morsan Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Men betyr ikke tapas rett og slett småretter? Det kan vel også omfatte noe av det du kan plassere på et koldtbord? Jeg har spist tapas flere ganger, og da var det både kalde og varme retter. Men for en paprikaallergiker var det ikke problemfritt å fylle tallerkenen. Når det gjelder spørsmålet opm kabaret, kan jeg ikke la være å tenke på en idiotisk programserie på TV for noen år siden, med to umorsomme unge kvinner. Tror den ene var Kristin Skogheim (hun fra Melonas), som egentlig er dyktig. Den andre har skrevet bok sammen med en eller annen, men jeg synes ikke hun var noe særlig som programleder. Disse la i alle fall mye arbeid i å latterliggjøre bl.a. kabaret og andre "gammeldagse" matretter. Formen var ikke så ulik Melonas, men ingenting var morsomt. Det programmet har jeg ikke sett. Det er uansett dumt dersom det blir slik at man latterliggjør matretter fordi de ikke er "in". Men det er lov å ikke like matretter som er utrendy. Jeg har f eks aldri vært spesielt begeistret for "salat" laget av kinakål - jeg synes det var en uskikk på åttitallet at man fikk dette 'overalt'. Derfor er jeg svært fornøyd med at dette har gått av moten. Men min svigermor, som er en ypperlig kokk på tradisjonelle matretter, og som sjelden prøver seg på nye og utradisjonelle ting, har av en eller annen grunn 'hengt igjen' i denne åttitallsvarianten av salat. Og det synes jeg er synd. All annen mat hun lager er skikkelige klassikere, og da hadde det vært bedre at hun hadde f eks servert tradisjonelle kokte grønnsaker istedenfor at hun en gang for 20+ år siden valgte å "fornye" seg på dette ene området ...;-) 0 Siter
morsan Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Jeg har aldri benektet at jeg påvirkes av moter, trender og reklame, for den saks skyld. Selvfølgelig gjør jeg det! Men jeg vil aldri gå så langt som å si jeg _styres_ av av moter, trender og reklame. Men når noe er moderne er det også tilgjengelig! Selv ble jeg glad da jeg (omsider) oppdaget parma- og serranoskinke, som jeg umiddelbart likte mye bedre enn tradisjonell norsk spekeskinke. Lignende oppdagelser har nok flere enn meg gjort når det gjelder mange typer mat. Nå finnes sikkert dem som går ut og spiser tapas ene og alene fordi det er "trendy", på samme måte som de på 70-tallet ville valfartet til kinarestauranter, på 80-tallet til meksikanske restauranter og på 90-tallet til thai- og sushirestauranter. Men tror mange slike steder rett og slett fordi de har oppdaget noe nytt og godt, og fordi det er tilgjengelig, akkurat som de tidligere gjorde med de andre nevnte typer restauranter. ''Selv ble jeg glad da jeg (omsider) oppdaget parma- og serranoskinke, som jeg umiddelbart likte mye bedre enn tradisjonell norsk spekeskinke.'' Enig med deg:-) Jeg vokste opp i den mistro at spekeskinke var noe typisk norsk noe, så jeg fikk et kort sekund ødelagt noe av min nasjonale selvfølelse da jeg fant ut at andre land ikke bare hadde spekeskinke, men dertil en enda mer velsmakende variant;-) 0 Siter
Babette Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Det programmet har jeg ikke sett. Det er uansett dumt dersom det blir slik at man latterliggjør matretter fordi de ikke er "in". Men det er lov å ikke like matretter som er utrendy. Jeg har f eks aldri vært spesielt begeistret for "salat" laget av kinakål - jeg synes det var en uskikk på åttitallet at man fikk dette 'overalt'. Derfor er jeg svært fornøyd med at dette har gått av moten. Men min svigermor, som er en ypperlig kokk på tradisjonelle matretter, og som sjelden prøver seg på nye og utradisjonelle ting, har av en eller annen grunn 'hengt igjen' i denne åttitallsvarianten av salat. Og det synes jeg er synd. All annen mat hun lager er skikkelige klassikere, og da hadde det vært bedre at hun hadde f eks servert tradisjonelle kokte grønnsaker istedenfor at hun en gang for 20+ år siden valgte å "fornye" seg på dette ene området ...;-) Jeg har ikke registrert at kinakål har gått av moten, men har alltid foretrkket isbergsalat, også for 20 år siden. Men jeg blir gal om jeg ikke kommer på hva hun medprogramlederen het. Hun har skrevet bok sammen med en mann. Mener hun viste fram puppene en gang på TV, men det kan ha vært juks. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Men betyr ikke tapas rett og slett småretter? Det kan vel også omfatte noe av det du kan plassere på et koldtbord? Jeg har spist tapas flere ganger, og da var det både kalde og varme retter. Men for en paprikaallergiker var det ikke problemfritt å fylle tallerkenen. Når det gjelder spørsmålet opm kabaret, kan jeg ikke la være å tenke på en idiotisk programserie på TV for noen år siden, med to umorsomme unge kvinner. Tror den ene var Kristin Skogheim (hun fra Melonas), som egentlig er dyktig. Den andre har skrevet bok sammen med en eller annen, men jeg synes ikke hun var noe særlig som programleder. Disse la i alle fall mye arbeid i å latterliggjøre bl.a. kabaret og andre "gammeldagse" matretter. Formen var ikke så ulik Melonas, men ingenting var morsomt. ''Men betyr ikke tapas rett og slett småretter? Det kan vel også omfatte noe av det du kan plassere på et koldtbord? '' Joda, absolutt. Men jeg forbinder tapas særlig med enkel mat av gode, ferske råvarer og gjerne sterkt krydret. Alt i motsetning til hva jeg, noe fordomsfullt, regner som typisk norsk koldtbordmat. 0 Siter
morsan Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Jeg har ikke registrert at kinakål har gått av moten, men har alltid foretrkket isbergsalat, også for 20 år siden. Men jeg blir gal om jeg ikke kommer på hva hun medprogramlederen het. Hun har skrevet bok sammen med en mann. Mener hun viste fram puppene en gang på TV, men det kan ha vært juks. Ja, isbergsalat har alltid vært en favoritt for meg også. Men jeg synes det er veldig stas med mange av de nye typene man finner i butikken nå. Når det gjelder puppedama har jeg virkelig ingen aning;-) 0 Siter
Katt-ja Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Hvis man ikke liker kabaret er man tidsriktig og trendy (blir ikke mistenkt for å være 75 år), hvis man ikke liker løk og paprika (ref. skjemme-bort-tråden) er man kresen og fortjener ingen respekt... Interessant 0 Siter
morsan Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Hvis man ikke liker kabaret er man tidsriktig og trendy (blir ikke mistenkt for å være 75 år), hvis man ikke liker løk og paprika (ref. skjemme-bort-tråden) er man kresen og fortjener ingen respekt... Interessant Nå måtte jeg lese skjemme-bort-tråden, og jeg synes ikke at hovedfokuset der var at man får værsågod spise paprika og løk, men tvert i mot at man ikke trenger å lage to middager for å tekkes dem som ikke liker alle bitene som eventuelt inngår i en gryterett. Akkurat som den som ikke liker cabaret kan la være å forsyne seg med dette fra koldtbordet, kan den som ikke liker f eks sopp plukke ut dem på en diskret måte og uten oppstuss og grimaser. 0 Siter
Katt-ja Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Nå måtte jeg lese skjemme-bort-tråden, og jeg synes ikke at hovedfokuset der var at man får værsågod spise paprika og løk, men tvert i mot at man ikke trenger å lage to middager for å tekkes dem som ikke liker alle bitene som eventuelt inngår i en gryterett. Akkurat som den som ikke liker cabaret kan la være å forsyne seg med dette fra koldtbordet, kan den som ikke liker f eks sopp plukke ut dem på en diskret måte og uten oppstuss og grimaser. Hehe,- det er mulig det ikke var så mange som syntes mannen var kresen,- jeg leste ikke så mange av svarene... Og jeg er helt enig i at man kan la være å spise det man ikke har lyst på,- enten det er kabaret eller sopp 0 Siter
morsan Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Hehe,- det er mulig det ikke var så mange som syntes mannen var kresen,- jeg leste ikke så mange av svarene... Og jeg er helt enig i at man kan la være å spise det man ikke har lyst på,- enten det er kabaret eller sopp *S* Når det gjelder å "stå over" mat: Jeg kan langtfra si jeg er altetende, ihvertfall dersom jeg har et _valg_, men heldigvis er det få retter jeg virkelig ikke klarer å få ned, og de fleste av dem er så spesielle at det skal godt gjøres å komme i trøbbel fordi det er det eneste som serveresl.;-) Det er typisk slikt som blodmat og lever jeg absolutt ikke klarer, og det heldigvis ikke noe man bruker å få servert i selskap;-) 0 Siter
Katt-ja Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 *S* Når det gjelder å "stå over" mat: Jeg kan langtfra si jeg er altetende, ihvertfall dersom jeg har et _valg_, men heldigvis er det få retter jeg virkelig ikke klarer å få ned, og de fleste av dem er så spesielle at det skal godt gjøres å komme i trøbbel fordi det er det eneste som serveresl.;-) Det er typisk slikt som blodmat og lever jeg absolutt ikke klarer, og det heldigvis ikke noe man bruker å få servert i selskap;-) Ja, blodmat er på min liste over ting jeg helst ikke rører... Og lutefisk kan jeg gjerne slippe. Fisk med masse bein overalt. Rå fisk. Men der var det slutt, tror jeg... Forresten hadde jobben til en bekjent av meg en samling med middag på et sushi-sted,- det er også rimelig spesielt når 20-30 personer skal spise samme mat... Men trendy, det var det visst. Og dem som faktisk ikke likte det, ble litt latterliggjort - dog på en humoristisk og ikke ondsinnet måte... 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 ''Selv ble jeg glad da jeg (omsider) oppdaget parma- og serranoskinke, som jeg umiddelbart likte mye bedre enn tradisjonell norsk spekeskinke.'' Enig med deg:-) Jeg vokste opp i den mistro at spekeskinke var noe typisk norsk noe, så jeg fikk et kort sekund ødelagt noe av min nasjonale selvfølelse da jeg fant ut at andre land ikke bare hadde spekeskinke, men dertil en enda mer velsmakende variant;-) 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 25. mars 2008 Forfatter Skrevet 25. mars 2008 Nå måtte jeg lese skjemme-bort-tråden, og jeg synes ikke at hovedfokuset der var at man får værsågod spise paprika og løk, men tvert i mot at man ikke trenger å lage to middager for å tekkes dem som ikke liker alle bitene som eventuelt inngår i en gryterett. Akkurat som den som ikke liker cabaret kan la være å forsyne seg med dette fra koldtbordet, kan den som ikke liker f eks sopp plukke ut dem på en diskret måte og uten oppstuss og grimaser. Min helt morsan. (Men er det ikke lov til å lage oppstuss rundt koldtbordet når man oppdager en cabaret? Danse en liten krigsdans, le høyt og støyende, dra på seg en løsbart for å se ut som man har passert 70 og høylytt proklamere at man ikke har sett en slik en siden midten av 70-tallet?) 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 25. mars 2008 Forfatter Skrevet 25. mars 2008 Hvis man ikke liker kabaret er man tidsriktig og trendy (blir ikke mistenkt for å være 75 år), hvis man ikke liker løk og paprika (ref. skjemme-bort-tråden) er man kresen og fortjener ingen respekt... Interessant Øh? Jeg SA jo jeg var fordomsfull? 0 Siter
morsan Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Min helt morsan. (Men er det ikke lov til å lage oppstuss rundt koldtbordet når man oppdager en cabaret? Danse en liten krigsdans, le høyt og støyende, dra på seg en løsbart for å se ut som man har passert 70 og høylytt proklamere at man ikke har sett en slik en siden midten av 70-tallet?) ''(Men er det ikke lov til å lage oppstuss rundt koldtbordet når man oppdager en cabaret? Danse en liten krigsdans, le høyt og støyende, dra på seg en løsbart for å se ut som man har passert 70 og høylytt proklamere at man ikke har sett en slik en siden midten av 70-tallet?)'' *knegg* Enda så morsomt dette scenariet var, må jeg nok svare "nei" på spørsmålet ditt;-) 0 Siter
Katt-ja Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Øh? Jeg SA jo jeg var fordomsfull? Ålreit, da ;-) 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 25. mars 2008 Forfatter Skrevet 25. mars 2008 ''(Men er det ikke lov til å lage oppstuss rundt koldtbordet når man oppdager en cabaret? Danse en liten krigsdans, le høyt og støyende, dra på seg en løsbart for å se ut som man har passert 70 og høylytt proklamere at man ikke har sett en slik en siden midten av 70-tallet?)'' *knegg* Enda så morsomt dette scenariet var, må jeg nok svare "nei" på spørsmålet ditt;-) Kan jeg ikke skjønne. 0 Siter
morsan Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Ja, blodmat er på min liste over ting jeg helst ikke rører... Og lutefisk kan jeg gjerne slippe. Fisk med masse bein overalt. Rå fisk. Men der var det slutt, tror jeg... Forresten hadde jobben til en bekjent av meg en samling med middag på et sushi-sted,- det er også rimelig spesielt når 20-30 personer skal spise samme mat... Men trendy, det var det visst. Og dem som faktisk ikke likte det, ble litt latterliggjort - dog på en humoristisk og ikke ondsinnet måte... ''Og lutefisk kan jeg gjerne slippe. Fisk med masse bein overalt. Rå fisk.'' Bortsett fra at jeg ikke liker å få fiskebein i munnen (hvem gjør vel det??) spiser jeg mer enn gjerne alt dette, og også litt halvråtna fisk som gravet fisk, men ikke helråtnet fisk som rakfisk;-) ''det er også rimelig spesielt når 20-30 personer skal spise samme mat... '' Tja, hvorfor det? Ikke noe mer spesielt det ann at alle bryllupsgjestene spiser den samma maten...;-) '' Og dem som faktisk ikke likte det, ble litt latterliggjort - dog på en humoristisk og ikke ondsinnet måte...'' det er jo unødvendig, da. 0 Siter
gullfisk Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Fikk det faktisk servert på et koldtbord i påska, og måtte bare smake litt siden det sikkert er tyve år siden sist jeg så en slik. Med remulade. Og ja, det var ganske godt! Så da vet jeg at jeg liker det mye bedre som voksen enn som barn, da jeg alltid syns den SÅ så god ut, og så var den ikke det fordi geleen var ekkel. Dette var en dåp, og mistenker at det nok var en av bestemødrene som sto for den retten. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 25. mars 2008 Forfatter Skrevet 25. mars 2008 Jeg har ikke registrert at kinakål har gått av moten, men har alltid foretrkket isbergsalat, også for 20 år siden. Men jeg blir gal om jeg ikke kommer på hva hun medprogramlederen het. Hun har skrevet bok sammen med en mann. Mener hun viste fram puppene en gang på TV, men det kan ha vært juks. Er det hun Janne Rønningen du mener? Mener de to hadde et program sammen for noen år siden, men jeg husker ikke hva det het. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.