AneM1365380603 Skrevet 10. september 2008 Skrevet 10. september 2008 Er det noen som orker å legge ut oppskrift på en veldig god pizza? Den bør ikke ha saus/fyll fra glass. Den kan gjerne være litt lik pizzaer som en kjøper på f eks Peppes eller andre pizzasteder. Jeg har lyst til å teste noe nytt. De to oppskriftene jeg bruker er fra dolere. Veldig gode, men jeg har altså lyst på forandring. *planlegger freddan* 0 Siter
morsan Skrevet 10. september 2008 Skrevet 10. september 2008 Hei, Dette er en oppskrift som vant NM i pizzabaking i 2002. Jeg har laget en variant av den flere ganger, men aldri helt likt. Det ene er at jeg ikke gidder å "finmåle" og "fintelle" når jeg lager pizza, Det andre er at jeg ikke lot meg friste av en pizzasaus tilsatt fløte;-) Pluss alt dette med en liten dæsj av ditt og en liten dæsj av datt...;-) Dette er en pizza som har veldig mye smak i bunnen (kan tenke meg at enkelte barn kan reagere på det), og det gjør den veldig god og spesiell. Man kan derfor godt lage bunnen litt tykkere enn på typiske italienske pizzaer. Jeg har også lagt minipizzaer til tapasbord. Nam nam:-) http://tonesmatside.blogspot.com/2008/05/nm-i-pizza-2002.html 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 10. september 2008 Forfatter Skrevet 10. september 2008 Hei, Dette er en oppskrift som vant NM i pizzabaking i 2002. Jeg har laget en variant av den flere ganger, men aldri helt likt. Det ene er at jeg ikke gidder å "finmåle" og "fintelle" når jeg lager pizza, Det andre er at jeg ikke lot meg friste av en pizzasaus tilsatt fløte;-) Pluss alt dette med en liten dæsj av ditt og en liten dæsj av datt...;-) Dette er en pizza som har veldig mye smak i bunnen (kan tenke meg at enkelte barn kan reagere på det), og det gjør den veldig god og spesiell. Man kan derfor godt lage bunnen litt tykkere enn på typiske italienske pizzaer. Jeg har også lagt minipizzaer til tapasbord. Nam nam:-) http://tonesmatside.blogspot.com/2008/05/nm-i-pizza-2002.html Takk for oppskriften Den er lagret nå. Pizzaen ser ut til å være veldig god, bortsett fra oliven. Sånn utenom det var det endel dilldall med stavmixer og soltørka tomater. Det sto at de skal bløtlegges. Er det kun om de er i pose, eller finnes de i marinade? Jeg skjønte ikke det der helt. Den skinka som skal være på.. Hva slags skinke er det? Bunnen var jo bare helt gedigen. Bruker du 1 liter hvetemel? I tillegg var det jo diverse annet i den. Jeg skal nok klare å lage denne, men den var litt mer avansert enn de to jeg pleier å lage 0 Siter
morsan Skrevet 10. september 2008 Skrevet 10. september 2008 Takk for oppskriften Den er lagret nå. Pizzaen ser ut til å være veldig god, bortsett fra oliven. Sånn utenom det var det endel dilldall med stavmixer og soltørka tomater. Det sto at de skal bløtlegges. Er det kun om de er i pose, eller finnes de i marinade? Jeg skjønte ikke det der helt. Den skinka som skal være på.. Hva slags skinke er det? Bunnen var jo bare helt gedigen. Bruker du 1 liter hvetemel? I tillegg var det jo diverse annet i den. Jeg skal nok klare å lage denne, men den var litt mer avansert enn de to jeg pleier å lage Hei igjen:-) Jeg er nok ikke noen slik "må-følge-oppskriften-type", så jeg har bare latt meg inspirere av denne oppskriften. Dvs at jeg lager deig "som vanlig", bare tilsetter ymse smaksingredienser, og har evt oppi mer vann eller olje hvis det trengs for å få en grei konsistens. Stavmixer tror jeg max at jeg benyttet første gangen - ellers bare finkutter jeg. Soltørkede tomater: Du kan kjøpe dem "tørre" i boks, eller du kan kjøpe slike som er lagt ned i olje. Hvis du kjøper slike som ligger i olje, trenger du ikke å bløtlegge - det er bare å hakke ivei og ha oppi deigen. Ridderheims tomater har jeg aldri brukt - de koster en formue for en liten boks. Du kan få adskilllig rimeligere soltørkede tomater på glass enn det. Du kan også kjøpe sånn som er ferdig hakket på glass. Den olja som de soltørkede tomatene ligger i er en ypperlig smakstilsetning i pizza selv om du ikke har oppi tomatene, og den er god til dressinger etc (hvis du liker soltørkede tomater, da*S*) Med soltørkede tomater + oljen fra glasset + pizzakrydder + revet parmesan blir deigen kjempegod. du kan godt kutte ut oliven og også forsåvidt fetaost. Når det gjelder topping har jeg ikke vært noe særlig opptatt av å følge oppskriften der, bare laget pizzasaus "som vanlig" og hatt på ymse topping som f eks pepperoni. Den skinken det menes er sånn fin "spekeskinke" fra Italia, parmaskinke. Smaker helt annerledes enn kokt skinke, men du kan bruke det du vil. Vanlige tomater: Dette har jeg eventuelt hatt på pizzaen før steking, og ikke etterpå. Ruccolaen har jeg også kuttet ut. Jeg foretrekker heller salat ved siden av enn oppå;-) (Er litt Meg Ryan her...*S*) 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 10. september 2008 Forfatter Skrevet 10. september 2008 Hei igjen:-) Jeg er nok ikke noen slik "må-følge-oppskriften-type", så jeg har bare latt meg inspirere av denne oppskriften. Dvs at jeg lager deig "som vanlig", bare tilsetter ymse smaksingredienser, og har evt oppi mer vann eller olje hvis det trengs for å få en grei konsistens. Stavmixer tror jeg max at jeg benyttet første gangen - ellers bare finkutter jeg. Soltørkede tomater: Du kan kjøpe dem "tørre" i boks, eller du kan kjøpe slike som er lagt ned i olje. Hvis du kjøper slike som ligger i olje, trenger du ikke å bløtlegge - det er bare å hakke ivei og ha oppi deigen. Ridderheims tomater har jeg aldri brukt - de koster en formue for en liten boks. Du kan få adskilllig rimeligere soltørkede tomater på glass enn det. Du kan også kjøpe sånn som er ferdig hakket på glass. Den olja som de soltørkede tomatene ligger i er en ypperlig smakstilsetning i pizza selv om du ikke har oppi tomatene, og den er god til dressinger etc (hvis du liker soltørkede tomater, da*S*) Med soltørkede tomater + oljen fra glasset + pizzakrydder + revet parmesan blir deigen kjempegod. du kan godt kutte ut oliven og også forsåvidt fetaost. Når det gjelder topping har jeg ikke vært noe særlig opptatt av å følge oppskriften der, bare laget pizzasaus "som vanlig" og hatt på ymse topping som f eks pepperoni. Den skinken det menes er sånn fin "spekeskinke" fra Italia, parmaskinke. Smaker helt annerledes enn kokt skinke, men du kan bruke det du vil. Vanlige tomater: Dette har jeg eventuelt hatt på pizzaen før steking, og ikke etterpå. Ruccolaen har jeg også kuttet ut. Jeg foretrekker heller salat ved siden av enn oppå;-) (Er litt Meg Ryan her...*S*) Takk for veldig utfyllende svar ) Jeg har lest det du skriver og oppskrifta flere ganger, så nå begynner det å synke inn her. Soltørka tomater like jeg kjempegodt, så det er ikke noe problem. Da er det verre med fetaost og oliven, men det kutter jeg bare ut. Har du testa å legge steikt kjøttdeig på toppen? Har du kjøtt over eller under osten? Nå ser det ut til at jeg får bruk for stavmixeren som bare ligger og tar plass. Håper jeg finner den 0 Siter
morsan Skrevet 10. september 2008 Skrevet 10. september 2008 Takk for veldig utfyllende svar ) Jeg har lest det du skriver og oppskrifta flere ganger, så nå begynner det å synke inn her. Soltørka tomater like jeg kjempegodt, så det er ikke noe problem. Da er det verre med fetaost og oliven, men det kutter jeg bare ut. Har du testa å legge steikt kjøttdeig på toppen? Har du kjøtt over eller under osten? Nå ser det ut til at jeg får bruk for stavmixeren som bare ligger og tar plass. Håper jeg finner den ''Da er det verre med fetaost og oliven, men det kutter jeg bare ut.'' Ikke sant? Likeså kunne man sikkert latt seg inspirere til å putte andre ting som man liker oppi deigen, uten at jeg nå kommer på noen forslag. ''Har du testa å legge steikt kjøttdeig på toppen?'' Nei, det har jeg ikke prøvd. men jeg har prøvd med "vanlig skinke", og det gikk helt fint; har også hatt både pepperoni og skinke sammen, og det var også godt. ''Har du kjøtt over eller under osten?'' Oi, husker ikke helt, men jeg er generelt sett av den oppfatning at hjemmelaget pizza skal a osten _øverst_;-) Men kan hende at jeg har gjort det motsatt vei de første gangene jeg laget. ''Nå ser det ut til at jeg får bruk for stavmixeren som bare ligger og tar plass. Håper jeg finner den ;)'' *S* Når jeg tenker meg om, så tror jeg grunnen til at jeg kuttet ut å bruke stavmixer var at den var så dritdårlig (gammel...) at det jeg skulle hakke med den bare klistret seg fast oppunder kuttebladene...:-( 0 Siter
Gjest slik liker vi den Skrevet 11. september 2008 Skrevet 11. september 2008 Nå kan du jo kjøpe ferdig pose med innhold som skal være fra peppes. Har sett det i store matbutikker f.eks obs. Har ikke prøvd å lage denne deigen selv. Jeg bruker ca. 8 dl. mel og litt salt og litt olje og vann i deigen min. Det er alt. Innimellom ruller jeg deigen ut i fint sammalt mel istedenfor fint hvetemel når jeg kjevler. Blir litt sunnere. Jeg har på ketchup som saus. Deretter vanlig mild gulost og diverse kjøtt. Det kan være pølserester, biffkjøttrester, kyllingbiter, eller kjøttdeig. Som regel foretrekkes det stabburets sine pepperonipølser. Litt ekstra ost på toppen og løk og oregano og det er pizzaen vi liker. Det blir en tykk bunn , men vil du ha tynnere og sprøere så kan du ta mindre deig. Stekes i midten 10 minutter, deretter settes platen et hakk opp i ovnen og jeg tar ofte på omluft for å få den sprøere på toppen. 10 minutter med dette også så er den ferdig. 220 grader på ovnen. 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 11. september 2008 Forfatter Skrevet 11. september 2008 Nå kan du jo kjøpe ferdig pose med innhold som skal være fra peppes. Har sett det i store matbutikker f.eks obs. Har ikke prøvd å lage denne deigen selv. Jeg bruker ca. 8 dl. mel og litt salt og litt olje og vann i deigen min. Det er alt. Innimellom ruller jeg deigen ut i fint sammalt mel istedenfor fint hvetemel når jeg kjevler. Blir litt sunnere. Jeg har på ketchup som saus. Deretter vanlig mild gulost og diverse kjøtt. Det kan være pølserester, biffkjøttrester, kyllingbiter, eller kjøttdeig. Som regel foretrekkes det stabburets sine pepperonipølser. Litt ekstra ost på toppen og løk og oregano og det er pizzaen vi liker. Det blir en tykk bunn , men vil du ha tynnere og sprøere så kan du ta mindre deig. Stekes i midten 10 minutter, deretter settes platen et hakk opp i ovnen og jeg tar ofte på omluft for å få den sprøere på toppen. 10 minutter med dette også så er den ferdig. 220 grader på ovnen. Peppes på pose er ikke aktuelt. Jeg liker å lage alt fra bunnen av. Det er jo halve kosen ) Takk for din egen oppskrift. 0 Siter
Lillemus Skrevet 11. september 2008 Skrevet 11. september 2008 Vi har kommet frem til at følgende saus er den beste - like mye barbequesaus fra Heinz og Idunn tomatketchup røres sammen og så har vi i masse pepper og masse pizzakrydder! Knallgodt! 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 11. september 2008 Forfatter Skrevet 11. september 2008 Vi har kommet frem til at følgende saus er den beste - like mye barbequesaus fra Heinz og Idunn tomatketchup røres sammen og så har vi i masse pepper og masse pizzakrydder! Knallgodt! Barbequesaus? Står det i samme hylla som ketchup? Hva har du oppå pizzaen? 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 11. september 2008 Skrevet 11. september 2008 Vi har kommet frem til at følgende saus er den beste - like mye barbequesaus fra Heinz og Idunn tomatketchup røres sammen og så har vi i masse pepper og masse pizzakrydder! Knallgodt! Finhakk litt løk oppi, og ha i MYE pepper. Jeg pleier å lage dette til grillmat om sommeren. Nydelig! 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 11. september 2008 Forfatter Skrevet 11. september 2008 ''Da er det verre med fetaost og oliven, men det kutter jeg bare ut.'' Ikke sant? Likeså kunne man sikkert latt seg inspirere til å putte andre ting som man liker oppi deigen, uten at jeg nå kommer på noen forslag. ''Har du testa å legge steikt kjøttdeig på toppen?'' Nei, det har jeg ikke prøvd. men jeg har prøvd med "vanlig skinke", og det gikk helt fint; har også hatt både pepperoni og skinke sammen, og det var også godt. ''Har du kjøtt over eller under osten?'' Oi, husker ikke helt, men jeg er generelt sett av den oppfatning at hjemmelaget pizza skal a osten _øverst_;-) Men kan hende at jeg har gjort det motsatt vei de første gangene jeg laget. ''Nå ser det ut til at jeg får bruk for stavmixeren som bare ligger og tar plass. Håper jeg finner den ;)'' *S* Når jeg tenker meg om, så tror jeg grunnen til at jeg kuttet ut å bruke stavmixer var at den var så dritdårlig (gammel...) at det jeg skulle hakke med den bare klistret seg fast oppunder kuttebladene...:-( Jeg fant ikke stavmixeren. Jeg har en mistanke om at jeg kasta den da vi fikk nytt kjøkken. Den ble jo aldri brukt. Jeg tror kjøkkenmaskina gjør samme nytten. Bruker du smårettskinke f eks fra Gilde? 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 11. september 2008 Skrevet 11. september 2008 jeg lager alltid pizza med tynn bunn, jeg lurer på om kanskje du har fått oppskrifta av meg en gang før? Her er min hjemmelaga pizzasaus (når jeg har tid og ikke skal ty til min venn Dolmio *s*) Oppskrifta er min nabo sin. 1 løk 3 fedd hvitløk 300 g tomater eller en boks hakka tomater 1 ss sukker 1 ts salt 1 kvist timian 1 neve basilikumblader 5 ss olivenolje Fres finhakket løk og hvitløk gyllen i olje, tilsett salt og sukker og fres videre i 15 sekunder. Hell over tomatene og kok dette ned til halvparten. Smak til sausen og bland i urtene til slutt. Avkjøl sausen før den brukes. 0 Siter
Lillemus Skrevet 11. september 2008 Skrevet 11. september 2008 Barbequesaus? Står det i samme hylla som ketchup? Hva har du oppå pizzaen? Den sto vel i nærheten av krydderet og der ja. ) Vi har enten stekt kjøttdeig eller (*blush*) grillpølser i skiver i tillegg til masse løk og ost. Har ikke så avansert pizza vi. ) 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 11. september 2008 Forfatter Skrevet 11. september 2008 jeg lager alltid pizza med tynn bunn, jeg lurer på om kanskje du har fått oppskrifta av meg en gang før? Her er min hjemmelaga pizzasaus (når jeg har tid og ikke skal ty til min venn Dolmio *s*) Oppskrifta er min nabo sin. 1 løk 3 fedd hvitløk 300 g tomater eller en boks hakka tomater 1 ss sukker 1 ts salt 1 kvist timian 1 neve basilikumblader 5 ss olivenolje Fres finhakket løk og hvitløk gyllen i olje, tilsett salt og sukker og fres videre i 15 sekunder. Hell over tomatene og kok dette ned til halvparten. Smak til sausen og bland i urtene til slutt. Avkjøl sausen før den brukes. Jeg tror ikke jeg har fått den oppskriften før. Går det an å finne ut sånn ca hvor mye en kvist og et blad utgjør når jeg har det på glass? Skal det ikke være oregano i pizzaen? Hva har du av kjøtt oppå? Den høres enkel og god ut 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 11. september 2008 Forfatter Skrevet 11. september 2008 Den sto vel i nærheten av krydderet og der ja. ) Vi har enten stekt kjøttdeig eller (*blush*) grillpølser i skiver i tillegg til masse løk og ost. Har ikke så avansert pizza vi. ) Den trenger ikke å være avansert, men god ) 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 11. september 2008 Skrevet 11. september 2008 Jeg tror ikke jeg har fått den oppskriften før. Går det an å finne ut sånn ca hvor mye en kvist og et blad utgjør når jeg har det på glass? Skal det ikke være oregano i pizzaen? Hva har du av kjøtt oppå? Den høres enkel og god ut Æsj, pizzaoppskrifta mi er flytta fra dol... Jeg pleier bare å slumpe deigen: Har kjøkkenmaskin og starter med 3-4 dl lunka vann, 4 ss god olivenolje, en pose tørrgjær, en del salt, bittelitt sukker (så gjæren har litt å jobbe med) og så er det bare å tilsette hvetemel til passe konsistens. Deigen skal være litt klissete. La heve minst 2 timer i kjøleskap, du kan gjerne lage den dagen før og la den heve over natta i kjøleskap. Jo lenger den kaldhever, jo bedre er den å jobbe med. Kjevle ut så tynn du klarer med MASSE hvetemel over og under. Legg på plate uten bakepapir, la gjerne platene stå i ovnen til den er så varm du klarer. Ta ut plata og legg pizzadeigen på. Smør på tynt lag saus, ha på ost (gjerne 50/50 blanding Norvegia og Mozarella) og skiver av Parma/Serranoskinke. Steikes i så varm ovn du greier å få (ikke varmluft!), følg godt med på den, du ser når den er ferdig. Før servering drysser du over litt Maldonsalt, serveres med hvitløksolje (finhakk noen fedd, ha over god olivenolje og la stå og trekke litt i romtemperatur) og ruccola som folk forsyner seg med sjøl. En bit, og du er hekta. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 11. september 2008 Skrevet 11. september 2008 Jeg tror ikke jeg har fått den oppskriften før. Går det an å finne ut sånn ca hvor mye en kvist og et blad utgjør når jeg har det på glass? Skal det ikke være oregano i pizzaen? Hva har du av kjøtt oppå? Den høres enkel og god ut For å variere Parmaskinka (noe jeg aldri blir lei av!), kan du ha på biter av blåmuggost sammen med skinka. Eller chorizo istedet. Ungene mine likte best vanlig kokt skinke på før, nå vil de heller ha speka. 0 Siter
morsan Skrevet 11. september 2008 Skrevet 11. september 2008 Jeg fant ikke stavmixeren. Jeg har en mistanke om at jeg kasta den da vi fikk nytt kjøkken. Den ble jo aldri brukt. Jeg tror kjøkkenmaskina gjør samme nytten. Bruker du smårettskinke f eks fra Gilde? Jeg bruker mest pepperoni fra Grilstad, ikke så mye skinke, men har brukt vanlig tynne påleggsskiver som jeg har klippet opp i strimler. Jeg mener å huske at smårettskinka er ganske tykk, og det liker jeg ikke så godt. 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 11. september 2008 Forfatter Skrevet 11. september 2008 For å variere Parmaskinka (noe jeg aldri blir lei av!), kan du ha på biter av blåmuggost sammen med skinka. Eller chorizo istedet. Ungene mine likte best vanlig kokt skinke på før, nå vil de heller ha speka. Takk for oppskrift Nå har jeg noen å velge mellom. Målet er å teste ut alle, men det tar jo noen uker. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.