Gå til innhold

flåttbitt og rød ring


M1964

Anbefalte innlegg

Ferierer hver sommer i et område med mye flått, og derfor sjekkes både barn og voksne for ubudne gjester hver kveld. Ofte sitter flåtten i bukse-,truse- eller skjortelinninger, noe som ofte medfører en irriert område rundt bittet. For å kunne skille mellom dette og "den røde ringen", har jeg vært innom flere apotek for å få se et fotografi av en karakteristisk "rød ring" eller fler. Dette har ikke lykkes meg. Er det mulig å få et tips om hvor dette kan finnes?

På forhånd takk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Lege Nina Lindstad

Til M 1964 vedr. flåttbitt.

For det første vil de fleste få et rødt bittmerke rett etter at man har blitt bitt av flått. Det interessante er å se om det gjenstår noe utslett 3 uker etterpå. Det kan være tegn på at flåtten har smittet offeret med borelia-parasitter. Ringen vil gradvis kunne vokse, slik at den etter flere måneder uten penicillin kan bli over 20cm i diameter. De fleste apotek har hatt brosjyrer om flått og hvordan utslettene ser ut. de fleste legekontorer har det også.

Informasjon via Internett erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell. For en sikker vurdering av problemstillingen du tar opp i brevet, bør du rådføre deg med din kontaktperson i det offentlige helsevesen.

Vennlig hilsen Nina Lindstad

Spes. allmenmedisin og idrettslege.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...