Gjest ikke-kake-baker Skrevet 13. mars 2008 Skrevet 13. mars 2008 Skal ha dåp i påsken og føler kanskje at en sjokoladekake hører hjemme på kakebordet? Men en vanlig langpanne er vel kanskje litt kjedelig. Så ønsker oppskrift på noe litt flottere. Men den må ikke være komplisert! Og så må den kunne lages (minst) en dag i forveien. Jeg er ikke noen kakebaker, men nå er jeg jo mor og da må jeg jo bake kake til dåpen.. puhh 0 Siter
jancka1365381087 Skrevet 13. mars 2008 Skrevet 13. mars 2008 "Sort hemmelighet" 125 gr. smør 225 gr.sukker 100 gr. hv.mel 2 ts. bk.pulver 4 egg 1 plate kokesjokolade 100 gr. mandler Smelt smør og sjokolade, bland i det tørre. Rør i eggeplommer, og stivpisk eggehvitten. Bland eggehvitten forsiktig med det andre. Rund form, 24 cm. 150 grader i ca 1 time. Glasur: 1 dl. kremfløte og 1 plate kokesjokolade. Kok opp fløten og rør i sjokoladen. Has over kaka da den er avkjølt. Fyll kaka gjærne med vaniljekrem. Lykke til med kake og barnedåp! 0 Siter
Annabeth Skrevet 14. mars 2008 Skrevet 14. mars 2008 Hei Denne er nyyydelig, og veldig enkel å lage! Ser super flott ut også - enkel å imponere med SJOKOLADEKREMKAKE Bunn: 4 dl. sukker 1 dl. kakao 3 dl. hvetemel 1 ts. bakepulver 2 ts. vaniljesukker 200 g smeltet smør (meierismør er best ) 4 store egg Sjokoladekrem: 1 dl. kakao 2 dl. melis 3 dl kremfløte Bland det tørre godt sammen i en bolle. Tilsett litt avkjølt (noen minutter) smeltet smør og ett egg om gangen. Blandes godt sammen med mixer. Røren blir tykk og litt "kornete". Ha røren i en smurt rund kakeform (24 cm) med bakepapir i bunnen. (Du kan med fordel lage denne kaken i Porsgrunns form som kommer med hvitt fat du kan steke på!) Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175 C i 40-45 min. Prøv deg frem med en kakenål. Kaken skal være litt tung og rå, men det skal ikke sitte røre på pinnen når du sjekker. Avkjøl helt før du løsner formen og plasserer kaken på et fat. Kremen lages ved å blande sammen kakaopulver (Regia) og melispulver i en litt stor bolle. Pisk i en annen bolle en liten kartong med kremfløte. Den ferdig piskede kremen har du over i bollen med melis/kakao litt og litt og rører hardt med en liten skje eller slikkepott. Jo mer du rører når alt er blandet, jo bedre blir kremen. Skikkelig fløyelsmyk og deilig blir den!! Bre kremen over kaken og fordel også rundt kanten. Nå kan enten kaken serveres som den er, eller du kan pynte med f.eks.: Annanas i biter Mandarinbåter fra boks revet kokesjokloade Appelsinstrøssel Lover deg at denne er lett å få til - kan egentlig ikke gå feil! Kan lages flere dager i forvegen, ha i kjøleskap med lokk over. Ha en fin dåp i helgen!!! Mvh 0 Siter
Lotte :o) Skrevet 14. mars 2008 Skrevet 14. mars 2008 Hei Denne er nyyydelig, og veldig enkel å lage! Ser super flott ut også - enkel å imponere med SJOKOLADEKREMKAKE Bunn: 4 dl. sukker 1 dl. kakao 3 dl. hvetemel 1 ts. bakepulver 2 ts. vaniljesukker 200 g smeltet smør (meierismør er best ) 4 store egg Sjokoladekrem: 1 dl. kakao 2 dl. melis 3 dl kremfløte Bland det tørre godt sammen i en bolle. Tilsett litt avkjølt (noen minutter) smeltet smør og ett egg om gangen. Blandes godt sammen med mixer. Røren blir tykk og litt "kornete". Ha røren i en smurt rund kakeform (24 cm) med bakepapir i bunnen. (Du kan med fordel lage denne kaken i Porsgrunns form som kommer med hvitt fat du kan steke på!) Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175 C i 40-45 min. Prøv deg frem med en kakenål. Kaken skal være litt tung og rå, men det skal ikke sitte røre på pinnen når du sjekker. Avkjøl helt før du løsner formen og plasserer kaken på et fat. Kremen lages ved å blande sammen kakaopulver (Regia) og melispulver i en litt stor bolle. Pisk i en annen bolle en liten kartong med kremfløte. Den ferdig piskede kremen har du over i bollen med melis/kakao litt og litt og rører hardt med en liten skje eller slikkepott. Jo mer du rører når alt er blandet, jo bedre blir kremen. Skikkelig fløyelsmyk og deilig blir den!! Bre kremen over kaken og fordel også rundt kanten. Nå kan enten kaken serveres som den er, eller du kan pynte med f.eks.: Annanas i biter Mandarinbåter fra boks revet kokesjokloade Appelsinstrøssel Lover deg at denne er lett å få til - kan egentlig ikke gå feil! Kan lages flere dager i forvegen, ha i kjøleskap med lokk over. Ha en fin dåp i helgen!!! Mvh Når jeg leser oppskriften din, så skjønner jeg ikke hvilken kakao du bruker. Det kan vel umulig være Regia Bakekakao i disse mengdene? Eller er det det = veldig kraftig sjokoladesmak? Fortell! 0 Siter
goss Skrevet 14. mars 2008 Skrevet 14. mars 2008 Hei Denne er nyyydelig, og veldig enkel å lage! Ser super flott ut også - enkel å imponere med SJOKOLADEKREMKAKE Bunn: 4 dl. sukker 1 dl. kakao 3 dl. hvetemel 1 ts. bakepulver 2 ts. vaniljesukker 200 g smeltet smør (meierismør er best ) 4 store egg Sjokoladekrem: 1 dl. kakao 2 dl. melis 3 dl kremfløte Bland det tørre godt sammen i en bolle. Tilsett litt avkjølt (noen minutter) smeltet smør og ett egg om gangen. Blandes godt sammen med mixer. Røren blir tykk og litt "kornete". Ha røren i en smurt rund kakeform (24 cm) med bakepapir i bunnen. (Du kan med fordel lage denne kaken i Porsgrunns form som kommer med hvitt fat du kan steke på!) Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175 C i 40-45 min. Prøv deg frem med en kakenål. Kaken skal være litt tung og rå, men det skal ikke sitte røre på pinnen når du sjekker. Avkjøl helt før du løsner formen og plasserer kaken på et fat. Kremen lages ved å blande sammen kakaopulver (Regia) og melispulver i en litt stor bolle. Pisk i en annen bolle en liten kartong med kremfløte. Den ferdig piskede kremen har du over i bollen med melis/kakao litt og litt og rører hardt med en liten skje eller slikkepott. Jo mer du rører når alt er blandet, jo bedre blir kremen. Skikkelig fløyelsmyk og deilig blir den!! Bre kremen over kaken og fordel også rundt kanten. Nå kan enten kaken serveres som den er, eller du kan pynte med f.eks.: Annanas i biter Mandarinbåter fra boks revet kokesjokloade Appelsinstrøssel Lover deg at denne er lett å få til - kan egentlig ikke gå feil! Kan lages flere dager i forvegen, ha i kjøleskap med lokk over. Ha en fin dåp i helgen!!! Mvh tror jeg skal prøve den! Kan den fryses også? Eller skal man generelt ikke fryse kaker med krem? 0 Siter
Annabeth Skrevet 19. mars 2008 Skrevet 19. mars 2008 tror jeg skal prøve den! Kan den fryses også? Eller skal man generelt ikke fryse kaker med krem? Hei Du har rett i at kaken ikke bør fryses med kremen på -men putt gjerne kaken i frysen uten krem og pynt den etterpå Mvh 0 Siter
Annabeth Skrevet 19. mars 2008 Skrevet 19. mars 2008 [quote name=Lotte )' timestamp='1205486421' post='3827188] Når jeg leser oppskriften din, så skjønner jeg ikke hvilken kakao du bruker. Det kan vel umulig være Regia Bakekakao i disse mengdene? Eller er det det = veldig kraftig sjokoladesmak? Fortell! Hei Joda - Regia Kakao er det jeg bruker, og kaken har også ganske riktig en rik kakaosmak og blir litt mørk og kraftig. Men smaken er som baken - noen liker mørke kaker og andre foretrekker lyse kker med mild sjokoladesmak:) jeg sier - ja takk begge deler!!! Mvh 0 Siter
Lotte :o) Skrevet 19. mars 2008 Skrevet 19. mars 2008 Hei Joda - Regia Kakao er det jeg bruker, og kaken har også ganske riktig en rik kakaosmak og blir litt mørk og kraftig. Men smaken er som baken - noen liker mørke kaker og andre foretrekker lyse kker med mild sjokoladesmak:) jeg sier - ja takk begge deler!!! Mvh Regia Bakekakao, eller Regia Original Kakao? *må ha det inn med teskje* ;o) 0 Siter
Annabeth Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 [quote name=Lotte )' timestamp='1205955944' post='3830155] Regia Bakekakao, eller Regia Original Kakao? *må ha det inn med teskje* ;o) Kan bruke begge utgaver ;O) *dytter etter med te-skjea* Mvh 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.