen av spiserør,magesekk og øvre del av tynntarmen(røntgen.ØVD)og/el.ultralyd av øvre del av magen avhnegig av hva legen finner.

Informasjon via Internett erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell. For en sikker vurdering av problemstillingen du tar opp i brevet, bør du rådføre deg med din kontaktperson i det offentlige helsevesen.

Vennlig hilsen Paal Sand,lege.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...