Gjest Ikke kjent der Skrevet 20. mai 2008 Skrevet 20. mai 2008 Har aldri spist eller smakt avokado. Har hørt at det er sunt. Tenkte å kjøpe, men hva spiser man avokado til? så noen i kantina som spiste den med skje og pepper på. Hva smaker den? 0 Siter
morsan Skrevet 20. mai 2008 Skrevet 20. mai 2008 Umulig å beskrive hvordan den smaker. Men det er viktig at dne er passe moden! Den må være myk nok til at du kan spise rett fra en halv avocado med teskje, men ikke så mye at den begynner å bli mørk innvendig. Jeg bruker den bl a til taco, enten bare delt opp i biter, eller at jeg lager guacamole. Det er også veldig godt i salater, jeg har hatt den på varme/lune smørbrød og jeg spiser den rett fra skallet med rekesalat eller skagenrøre på! :-) (Gammel schlager!) 0 Siter
Speak Skrevet 20. mai 2008 Skrevet 20. mai 2008 Mange bruker den i salat, noen til rekecoctail. Mora mi spiser den på brødskiva. Jeg syens ikke avokado er godt annet enn i guacamole. (Skrives det slik????) 0 Siter
Gjest Wita Skrevet 20. mai 2008 Skrevet 20. mai 2008 Vi har den til forett. Lager en blanding av lettrømme og hakket løk og har på toppen eller en rekeblanding. 0 Siter
gullfisk Skrevet 20. mai 2008 Skrevet 20. mai 2008 Den smaker veldig lite, det er derfor man har pepper på (og en dråpe sitron er godt). Jeg liker det på brødskiva med kokt skinke på, og i salat. Og guacomole selvsagt. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 20. mai 2008 Skrevet 20. mai 2008 Jeg synes det er godt å dele den i to, ta ut steinen, og strø litt sukker på, slik at sukkeret liksom smelter litt. Så spiser du den med teskje, som en dessert! mmmmmmm - det er mange år siden jeg har spist :-) 0 Siter
erin Skrevet 20. mai 2008 Skrevet 20. mai 2008 Ha på brødskiva, og legg kjøttboller oppå. Nam nam. Eller grav ut, bland med rømme eller majones, og reker. Legg tilbake, og spis! 0 Siter
ekte nick Skrevet 20. mai 2008 Skrevet 20. mai 2008 Jeg elsker avokado, det er en av mine yndlingsmater! Oftest deler jeg den i to, fyller den med cottage cheese og spiser med teskje. Sunt og godt. Er også veldig godt i salater, eller på brødskiva oppå annet pålegg (som ost, cottage cheese, skinke feks). Pass på at fruktkjøttet skal være mykt og lysegrønt, ikke hardt (for lite moden) og ikke brunlig (overmoden). Butikkene selger dem ofte mens de er for harde, så de må ligge noen dager og modnes. Eller de selger dem når de er blitt myke (og brune inni) og da er det altfor sent. 0 Siter
ekte nick Skrevet 20. mai 2008 Skrevet 20. mai 2008 Jeg elsker avokado, det er en av mine yndlingsmater! Oftest deler jeg den i to, fyller den med cottage cheese og spiser med teskje. Sunt og godt. Er også veldig godt i salater, eller på brødskiva oppå annet pålegg (som ost, cottage cheese, skinke feks). Pass på at fruktkjøttet skal være mykt og lysegrønt, ikke hardt (for lite moden) og ikke brunlig (overmoden). Butikkene selger dem ofte mens de er for harde, så de må ligge noen dager og modnes. Eller de selger dem når de er blitt myke (og brune inni) og da er det altfor sent. Glemte å si, at avocado også er godt med lettrømme oppi. Eller som forrett kan du servere den med pillete reker oppi, en dæsj majones og en persillekvast til pynt. Nam! 0 Siter
Gjest et forslag Skrevet 20. mai 2008 Skrevet 20. mai 2008 Reker og thousand island dressing til. 0 Siter
Persille1365381127 Skrevet 20. mai 2008 Skrevet 20. mai 2008 Jeg har det i salat som oftest. Men ellers bruker jeg det mye som tilbehør til kylling, spansk og meksikans mat og fisk 0 Siter
birdie Skrevet 20. mai 2008 Skrevet 20. mai 2008 Den smaker litt mandelaktig. Jeg liker den til reker, og skivet på brødskiva med f.eks. Philadelphia-ost under. Smaker også veldig godt til spekeskinke. Å spise den med skje rett fra skallet er også deilig! 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 20. mai 2008 Skrevet 20. mai 2008 Vi bruker den mye i salater, både grønne salater og pastasalater. Den er god som en smårett, i tynne skiver, sammen med krepsehaler, kaviar og litt creme fraice, pluss sitron. Du kan lage guacamole av den, det er kjempegodt. Eller den kan moses, tilsettes litt hvitløk, litt sjalottløk, litt sitron og en liten dæsj fløte, og brukes som pastasaus. I en sandwich med f.eks kylling, rødløk og tomat. 0 Siter
GeirB Skrevet 20. mai 2008 Skrevet 20. mai 2008 Den smaker omtrent ingenting. Du må ikkje spise det om du ikkje vil, avokado er mest for trendnisser og de som stemmer ja til EEC. 0 Siter
morsan Skrevet 20. mai 2008 Skrevet 20. mai 2008 Den smaker omtrent ingenting. Du må ikkje spise det om du ikkje vil, avokado er mest for trendnisser og de som stemmer ja til EEC. ''avokado er mest for trendnisser og de som stemmer ja til EEC'' QED at du ikke er noen "trendnisse"! *he he* 0 Siter
favn Skrevet 20. mai 2008 Skrevet 20. mai 2008 Deles i to. Hugg knivspissen i stenen slik at du kan dra den ut. Spises som den er. Eller forslag til smakstilsetning: Salt, piri-piri. Salt, piri-piri, rømmeklatt. Salt, piri-piri, rømmeklatt og kaviar/limfjordkaviar. Som guacamole, da kan du også ha i noen dråper sitron - jeg synes avocadoen skal være mest naturell og står over øvrige krydderier og urter. Obs, for folk på slanking: Avocado er fete saker, dog snakker vi sunt fett. 0 Siter
serendipity Skrevet 20. mai 2008 Skrevet 20. mai 2008 Skjære de opp og ha i salat, spise den som den er. Hule den ut, fylle den med reker og majo og krydder og servere som forrett (server da det du huler ut enten ved siden av) , eller du kan lage guacamole av det. ¨Sunt og godt fett :-) 0 Siter
GeirB Skrevet 21. mai 2008 Skrevet 21. mai 2008 ''avokado er mest for trendnisser og de som stemmer ja til EEC'' QED at du ikke er noen "trendnisse"! *he he* Hva betyr QED? 0 Siter
morsan Skrevet 21. mai 2008 Skrevet 21. mai 2008 Hva betyr QED? Det er en forkortelse for "quod erat demonstrandum" (latin), som betyr at det herved er bevist. ... altså at en som skriver "EEC" neppe er noen trendnisse;-) 0 Siter
tveita1365380780 Skrevet 21. mai 2008 Skrevet 21. mai 2008 Kyllingfilet med mango og avocado. Skjær avocado og i tynne skiver og press limesaft over ha på koriander. Namnam 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.