Gå til innhold

Lungesykdom eller infeksjon


Mickey

Anbefalte innlegg

Min (kvinnelige) samboer har lenge hatt en fæl (ofte hul) hoste (spesielt om natten) som tidvis avsluttes med brekninger. Mildere hosteanfall avsluttes ofte med ett nys. Hun har tidligere "delvis" fått "konstatert" Astma (bruker Ventolin/Flutid, men dette har

ingen effekt på hostingen). Hun har også blitt behandlet for Mykoplasma tidligere i år (selvom en annen lege hevder det også kan ha vært TWAR). Hun sluttet å røke for 4 år siden og de første symptomene kom for ett år siden (hoste kommet og gått). Sykdommen/infeksjonen(e) blusset opp i itensitet etter ferie i Thailand. Hun fikk i forkant av dette 3-4 reisevaksiner som

resulterte i bl.a. feber. Kan papegøyesyken være en mulig diagnose (eller er

dette bare et samlebegrep på forskjellige andre infeksjoner)? Pasienten er

ikke tungpustet og det piper heller ikke i brystet, så noe efysem/KOLS er det vel heller ikke snakk om...? Det kan virke som om infeksjonene (med verdier på mellom 50 og 100 og med noe feber) kommer og går.

Hosting går utover søvn, naboer..., jobb og samliv, og hun er tidvis meget depressiv.

Dennis

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Wenke Lunde, Sykepleier

Hei

Beklager sent svar, men dette måtte jeg tenke litt på og konsultere andre.

Hvis hun har fått påvist astma, lurer jeg i første rekke på om den er under kontroll. Går hun jevnlig og får kontrollert at medisinene er riktig dosert, og at hun f eks blåser PEF-kurver for å se om det er store variasjoner? Hvis hun er underbehandlet, kan symptomene godt komme herfra.

Men det er flere muligheter. Du nevner TWAR, som er det samme som en klamydiainfeksjon, men ikke den som forefinnes i underlivet. Papegøyesyken er også en klamydiainfeksjon av ovennevnte slag. Her skjer smitteoverføringen gjennom fugl, og smitte mellom mennesker er sjelden, det samme er sykdommen i Norge. Men man vet jo ikke, den har samme symptomer som en influensa, med hodepine, muskelsmerter, feber, hoste og langvarig slapphet.

Din samboers sykdomsbilde er så sammensatt at jeg foreslår uten videre filosofering at du får henne til å oppsøke egen lege snarest om hun ikke allerede er på bedringens vei.

Informasjon via Internet erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell. For en sikker vurdering av problemstillingen du tar opp i brevet,bør du rådføre deg med din kontaktperson i det offentlige helsevesen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...