Gjest mallet Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Jeg har en god jernstekepanne som jeg har hatt i mange år. For en tid siden hadde noe svidd seg litt langs kanten, og fordi jeg ikke hadde en skrubb tilgjengelig brukte jeg litt stålull. Nå svir alt seg fast i kanten, selv om jeg satte den godt inn med olje etterpå og har gjort det flere ganger. Er det noe håp om å redde den? Noen som har gode tips? Vil det komme seg om jeg bare fortsetter å olje? 0 Siter
morsan Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Du bør la oljen 'steke seg inn', altså la den stå med olje på komfyren slik at det trekke rinn bedre. Den blir forøvrig bedre etterhvert - det er det samme med helt nye stekepanner i jern - de er ikke like gode som panner som har vært brukt en tid. 0 Siter
Linnea78 Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Dersom det er skikkelig ille syns jeg det virker bedre med margarin eller smør enn med olje. Det er lurt å ha i en skikkelig klump og varme panna litt. Ellers kan du ha i en del olje og "koke" det opp også. 0 Siter
Gjest mallet Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Du bør la oljen 'steke seg inn', altså la den stå med olje på komfyren slik at det trekke rinn bedre. Den blir forøvrig bedre etterhvert - det er det samme med helt nye stekepanner i jern - de er ikke like gode som panner som har vært brukt en tid. Det er godt det er håp Pannen har vært i bruk (dvs varm) med olje i flere ganger, men det er vel bare å fortsette til den har fått satt seg inn igjen 0 Siter
Gjest mallet Skrevet 25. mars 2008 Skrevet 25. mars 2008 Dersom det er skikkelig ille syns jeg det virker bedre med margarin eller smør enn med olje. Det er lurt å ha i en skikkelig klump og varme panna litt. Ellers kan du ha i en del olje og "koke" det opp også. Takk for svar! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.