Gå til innhold

Etter behandlingen av skabb er ferdig...


Gjest skogsnissen

Anbefalte innlegg

Gjest skogsnissen

Du skrev: "Husk evt på at du bare skal ta èn behandling og at den kan gi forbigående forverring av kløen samt at bedringen kommer gradvis, så du må være litt tålmodig, selv om det har vart altfor lenge allerede.Kløen vil så være avtakende i løpet av 2-4 uker, og etter hvert gå helt over. " Jeg lurer på: Hendene mine har fortsatt noe som ligner sår, det begynte med små prikker, som er fylt med klar væske. Fingertuppene er tørre og sprekker litt opp... Det klør ellers på kroppen også... Datteren vår på 6 måneder klør seg i hodet så hun får små sår... Også hun sprekker opp og er tørr på hendene. Virker som det klør mest i hodet på henne. Mannen min har ikke disse plagene. Er dette normalt etter endt behandling med Nix krem? Vi tok kuren 5 februar, idag er det den 26. Må vi fortsatt smøre oss med tålmodighet? Er det huden som reagerer på Nix krem? ER veldig fortvilt... Føler snart det er skabb overalt.... Hva skal vi gjøre?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jon Langeland, hudlege

Hei ! Ja denne typen infeksjoner er både plagsomme og brysomme og passer særdeles dårlig inn i en hverdag som allerede er overbelastet med gjøremål og bekymringer for mange. Det er slik at de aller fleste blir bra av en skabbkur når den gjennomføres riktig. Men selv om alt gjøres korrekt, kan det være behandlingssvikt. Da vil man som regel få en periode med bedring i symptomene før de tiltar igjen på samme måte , spesielt med uttalt og generell kløe som kommer om natten og forstyrrer søvnen. Den såkalte "postskabiøse etterkløen" er til å begynne med generell, men svakere under skabbinfeksjonen og avtakende, Dersom den varer lenge, er den gjerne mer lokalisert til der det er eksemliknende hudforandringer. Dersom det bare klør der og ikke på normal hud, kan man gå ut fra at det kommer til å ordne seg. Problemet når det varer så lenge, kan være at man mister litt oversikten og at det blir vanskelig å sortere dette. Synes derfor dere skal benytte fuktighetskrem , hudolje og litt Hydrocortison på de verste stedene i 2 uker til for å se hvilken vei det går. I mellomtiden får dere bare unngå overnattingsbesøk og annen nærkontakt som kan skape ytterligere "komplikasjoner" . Viktig også å huske at skabb ikke overføres ved et håndtrykk , men krever litt tettere fysisk kontakt , deling av sengetøy, håndklær osv. Vit også at selv om skabb gir kløe over alt , er det som regel ikke så mange midd på hver person . Kløen ved skabb er en antistoffreaksjon som slår ut også på steder der det ikke finnes midd. Dere får se det an litt til og så evt kontakte lege/ hudlege for rådslagning/ undersøkelse. Mvh Hudlegen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...