astridny Skrevet 19. september 2008 Skrevet 19. september 2008 Min mor har bestandig brukt pose brunsaus og dermed har jeg ikke lært å lage hjemmelaget. Men det fikk jeg lyst til å prøve. Er det noen som kan fortelle meg hvordan man gjør det? Så enkelt som mulig. :-) På forhånd takk for svar. 0 Siter
Gjest J31! Skrevet 19. september 2008 Skrevet 19. september 2008 1. Smelt smør i en stekepanne. 2. Tilsett mel, rør det inn i smøret og stek jevningen til den blir brun. 3. Tilsett vann, litt etter litt, til du vil ha den konsistensen du ønsker. La det koke. 4. Tilsett salt og pepper (om ønskelig). Tilsett sukkerkulør hvis du synes jevningen blir for lys. God middag ) 0 Siter
fyrlykt Skrevet 19. september 2008 Skrevet 19. september 2008 1. Smelt smør i en stekepanne. 2. Tilsett mel, rør det inn i smøret og stek jevningen til den blir brun. 3. Tilsett vann, litt etter litt, til du vil ha den konsistensen du ønsker. La det koke. 4. Tilsett salt og pepper (om ønskelig). Tilsett sukkerkulør hvis du synes jevningen blir for lys. God middag ) Buljongpulver eller terning gir den gode smaken ) 0 Siter
Gjest klokkeline Skrevet 19. september 2008 Skrevet 19. september 2008 Jeg lager den slik: Sånn ca til 4 personer. Smelte ca 3 ss smør i panna ha i ca 3 ss hv.mel Dette brunes og haes over i en kasserolle Ha i 1 klar kjøttsuppeterning (gir god smak) Spe med vann til sausen blir passe tykk Sukkerkulør, salt og pepper. Hvis du skal servere den til vilt, elg, rein ol er det godt med 3-4 knuste einerbær oppi og gjerne 1ss tyttebær, litt rømme el fløte, geiteost/bruost. Det er bare å koke i vei og forske ut hva du liker best :-) 0 Siter
Onsdag1365380628 Skrevet 19. september 2008 Skrevet 19. september 2008 Du har allerede fått en god oppskrift her, men jeg vil tilføye at du må passe godt på når du steker smøret og melet, det er fort gjort å svi brune det for fort og da får sausen en skarp smak. Å dess lengre man koker sausen etterpå dess bedre blir den. Man må koke den minst ti minutter for å få vekk melsmaken. Lykke til. Hjemmelaget saus smaker myye bedre en posesaus! 0 Siter
Gjest J31! Skrevet 19. september 2008 Skrevet 19. september 2008 Buljongpulver eller terning gir den gode smaken ) Ja, da blir den perfekt 0 Siter
Gjest J31! Skrevet 19. september 2008 Skrevet 19. september 2008 Du har allerede fått en god oppskrift her, men jeg vil tilføye at du må passe godt på når du steker smøret og melet, det er fort gjort å svi brune det for fort og da får sausen en skarp smak. Å dess lengre man koker sausen etterpå dess bedre blir den. Man må koke den minst ti minutter for å få vekk melsmaken. Lykke til. Hjemmelaget saus smaker myye bedre en posesaus! *Nikker og er enig* 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 19. september 2008 Skrevet 19. september 2008 Nå har du fått oppskrift hos andre her, men jeg vil bare si at jeg bruner til det er omtrent like brunt som kaffepulveret til Friele. Du bruner på varme litt over middels. Jeg pleier å bruke terning av grønnsaksbuljong i, gjerne en hel løk i båter også. Det har jeg i etter at jeg har hatt vann i. 0 Siter
astridny Skrevet 19. september 2008 Forfatter Skrevet 19. september 2008 Nå har du fått oppskrift hos andre her, men jeg vil bare si at jeg bruner til det er omtrent like brunt som kaffepulveret til Friele. Du bruner på varme litt over middels. Jeg pleier å bruke terning av grønnsaksbuljong i, gjerne en hel løk i båter også. Det har jeg i etter at jeg har hatt vann i. Servere du sausen med løken i? 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 19. september 2008 Skrevet 19. september 2008 Servere du sausen med løken i? Ja, det gjør jeg til familien her, for de som ikke ønsker store løkbiter kan lett plukke dem vekk. Jeg har vært hos andre og spist der løkbitene ligger i sausen. Det er fra andre jeg har tatt tipset. Jeg er veldig glad i løk 0 Siter
Kitina Skrevet 19. september 2008 Skrevet 19. september 2008 Smelt smør i en kjele. Tilsett hvetemel til det er passe tykt. Spe med vann, eller aller helst kraft fra det du har stekt. Steker du kjøttkaker så heller du vann i stekepannen etter at du er ferdig og sper med dette. Tilsett salt og pepper og sukkerkulør. Det å steke smøret og melet brunt er ikke lett, så dropp det. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.