Katt-ja Skrevet 4. september 2008 Skrevet 4. september 2008 Den står i ovnen nå, på litt lavere varme og lenger tid. Spent, nå. Vi andre er også spente ;-) Regner med at strikkepinnen ligger klar for testing..? Kanskje du også må dekke den til med bakepapir på toppen for at ikke den skal bli for hard der... 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 4. september 2008 Forfatter Skrevet 4. september 2008 Vi andre er også spente ;-) Regner med at strikkepinnen ligger klar for testing..? Kanskje du også må dekke den til med bakepapir på toppen for at ikke den skal bli for hard der... Strikkepinne? Sånt har vi ikke her i huset. Men vi har grillspidd og spisepinner, så det blir nok en råd. 0 Siter
morsan Skrevet 5. september 2008 Skrevet 5. september 2008 Men rustfritt stål er da rimelig safe, sånn sett? Den tåler jo varme (som i feks kokende vann), det er jo en arbeidsbolle. Ja, jeg ville ikke vært bekymret for akkurat det - det er jo rustfritt stål, og det finnes jo mange kjeler laget av det. 0 Siter
morsan Skrevet 5. september 2008 Skrevet 5. september 2008 Ifølge min kjære leder stål varme dårlig og han knurrer som en gammel hund når jeg bruker stålkjeler. Men hvordan gikk det? Hva gjorde du? Hva slags kjeler vil han helst at du bruker, da? 0 Siter
Lillemus Skrevet 5. september 2008 Skrevet 5. september 2008 Hva slags kjeler vil han helst at du bruker, da? Jerngryte el. aluminium, evt. teflon. Bare ikke rustfritt stål. 0 Siter
morsan Skrevet 5. september 2008 Skrevet 5. september 2008 Jerngryte el. aluminium, evt. teflon. Bare ikke rustfritt stål. Hmmm... Jerngryte er flotte greier, emn aluminium er jeg skeptisk til. Det var jo stort sett det kmin mor brukte i gamle dager, men jeg husker jo godt hvordan kjelene ble seendes ut etterhvert. Så takke meg til stålkjeler med kanskje noe dårligere varmeleding enn alu-kjeler som sakte men sikkert "løses" opp under kokingen;-) Teflon er OK, men jeg foretrekker kjeler som tåler en skikkelig skrubb dersom det skulle bli nødvendig. :-) 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 5. september 2008 Skrevet 5. september 2008 Jerngryte el. aluminium, evt. teflon. Bare ikke rustfritt stål. Bruker bare stålkjeler, jeg, og synes det er helt strålende . Alumuniumskjeler liker jeg ikke, alt svir seg jo for et godt ord. Nå har vi dessuten induksjonsplater hjemme, og kan bare bruke ståkjeler; de må i hvertfall ha stålbunn. 0 Siter
Atene Skrevet 5. september 2008 Skrevet 5. september 2008 Jerngryte el. aluminium, evt. teflon. Bare ikke rustfritt stål. Kjæresten din vet at det finnes en teori om sammenheng mellom Alzheimer og aluminiumskjeler? Gode stålkjeler er suverene til det meste synes jeg. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 5. september 2008 Skrevet 5. september 2008 Bruker bare stålkjeler, jeg, og synes det er helt strålende . Alumuniumskjeler liker jeg ikke, alt svir seg jo for et godt ord. Nå har vi dessuten induksjonsplater hjemme, og kan bare bruke ståkjeler; de må i hvertfall ha stålbunn. ''ståkjeler'' *LOL* 0 Siter
Atene Skrevet 5. september 2008 Skrevet 5. september 2008 Bruker bare stålkjeler, jeg, og synes det er helt strålende . Alumuniumskjeler liker jeg ikke, alt svir seg jo for et godt ord. Nå har vi dessuten induksjonsplater hjemme, og kan bare bruke ståkjeler; de må i hvertfall ha stålbunn. ''Alumuniumskjeler liker jeg ikke, alt svir seg jo for et godt ord.'' Det var rart. Det er jo den eneste fordelen med dem, at man ikke svir maten. Jeg har én aluminiumskjele, den brukes kun til risengrynsgrøt. 0 Siter
Mirabell Skrevet 5. september 2008 Skrevet 5. september 2008 Hmmm... Jerngryte er flotte greier, emn aluminium er jeg skeptisk til. Det var jo stort sett det kmin mor brukte i gamle dager, men jeg husker jo godt hvordan kjelene ble seendes ut etterhvert. Så takke meg til stålkjeler med kanskje noe dårligere varmeleding enn alu-kjeler som sakte men sikkert "løses" opp under kokingen;-) Teflon er OK, men jeg foretrekker kjeler som tåler en skikkelig skrubb dersom det skulle bli nødvendig. :-) Teflonkjeler er som oftest aluminiumskjeler med Teflon-belegg. Aluminium leder varme bra, Teflonbelegget hindrer at det brenner seg fast. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 5. september 2008 Skrevet 5. september 2008 ''Alumuniumskjeler liker jeg ikke, alt svir seg jo for et godt ord.'' Det var rart. Det er jo den eneste fordelen med dem, at man ikke svir maten. Jeg har én aluminiumskjele, den brukes kun til risengrynsgrøt. Er det - husker jeg så feil? Mener å huske noen ørtynne aluminiumskjeler hvor alt svidde seg, men disse har jeg kvittet meg med for lengst. Nå bruker jeg bare tykke stålkjeler, og det er svært sjelden noe svir seg. Fordel med induksjon, da har man full kontroll på temperaturen. 0 Siter
Lillemus Skrevet 5. september 2008 Skrevet 5. september 2008 Hmmm... Jerngryte er flotte greier, emn aluminium er jeg skeptisk til. Det var jo stort sett det kmin mor brukte i gamle dager, men jeg husker jo godt hvordan kjelene ble seendes ut etterhvert. Så takke meg til stålkjeler med kanskje noe dårligere varmeleding enn alu-kjeler som sakte men sikkert "løses" opp under kokingen;-) Teflon er OK, men jeg foretrekker kjeler som tåler en skikkelig skrubb dersom det skulle bli nødvendig. :-) Du trenger ikke skrubbe teflonkjeler vet du, det skal mye til før noe brennes fast i dem! ;o) Når jeg tenker meg om har vi vel ikke noen alu-kjeler nei. 0 Siter
Mirabell Skrevet 5. september 2008 Skrevet 5. september 2008 Jerngryte el. aluminium, evt. teflon. Bare ikke rustfritt stål. Kjæresten har helt rett! Teflonkjeler er oftest (alltid?) laget av aluminium, med Teflonbelegg. Rustfritt stål kan gå helt fint hvis det er et lag med varmeledende metall inni bunnen. 0 Siter
Lillemus Skrevet 5. september 2008 Skrevet 5. september 2008 Kjæresten din vet at det finnes en teori om sammenheng mellom Alzheimer og aluminiumskjeler? Gode stålkjeler er suverene til det meste synes jeg. Vi har ingen alu-kjeler når jeg tenker meg om. Teflon, stål og jern bare. 0 Siter
Mirabell Skrevet 5. september 2008 Skrevet 5. september 2008 Det kan gå helt fint, men det er en stor risiko for at den blir sittende fast i bollen. Kanskje du klarer å kle bollen med bakepapir? 0 Siter
Mirabell Skrevet 5. september 2008 Skrevet 5. september 2008 Bruker bare stålkjeler, jeg, og synes det er helt strålende . Alumuniumskjeler liker jeg ikke, alt svir seg jo for et godt ord. Nå har vi dessuten induksjonsplater hjemme, og kan bare bruke ståkjeler; de må i hvertfall ha stålbunn. Hvis du har induksjonsovn, er det i hvert fall ikke rustfritt stål du bruker, for det tar ikke induksjon. Det er vel "vanlig" stål ("svart"). 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 5. september 2008 Skrevet 5. september 2008 Hvis du har induksjonsovn, er det i hvert fall ikke rustfritt stål du bruker, for det tar ikke induksjon. Det er vel "vanlig" stål ("svart"). Hm, tar jeg så feil (igjen)? Vi bruker kjeler av denne typen: http://www.iittala.com/web/Iittalaweb.nsf/en/products_cooking_tools_saucepan_20_l_18_cm 0 Siter
morsan Skrevet 5. september 2008 Skrevet 5. september 2008 Du trenger ikke skrubbe teflonkjeler vet du, det skal mye til før noe brennes fast i dem! ;o) Når jeg tenker meg om har vi vel ikke noen alu-kjeler nei. Det skal kanskje mye til, men når det først er fastbrent er det umulig å få det løs uten å ødelegge hele greia... 0 Siter
morsan Skrevet 5. september 2008 Skrevet 5. september 2008 Teflonkjeler er som oftest aluminiumskjeler med Teflon-belegg. Aluminium leder varme bra, Teflonbelegget hindrer at det brenner seg fast. En annen grunn til at jeg ikke vil ha for mange teflonkjeler er at det bare er et tidsspørsmål før de skrapes opp fordi "noen" i familien ikke har vært forsiktig nok mht bruk av rørepinne....;-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.