Gjest lizzzy Skrevet 16. august 2008 Skrevet 16. august 2008 Noen som kan tipse meg om en enkel og god forrett? Tenkte jeg skulle overraske noen venner med litt god mat. Har dere en hovedrett(ikke avansert) som passer til etterpå,takker jeg også for det:-) 0 Siter
Jølsen Skrevet 16. august 2008 Skrevet 16. august 2008 Forrett: Kjøttbiter, grønnsaksbiter og potetbiter på små grillspyd. Hovedrett: Fransk lammegryte: http://www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=7657 Jeg er vanligvis ikke noen tilhenger av allemannsoppskrifter, men denne er faktisk veldig god. 0 Siter
Gregga Skrevet 16. august 2008 Skrevet 16. august 2008 En deilig og superenkel forrett hvis du liker røkelaks da... Kjøp røstipoteter i fysedisken, stek disse etter anvisning på posen. En eller to "skiver" pr posjon, legg over et par skiver røkelaks,. Toppes med hvitløkssaus, (kjøpt i boks på Ica Maxi - tror den heter Provance eller noe slikt) Trenger ikke mer enn et par dæsjer saus. Enkelt og nydelig. Kan serveres både kald og litt lun. Som forrett anbefaler jeg svinefilet med spekeskinke. Brun svinefileten i stekepanne, rull spekeskinke rundt som festes men tannpirkere (ikke med mintsmak!) legges over i ildfast form og stekes i stekeovnen på 225 grader i ca 25 minutter. Spekeskinka kan også legges bare over filetene. Dette er så godt! Blir deilig smak av spekeskinka sammen med kjøttet. Bacon kan forøvrig også brukes. Serveres her i gården med enkel salat av litt grønn salat, tomater i skiver og løk i skiver. Fløtegratinerte poteter. Hvis jeg lager saus til, lager jeg en kjapp pepper/fløtesaus: Grovknuser en god ss hel pepper i morter, hakker ett fedd eller to hvitløk og freser i smør i panne eller gryte, heller over fløte - kokes til det tykner, smaker til med evt soyasaus og salt hvis det trengs. Husk at soyasausen er salt! Kan mørknes med sukkerlulør, men det bruker aldri jeg, bruner heller smøret litt godt og freser pepper og hvitløk godt brunt. Hvitløken blir fort brun, så brun pepperet litt før du har oppi hvitløken. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.