annegunn Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Og hva tror du om statistikken her? Jeg har ikke telt opp ennå. Hvis du teller opp, skal jeg regne ut prosentvis fordeling 0 Siter
Mary Poppins Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Aha, man skal være åpent for all ny mat (for det er jo kult med ny, spennende mat) - sushi f.eks. er korrekt å like (hvis man ikke liker smaken (evt tanken) ses man jo på med lattermilde, nedlatende øyne av forståsegpåerne), men cabaret,- det er altså UT. Og jeg som trodde at smaken på mat i alle fall var individuell. Jeg har jo skjønt at smak ellers blir bestemt av dem som vil ha oss til å skifte klær og innredning etter produsentenes lommebøker. Jeg liker cabaret i likhet med det aller meste annet av mat (enig med noen som skrev at blodmat ikke er mat, dog..), men sushi er jeg ikke så begeistret for. Det er rå fisk, samme hvor trendy det er... Jeg liker faktisk også furu fortsatt. Selv om jeg har skjønt at det i de flestes munn er et skjellsord. Det er mulig at jeg er litt sta. Eller lite påvirkelig, med egen smak. Hehe du så vel at jeg slang på et blunkeansikt? Med andre ord var jeg ikke helt alvorlig da jeg sa det.. Dessuten kan jeg ikke fordra sushi, uansett hvor trendy det er. Men cabaret er likevel noe jeg anser som skikkelig kjerringmat.. my opinion. 0 Siter
Mary Poppins Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Innvirker det på smaken hvorvidt noe er ut eller ikke? I all verden.. ikke mange som skjønte at det ikke var helt alvorlig ment.. Men jeg synes cabaret er pyton.. og ja jeg forbinder det kun med gæmliser. Til info synes jeg også sushi er pyton 0 Siter
Babette Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Er det hun Janne Rønningen du mener? Mener de to hadde et program sammen for noen år siden, men jeg husker ikke hva det het. Ja, hurra, hun var det. Takk og atter takk. 0 Siter
plommeblomst Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Må nok melde meg på ja-siden her. Men så er jeg kjempegammal, da, 50+, det er jo nesten 80, det :S 0 Siter
Gjest Blikkboks Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Jeg har ikke smakt det. Det kan du jammen være nokså glad for at du har sluppet å smake på også. Det er jo som å ha vunnet i Lotto ;-D 0 Siter
Lotte :o) Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Et spml: Tror du man kan lage cabaret med en annen type aspic, som ikke er gjennomsiktig (ja jeg vet at noe av vitsen blir borte, men det kunne jo revolusjonere retten for de som ikke liker den derre gørre-geleen.) (Inkludert meg selv) Man kunne ta fløte og krydder, og røre ut gelatin i det. Og bruke det i stedet for aspic. Så ble det mer nam-nam-saus, det som holder det hele på plass? Ka du tru? Ser ikke for meg at fløte vil gjøre susen, altså... Det hørtes kvalmt ut 0 Siter
Gjest togli Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Har aldri forstått at folk liker kaviar.. Men de fleste har vel fått det som barn og er vant med det Bra jeg har en meningsfelle iallefall 0 Siter
Lotte :o) Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Har dere prøvd å lage aspicen selv, og ikke brukt pose? Jeg har lurt på om det er mulig å lage cabaret som er god, nemlig, det er jo åpenbart et interessant tema.. hehe Jeg har brukt Toro sine poser. Pappa er en racer på aspik. Han bruker to poser av denne sorten, og korter inn litt på væskemengden, danderer og ordner. Han legger alle ingrediensene i mønster, og ingenting er overlatt til tilfeldighetene... ;o) Det går også an å bruke lake fra evt krepsehaler eller reker. 0 Siter
Lotte :o) Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Er det _rå_ erter og gulerøtter i cabaret? (Har ikke smakt cabaret siden jeg var 20 og det er en stund siden..) Du kan bruke en pose med grønnsaker, rett fra frysedisken. Enkelt 0 Siter
adelie Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 [quote name=Lotte )' timestamp='1206473982' post='3833847] Du kan bruke en pose med grønnsaker, rett fra frysedisken. Enkelt Enkelt og smakløst.... jeg hører til de som ikke er overbegeistret... Smakfattig er et bedre ord forresten. Men jeg har lyst å prøve å lage en _helt_ ny_ variant, jeg synes mat er spennende. 0 Siter
adelie Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 [quote name=Lotte )' timestamp='1206473716' post='3833839] Ser ikke for meg at fløte vil gjøre susen, altså... Det hørtes kvalmt ut ''Ser ikke for meg at fløte vil gjøre susen, altså... Det hørtes kvalmt ut '' hehe... Nå har jeg funnet en oppskrift med creme fraiche og filadelfiaost og gelatinplater (+ litt melk), og krydder.... Jeg ser masse muligheter nå iallfall (Det heter xxx-terrine, ikke cabaret.) 0 Siter
adelie Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 [quote name=Lotte )' timestamp='1206473918' post='3833846] Jeg har brukt Toro sine poser. Pappa er en racer på aspik. Han bruker to poser av denne sorten, og korter inn litt på væskemengden, danderer og ordner. Han legger alle ingrediensene i mønster, og ingenting er overlatt til tilfeldighetene... ;o) Det går også an å bruke lake fra evt krepsehaler eller reker. Så flink pappa du har, da! 0 Siter
Babette Skrevet 26. mars 2008 Skrevet 26. mars 2008 I all verden.. ikke mange som skjønte at det ikke var helt alvorlig ment.. Men jeg synes cabaret er pyton.. og ja jeg forbinder det kun med gæmliser. Til info synes jeg også sushi er pyton Jeg tør ikke å smake på sushi, jeg, er redd for å brekke meg fordi jeg vet det er rå fisk. Det kan godt hende jeg liker det hvis fisken er skikkelig druknet i soya eller noe. 0 Siter
Katt-ja Skrevet 26. mars 2008 Skrevet 26. mars 2008 Jeg tør ikke å smake på sushi, jeg, er redd for å brekke meg fordi jeg vet det er rå fisk. Det kan godt hende jeg liker det hvis fisken er skikkelig druknet i soya eller noe. ''Det kan godt hende jeg liker det hvis fisken er skikkelig druknet i soya eller noe.'' Hehe,- jo men tenk hvor mye bedre det ville vært om fisken hadde vært stekt eller kokt :-) Samme med lutefisk, synes jeg. Det smaker jo ikke så veldig vondt, nærmere ingenting, og man dynker det med bacon for å få litt smak.. Men tenk om de fine fiskestykkene der ikke hadde vært mishandlet med lut, men bare kokt...? 0 Siter
Babette Skrevet 26. mars 2008 Skrevet 26. mars 2008 ''Det kan godt hende jeg liker det hvis fisken er skikkelig druknet i soya eller noe.'' Hehe,- jo men tenk hvor mye bedre det ville vært om fisken hadde vært stekt eller kokt :-) Samme med lutefisk, synes jeg. Det smaker jo ikke så veldig vondt, nærmere ingenting, og man dynker det med bacon for å få litt smak.. Men tenk om de fine fiskestykkene der ikke hadde vært mishandlet med lut, men bare kokt...? Jeg elsker lutefisk! Med bacon, baconfett, ertestuing, mandelpoteteter, sennep, øl og akevitt til. 0 Siter
Katt-ja Skrevet 26. mars 2008 Skrevet 26. mars 2008 Jeg elsker lutefisk! Med bacon, baconfett, ertestuing, mandelpoteteter, sennep, øl og akevitt til. ''Jeg elsker lutefisk! Med bacon, baconfett, ertestuing, mandelpoteteter, sennep, øl og akevitt til.'' Men det må en del tilbehør til for å få det ned? ;-) Jeg liker fisk,- men jeg synes lutefisk er fiskemishandling 0 Siter
Babette Skrevet 26. mars 2008 Skrevet 26. mars 2008 ''Jeg elsker lutefisk! Med bacon, baconfett, ertestuing, mandelpoteteter, sennep, øl og akevitt til.'' Men det må en del tilbehør til for å få det ned? ;-) Jeg liker fisk,- men jeg synes lutefisk er fiskemishandling Jeg har faktisk smakt det med bare ribbefett og poteter til, og det var godt det også. Jeg er virkelig glad i lutefisk. 0 Siter
Gjest Geir Skrevet 26. mars 2008 Skrevet 26. mars 2008 Jeg har begynt å spise grandis på ren trass. Siden det er så ut, liksom. Jeg er så svak for det ukule ser du. Det er ganske godt i grunnen! I hvert fall den med kjøttdeig og løk. Grandiosa er definitivt ikkje ut!? Tror de lager 500 000 for dagen om eg ikkje husker feil. Greit nok det å være svak for det ukule..:-) Eg for min del driter i ka som er kult eller ikkje, men (og det er en bittebitteliten pekefinger til deg som er et kreativt/skapende menneske.) eg er av den oppfatning at om det kommer "drit" inn så kan det bare komme "drit" ut også. Det gjelder mat, drikke, litteratur, film osv. Så hold deg til gåselever, Champagne og skillpaddesuppe! :-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.