Gå til innhold

FU: Tilbehor til kjøttkakene


Anbefalte innlegg

Skrevet

"Stor" diskusjon rundt bordet her nå.

Vanligste tilbehør til kjøttkaker, brun saus og poteter:

1: Kålstuing

2: Ertestuing

3: Makaroni

Og har dette noen sammenheng med hvor i landet du kommer fra? Her ligger det an til at vestlandet har ertestuing, mens vi østlendinger har kålstuing. To fra Finnmark har makaroni.......

  • Svar 66
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • Bookworm

    16

  • Lillemus

    6

  • GeirB

    4

  • favn

    4

Mest aktive i denne tråden

Skrevet

Gulrot! Ertestuing er vel mest vanlig i trøndelag, i alle fall det jeg er mest vant til, men kålstuing er myyyye bedre! Evt. gulrotstuing... Mmmmm....! :o)

Gjest i rogaland
Skrevet

Rødbeter

Rødkål

Ertestuing

Gulerøtter

Poteter/brun saus

Tyttebærsyltetøy

Gjest mora2
Skrevet

Makaroni????? Hmm...

Her er det vanlig med ertestuing og gulrøtter.

Noen har vel også kålstuing.

Jeg har ingen av delene...

Gjest mora2
Skrevet

Makaroni????? Hmm...

Her er det vanlig med ertestuing og gulrøtter.

Noen har vel også kålstuing.

Jeg har ingen av delene...

De fleste har også tyttebær..

Skrevet

Poteter, brun saus og evt. ertestuing. Kålstuing sjeldent eller aldri.

Hilsen østlending med familie fra nordvestlandet, siste 12 år bosatt på sørlandet. ;)

(Skal vi ikke ta kompe/raspeball/potetball/komle-FU med det samme? :D )

AneM1365380603
Skrevet

Nordpå pleide vi å ha makaronistuing til. Her i vest spiser vi ertestuing.

Gjest nikkot
Skrevet

Somregel bruker vi kålstuing og tyttebær.

Makaroni i hvit saus er også veldig godt inntil.

Skrevet

Ertestuing på vestlandet ja (og det er det eneste riktige), kålstuing kan være helt greit, men makaroni er jo helt spinnvillt!!!

Ingen normale mennesker som spiser det! :-)

Skrevet

Kålstuing er selvsagt det beste, men grønnertestuing går også an. Makaroni derimot...Hva er det for slags merkelig påfunn?:)

Skrevet

Er fra østlandet og er vant til kålstuing.

Bor i Nord-Trøndelag, og her spiser de også kålstuing.

Har fått makaronistuing til kjøttkaker på østlandet også.

Skrevet

Poteter, brun saus og evt. ertestuing. Kålstuing sjeldent eller aldri.

Hilsen østlending med familie fra nordvestlandet, siste 12 år bosatt på sørlandet. ;)

(Skal vi ikke ta kompe/raspeball/potetball/komle-FU med det samme? :D )

''(Skal vi ikke ta kompe/raspeball/potetball/komle-FU med det samme? :D )''

Nei! Jeg tåler virkelig ikke å høre om alt det rare andre har til denne herlige retten! Det heter forøvrig klubb... ;o) Og serveres selvfølgelig med sirup, flesk og duppe.

Gjest mora2
Skrevet

''(Skal vi ikke ta kompe/raspeball/potetball/komle-FU med det samme? :D )''

Nei! Jeg tåler virkelig ikke å høre om alt det rare andre har til denne herlige retten! Det heter forøvrig klubb... ;o) Og serveres selvfølgelig med sirup, flesk og duppe.

''Og serveres selvfølgelig med sirup, flesk og duppe.''

Whaaat??? ;0)

Kompe, (som det heter) serveres med sukker og smør.

Intet mer, intet mindre. ;0)

Skrevet

''(Skal vi ikke ta kompe/raspeball/potetball/komle-FU med det samme? :D )''

Nei! Jeg tåler virkelig ikke å høre om alt det rare andre har til denne herlige retten! Det heter forøvrig klubb... ;o) Og serveres selvfølgelig med sirup, flesk og duppe.

Huff, de klissete greiene der? Samme hva de velger av tilbehør smaker det nok bedre enn hovedretten. *s*

mariaflyfly
Skrevet

Poteter, brun saus og stua kål. Nammenam!

Jeg kommer forresten fra Oslo.

mariaflyfly
Skrevet

Kjæresten påstår hardnakka ertestuing her, og han kommer fra Trøndelag. ;)

Skrevet

Her sør går det mest i ertestuing :) Makaroni har vi aldri hatt til, men kålstuing en sjelden gang.

Gjest nammmmmmmmm
Skrevet

''(Skal vi ikke ta kompe/raspeball/potetball/komle-FU med det samme? :D )''

Nei! Jeg tåler virkelig ikke å høre om alt det rare andre har til denne herlige retten! Det heter forøvrig klubb... ;o) Og serveres selvfølgelig med sirup, flesk og duppe.

''Skal vi ikke ta kompe/raspeball/potetball/komle-FU med det samme?''

= klot (kompe med fleskebiter inni)

serveres med smeltet smør og (helst nyrørt) tyttebær, drikke inntil er skummet kulturmelk eller kefir.

Skrevet

''Og serveres selvfølgelig med sirup, flesk og duppe.''

Whaaat??? ;0)

Kompe, (som det heter) serveres med sukker og smør.

Intet mer, intet mindre. ;0)

Skriver under på den :)

Skrevet

''Og serveres selvfølgelig med sirup, flesk og duppe.''

Whaaat??? ;0)

Kompe, (som det heter) serveres med sukker og smør.

Intet mer, intet mindre. ;0)

Sukker og smør?! Jeg har hørt mye rart til klubb, men det er første gangen jeg hører om dette! ;o)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...