Gjest søtmons Skrevet 5. august 2008 Skrevet 5. august 2008 Hva er forskjellen på vanlig olivenolje og extra virgin? Har det noen betydning for smaken? 0 Siter
Gjest prust Skrevet 5. august 2008 Skrevet 5. august 2008 Jeg tror (men er ikke sikker) at Extra Virgin olje er kaldpresset, mens den andre er varmpresset. Så et program på TV om det for en stund siden, og kaldpressingen tok mye mer tid og var mer arbeidskrevende, men gav en bedre olje med mindre avfallsstoffer i (rester fra selve frukten). 0 Siter
Gjest grekofil nordmann Skrevet 5. august 2008 Skrevet 5. august 2008 prust har riktig. Extra virgin er den beste oljen. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 5. august 2008 Skrevet 5. august 2008 prust har riktig. Extra virgin er den beste oljen. Godt jeg husket riktig! Kjøpte faktisk olivenolje i dag - og valgte, som alltid, Extra virgin kaldpresset olje. Er blitt veldig glad i olivenolje nå de siste årene. 0 Siter
Gjest søtmons Skrevet 5. august 2008 Skrevet 5. august 2008 Jeg tror (men er ikke sikker) at Extra Virgin olje er kaldpresset, mens den andre er varmpresset. Så et program på TV om det for en stund siden, og kaldpressingen tok mye mer tid og var mer arbeidskrevende, men gav en bedre olje med mindre avfallsstoffer i (rester fra selve frukten). Jeg har visst kjøpt den vanlige olivenoljen, den som ikke er så god. Skal bruke den i focaccia, burde jeg kjøpte en ny? Merkes det på smaken? 0 Siter
Gjest xbellax Skrevet 5. august 2008 Skrevet 5. august 2008 Jeg har visst kjøpt den vanlige olivenoljen, den som ikke er så god. Skal bruke den i focaccia, burde jeg kjøpte en ny? Merkes det på smaken? Nei, absolutt ikke. Bruker mest vanlig til matlaging og extra v i salater jeg. Den vanlige er super til foccatia 0 Siter
tusseline Skrevet 7. august 2008 Skrevet 7. august 2008 Extra virgin gjør seg best i kalde retter, den vanlige til steking o.l. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.