Gå til innhold

Boller - hevehjelp!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Kan jeg sette bolledeig i kveld, plassere den i kjøleskapet over natta og bake ut i morgen?

*grønn husmor*

Fortsetter under...

Skrevet

Nei, nei, nei! Da dreper du gjæren og hevingen.

Sett den heller i romtemperatur, dersom du er nødt til å lage deigen kvelden før.

Skrevet

Det kan du. Fra en bakeside på nett

Ved kald heving brukes bare halve gjærmengden og alle ingrediensene skal ha 10 grader C. I kjøleksapet vil deigen da bruke ca. 8 timer på å heve seg

Skrevet

Datteren min satte rundstykkedeigen i kjøleskapet kvelden før sist helg, og vi sto opp til deilige nysteikte rundstykker. Jeg vet ikke om det gjelder bolledeig også, men med rundstykkene gikk det fint.

Gi dem en god etterheving i allefall.

Onsdag1365380628
Skrevet

Ja det kan du. Man dreper ikke gjæren med kalde ingrendienser slik en annen har skrevet her. Gjæren dør hvis det blir for varmt. Og skal deigen heve lengre en normalt må den i kjøleskap ellers blir ikke resultatet bra.

Skrevet

Jeg kaldhever alltid gjærdeig, jeg. Dersom jeg har tid, vel å merke. :) Pizzadeig settes alltid minst to timer før, slik at den kan kaldheve i kjøleskapet. Deigen blir mye bedre å jobbe med ved kaldheving. :)

Skal sette middagspizzadeigen nå.. :)

Annonse

Skrevet

Nei, nei, nei! Da dreper du gjæren og hevingen.

Sett den heller i romtemperatur, dersom du er nødt til å lage deigen kvelden før.

Tull på deg! :)

Skrevet

Datteren min satte rundstykkedeigen i kjøleskapet kvelden før sist helg, og vi sto opp til deilige nysteikte rundstykker. Jeg vet ikke om det gjelder bolledeig også, men med rundstykkene gikk det fint.

Gi dem en god etterheving i allefall.

He he, måten du skrev det på hørtes det ut som de både ble hevet OG stekt ferdig inni det kjøleskapet over natten!

Skrevet

Tull på deg! :)

Tusen takk for informative svarinnlegg over her. Dette var helt nytt for meg. Nå har jeg sannelig lært noe matnyttig (bokstavelig talt) ! Neste gang skal jeg jamme prøve kaldheving jeg også.

Skrevet

He he, måten du skrev det på hørtes det ut som de både ble hevet OG stekt ferdig inni det kjøleskapet over natten!

He he. Det hadde vært fint med et sånt kjøleskap ;)

Skrevet

Du kan t.o.m. lage den i kveld og rulle den ut til boller. Hev den litt imorgen tidlig før du setter dem i ovnen. Bollene har litt tendenser til å få noen sprekker, men smaken er like god som alltid:-)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...