astridny Skrevet 23. mai 2008 Skrevet 23. mai 2008 Hei. Nå har jeg bakt 2 sjokoladekake,og begge 2 ble 2 cm høy og litt rå i midt. Den ene var en god gammeldags sjokoladekake oppskrift og da regner jeg med at det var pga bakepulveret. Så da bakte jeg en slik sjokoladekake i pose. Sjokoladekake i langpanne het den. Og den ble også 2 cm høy og litt rå i midten. Begge kakene var stekt lengre enn det stod på pakken og oppskriften. Skjønner ikke hvorfor de ble så lav. På forhånd takk for tips og råd. 0 Siter
Glimtipper Skrevet 23. mai 2008 Skrevet 23. mai 2008 Hm... Jeg er ikke sikker, da dette aldri har skjedd meg, men jeg tenker at ovnen din kanskje ikke er varm nok? 0 Siter
adelie Skrevet 23. mai 2008 Skrevet 23. mai 2008 Hm... Jeg er ikke sikker, da dette aldri har skjedd meg, men jeg tenker at ovnen din kanskje ikke er varm nok? Jeg tenkter motsatt: lavere temp og lengre steketid. 0 Siter
Glimtipper Skrevet 23. mai 2008 Skrevet 23. mai 2008 Jeg tenkter motsatt: lavere temp og lengre steketid. Slik tenker jeg med gjærbakst, men bakepulver... Hm. Vanskelig å si. Du har sikkert rett 0 Siter
adelie Skrevet 23. mai 2008 Skrevet 23. mai 2008 Slik tenker jeg med gjærbakst, men bakepulver... Hm. Vanskelig å si. Du har sikkert rett Ja for da er skorpen dannet for fort, og det blir ikke stekt inni. (Og heves ikke så mye) Nå kan det i grunnen være veldig godt at det er klissete inni, men alt med måte.. 0 Siter
astridny Skrevet 23. mai 2008 Forfatter Skrevet 23. mai 2008 Ja for da er skorpen dannet for fort, og det blir ikke stekt inni. (Og heves ikke så mye) Nå kan det i grunnen være veldig godt at det er klissete inni, men alt med måte.. Jo,men med den pose sjokoladekaken så skal ikke ejg tilsette noe annet en smør og vann,og det hevet seg eller ikke. 0 Siter
Glimtipper Skrevet 23. mai 2008 Skrevet 23. mai 2008 Jo,men med den pose sjokoladekaken så skal ikke ejg tilsette noe annet en smør og vann,og det hevet seg eller ikke. Men det har ingenting å si. Kaken må uansett heve. Prøv som adelie sier med lavere temperatur. 0 Siter
adelie Skrevet 23. mai 2008 Skrevet 23. mai 2008 Jo,men med den pose sjokoladekaken så skal ikke ejg tilsette noe annet en smør og vann,og det hevet seg eller ikke. Forresten er Toro sin veldig god, men da må du tilsette ett egg. Og passe nøye på steketiden. Jeg stikker i kaken med en trepinne, og da ser man om det er helt kliss, eller litt kliss på pinnen, eller ikke noe. Toro sin brownie er best hvis det er LITT kliss på pinnen. Så jeg sjekker alltid 5-10 minutter før den egentlig skulle være ferdig, og følger deretter godt med. 0 Siter
Gjest Näckrosa Skrevet 23. mai 2008 Skrevet 23. mai 2008 Men det har ingenting å si. Kaken må uansett heve. Prøv som adelie sier med lavere temperatur. -Er ovnen din gammel? Kanskje det er noe galt med ovnsdøra, at den ikk er helt tett? Tenkte først at de kunne være at melet er rått.. dette skjedde meg for en tid siden, og jeg trodde jeg måtte bytte hele komfyren. Tilfeldigheter gjorde at jeg fant ut at det var melet som var rått.. Har du satt ovnen på både over og undervarme da? Lykke til! Vet selv hvor irriterende dette er. 0 Siter
astridny Skrevet 23. mai 2008 Forfatter Skrevet 23. mai 2008 Men det har ingenting å si. Kaken må uansett heve. Prøv som adelie sier med lavere temperatur. Den første kaken skulle steket 200 grader og posen kaken skulle stekes 180 grader. Jeg syns ikke at jeg kan noe lavere temp eller..? 0 Siter
astridny Skrevet 23. mai 2008 Forfatter Skrevet 23. mai 2008 Du skulle nok gitt dem mer kjærlighet. Hehe,det var nok det som manglet.;-) 0 Siter
Gjest Flytte-lasset Skrevet 23. mai 2008 Skrevet 23. mai 2008 Den første kaken skulle steket 200 grader og posen kaken skulle stekes 180 grader. Jeg syns ikke at jeg kan noe lavere temp eller..? Du vet at en posekake ikke er bergnet til stor form? 0 Siter
muskath Skrevet 23. mai 2008 Skrevet 23. mai 2008 Pass på at væsken/vannet du tilsetter ikke er for varm. Bakepulver tåler heller ikke veldig varm væske. Og pass på at deigen ikke blir stående og vente for lenge, da kan hevemiddelet virke dårligere. Og så er det jo nevnt det med for stor form, da vil jo kaka naturlig nok flate seg ut. 0 Siter
astridny Skrevet 24. mai 2008 Forfatter Skrevet 24. mai 2008 Du vet at en posekake ikke er bergnet til stor form? Nei,men skal prøve idag igjen med 2 poser i stor form. Får bare håpe at den ikke blir rå inni. 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 24. mai 2008 Skrevet 24. mai 2008 Det kan være fordi du visper for hardt i røra, da slår du lufta ut av den. Det er viktig å forvarme ovnen skikkelig. 0 Siter
Gjest liten løve Skrevet 24. mai 2008 Skrevet 24. mai 2008 Hvis du har kjøkkenvekt så kan det være den som har gått i spinn... Det har hendt hos meg. 0 Siter
adelie Skrevet 24. mai 2008 Skrevet 24. mai 2008 Den første kaken skulle steket 200 grader og posen kaken skulle stekes 180 grader. Jeg syns ikke at jeg kan noe lavere temp eller..? Kaker steker jeg alltid på 180 eller 175 gr. Er komfyren din pålitelig tror du? 0 Siter
astridny Skrevet 24. mai 2008 Forfatter Skrevet 24. mai 2008 Kaker steker jeg alltid på 180 eller 175 gr. Er komfyren din pålitelig tror du? Fpr håpe at komfyren ikke streiker. Jeg bakte en ny kake idag,jeg brukte 2 poser med sjokoladekake ilangpanne,og da ble den høy. Jeg stekte den litt lengre også,jeg trur at den ble bra. :-) 0 Siter
adelie Skrevet 24. mai 2008 Skrevet 24. mai 2008 Fpr håpe at komfyren ikke streiker. Jeg bakte en ny kake idag,jeg brukte 2 poser med sjokoladekake ilangpanne,og da ble den høy. Jeg stekte den litt lengre også,jeg trur at den ble bra. :-) Så flott! Godt at du ikke mistet motet. Selv får jeg ikke til boller, det blir bare harde små klumper.. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.