Gå til innhold

Har jeg tatt meg vann over hodet? (Middag)


Anbefalte innlegg

Gjest ViViola
Skrevet

Altså, ved planlegging av denne ukens middager forrige torsdag, hørtes følgende veldig godt ut: "Skinkesurret kyllingfilèt". Det høres forsåvidt veldig godt ut enda, men jeg har jo strengt tatt ikke peiling...

Jeg så vel for meg å surre skinke rundt kyllingfiletene, og legge dem i ildfast form og putte i ovnen. Men.... Burde jeg ha noe over? Noe flytende? Smøre forma? Og hvor mange grader hvor lenge, tro? Eller skal jeg forkaste hele ideen?

Noen som kan hjelpe meg litt? Pliiiis...?

Skrevet

Smør formen med litt olje, det holder det. De blir saftige når du steker de i ovnen.

Gjest ChiengMai
Skrevet

Høres veldig godt og enkelt ut i grunnen. Men det er sikkert lurt å smøre forma?

En annen variant er å steke kyllingfileter i stekepanna til de får litt farge, legge dem i ildfast form sammen med tørkede aprikoser, cashewnøtter og en pakke kremfløte. La stå i ovnen ca 25 minutter.

Gjest ViViola
Skrevet

Smør formen med litt olje, det holder det. De blir saftige når du steker de i ovnen.

Sånn omtrent hvor varmt/hvor lenge, tror du?

Gjest ViViola
Skrevet

Høres veldig godt og enkelt ut i grunnen. Men det er sikkert lurt å smøre forma?

En annen variant er å steke kyllingfileter i stekepanna til de får litt farge, legge dem i ildfast form sammen med tørkede aprikoser, cashewnøtter og en pakke kremfløte. La stå i ovnen ca 25 minutter.

Den varianten har jeg ikke prøvd i akkurat den formen, men i nesten lik. Og det er nam-nam! "Problemet" mitt er at jeg ikke akkurat har lyst til å dytte på med så mye ekstra kalorier nå før jul, har gått ned 24 kg og trenger _ikke_ få dem tilbake. Så derfor søker jeg etter litt mer magre middagsvarianter nå i denne søte adventstid.

:-)

Har du noen sånn snøring på varme på ovnen? Og omtrent hvor lang tid det kan ta?

Gjest ChiengMai
Skrevet

Den varianten har jeg ikke prøvd i akkurat den formen, men i nesten lik. Og det er nam-nam! "Problemet" mitt er at jeg ikke akkurat har lyst til å dytte på med så mye ekstra kalorier nå før jul, har gått ned 24 kg og trenger _ikke_ få dem tilbake. Så derfor søker jeg etter litt mer magre middagsvarianter nå i denne søte adventstid.

:-)

Har du noen sånn snøring på varme på ovnen? Og omtrent hvor lang tid det kan ta?

Bruker 200 grader på den formen.

Gjest ViViola
Skrevet

Bruker 200 grader på den formen.

Hm, jeg kliner til med det samme, tror jeg.

Takk!

Skrevet

Vi har brukt noe lignende som er TV2-Wenches oppskrift.

Hun har smøreost inni en lomme i kyllingen og bacon rundt. Dette blir et festmåltid.

Å bruke bare skinke fungerer sikkert like bra. Pensle med litt olivenolje og stek på 200 grader i 20 minutter, så blir det helt sikkert bra :o)

Gjest ViViola
Skrevet

Vi har brukt noe lignende som er TV2-Wenches oppskrift.

Hun har smøreost inni en lomme i kyllingen og bacon rundt. Dette blir et festmåltid.

Å bruke bare skinke fungerer sikkert like bra. Pensle med litt olivenolje og stek på 200 grader i 20 minutter, så blir det helt sikkert bra :o)

Smart å pensle med litt olivenolje, ja!

Tusen takk!

Skrevet

Fres dem kjapt i panna før du setter dem i ovnen etterpå. Kjøttet blir mye saftigere av det.

Gjest ViViola
Skrevet

Fres dem kjapt i panna før du setter dem i ovnen etterpå. Kjøttet blir mye saftigere av det.

Fankern! Nå står de i ovnen... Pensla med olivenolje, da, og har ovnen på 200 grader.

Blir det tørre skosåler av dette, da?

Og med frese i panna, mener du bare kyllingen, eller kyllingen med skinka rundt?

Skrevet

Fankern! Nå står de i ovnen... Pensla med olivenolje, da, og har ovnen på 200 grader.

Blir det tørre skosåler av dette, da?

Og med frese i panna, mener du bare kyllingen, eller kyllingen med skinka rundt?

Du kan gjøre begge deler. :) De blir nok ikke tørre, men det kan hende det tar litt lenger tid før de er ferdige. Poenget med å frese dem kjapt på hver side, er å gi en steikeskorpe, slik at safta holder seg på innsida når du setter dem i ovnen.

Jeg har akkurat frest våre kyllingfileter, men uten skinke. Krydra dem med salt, pepper og "smoked paprika". Skal servere med bernaisegrønnsaker og ovnsbakte poteter. Det er fint å koseseg litt ekstra på mandagene når ungene kommer fra pappaen sin! :)

Gjest ViViola
Skrevet

Du kan gjøre begge deler. :) De blir nok ikke tørre, men det kan hende det tar litt lenger tid før de er ferdige. Poenget med å frese dem kjapt på hver side, er å gi en steikeskorpe, slik at safta holder seg på innsida når du setter dem i ovnen.

Jeg har akkurat frest våre kyllingfileter, men uten skinke. Krydra dem med salt, pepper og "smoked paprika". Skal servere med bernaisegrønnsaker og ovnsbakte poteter. Det er fint å koseseg litt ekstra på mandagene når ungene kommer fra pappaen sin! :)

Jepp, skjønte det med saftig kjøtt, ja. Får håpe det går bra læll... Mine "nye middager" er ikke nødvendigvis alltid like vellykket, kan man si, og jeg frykter denne havner i "sånn-passe-men-vi-lager-det-nok-ikke-igjen"-kategorien.

Det nærmer seg ferdig nå, tror jeg, har stått inne i 25 minutter.

Og din middag, da, den høres jo bare helt KONGE ut! Man må kose seg litt på mandager, ja, viktig det!

:-)

Gjest Elextra
Skrevet

Inspirert av min tidligere baconsurrede kyllingfileter? Da har jeg ofte marinert kyllingfiletene litt først, men det er ikke nødvendig.

Bare kjør dem inn i ovnen, du! :D

Skrevet

Jepp, skjønte det med saftig kjøtt, ja. Får håpe det går bra læll... Mine "nye middager" er ikke nødvendigvis alltid like vellykket, kan man si, og jeg frykter denne havner i "sånn-passe-men-vi-lager-det-nok-ikke-igjen"-kategorien.

Det nærmer seg ferdig nå, tror jeg, har stått inne i 25 minutter.

Og din middag, da, den høres jo bare helt KONGE ut! Man må kose seg litt på mandager, ja, viktig det!

:-)

Hehe, ikke sånn kjempevellykka denne gangen, gitt. Ungene likte ikke bernaisegrønnsakene spesielt godt, men smakte høflig begge to. Etter middagen uttalte Datra "Mamma, jeg synes de grønnsakene minnet meg litt om spy". Var litt vanskelig å holde seg alvorlig da jeg minnet henne om at det ikke var så veldig koselig å si slike ting. Da så hun litt fornærma ut og sa "Jeg venta til du ikke spiste mer, dah!"

Jeg syntes de var knallgode, jeg! Jaja...

Skrevet

Hehe, ikke sånn kjempevellykka denne gangen, gitt. Ungene likte ikke bernaisegrønnsakene spesielt godt, men smakte høflig begge to. Etter middagen uttalte Datra "Mamma, jeg synes de grønnsakene minnet meg litt om spy". Var litt vanskelig å holde seg alvorlig da jeg minnet henne om at det ikke var så veldig koselig å si slike ting. Da så hun litt fornærma ut og sa "Jeg venta til du ikke spiste mer, dah!"

Jeg syntes de var knallgode, jeg! Jaja...

Ærlighet er viktigere enn høflighet. Og hvis du smakte som spy, så hun jammen hensynsfull som ventet til du hadde spist opp!!!

Skrevet

Hehe, ikke sånn kjempevellykka denne gangen, gitt. Ungene likte ikke bernaisegrønnsakene spesielt godt, men smakte høflig begge to. Etter middagen uttalte Datra "Mamma, jeg synes de grønnsakene minnet meg litt om spy". Var litt vanskelig å holde seg alvorlig da jeg minnet henne om at det ikke var så veldig koselig å si slike ting. Da så hun litt fornærma ut og sa "Jeg venta til du ikke spiste mer, dah!"

Jeg syntes de var knallgode, jeg! Jaja...

*LOL*

Godt å høre ved matbordet.. *knegg*

Skrevet

Ærlighet er viktigere enn høflighet. Og hvis du smakte som spy, så hun jammen hensynsfull som ventet til du hadde spist opp!!!

''Og hvis du smakte som spy''

Stakkars flyfly, som ser ut til å bli spist opp av Datra ;-)

Skrevet

Kjøp svenske kjøttbullar fra Fjordland, og la Terje Ness og Paul Bocuse ta seg av det der skinkegreiene. :)

Skrevet

[quote name=Lotte :o)' timestamp='1228756204' post='4034180]

''Og hvis du smakte som spy''

Stakkars flyfly, som ser ut til å bli spist opp av Datra ;-)

Kanskje det var en freudiansk glipp fra min side... Hvem vet!

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...