caryyne Skrevet 10. desember 2008 Skrevet 10. desember 2008 Nokon som har oppskrift på finnbiff..? Helst ei som er utprøvd og godkjent! (Eg har klart å googla altså, lurte berre på om nokon hadde ei som kunne anbefalast) Tusen takk! 0 Siter
Gjest bikku Skrevet 10. desember 2008 Skrevet 10. desember 2008 Man bruker ikke oppskrift til det, vel? Det er jo bare å frese litt skav, og ha salt og pepper i? Og hvis man vil piffe opp, så tar man det man liker - litt sopp, litt løk, litt einebær, litt fløte osv. 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 10. desember 2008 Skrevet 10. desember 2008 Man bruker ikke oppskrift til det, vel? Det er jo bare å frese litt skav, og ha salt og pepper i? Og hvis man vil piffe opp, så tar man det man liker - litt sopp, litt løk, litt einebær, litt fløte osv. Og noen skiver brunost, hvis man vil det 0 Siter
citoyen Skrevet 10. desember 2008 Skrevet 10. desember 2008 Jeg bruker aldri oppskrift, men freser reinskav (i små porsjoner så pannen ikke blir for kald), løk og sopp. Har alt i en gryte med litt vann, pepper og brunost og lar det koke så lenge jeg gidder. Noen minutter før det er ferdig har jeg oppi en god klatt rømme. Serveres med hjemmelaget potetmos. 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 10. desember 2008 Skrevet 10. desember 2008 Jeg bruker aldri oppskrift, men freser reinskav (i små porsjoner så pannen ikke blir for kald), løk og sopp. Har alt i en gryte med litt vann, pepper og brunost og lar det koke så lenge jeg gidder. Noen minutter før det er ferdig har jeg oppi en god klatt rømme. Serveres med hjemmelaget potetmos. Rømme er også snadder i. *Sulten* 0 Siter
caryyne Skrevet 10. desember 2008 Forfatter Skrevet 10. desember 2008 Jeg bruker aldri oppskrift, men freser reinskav (i små porsjoner så pannen ikke blir for kald), løk og sopp. Har alt i en gryte med litt vann, pepper og brunost og lar det koke så lenge jeg gidder. Noen minutter før det er ferdig har jeg oppi en god klatt rømme. Serveres med hjemmelaget potetmos. Høyres veldig godt ut! Har prøvd å laga finnbiff før men så vart det ikkje heilt sånn som eg meinte det skulle vera.. Men det har kanskje noko med barndomsminner å gjera - ikkje lett å gjenta gamle tanter sine suksessar ;-) Hadde tenkt å ha mandelpoteter til - men er det bedre med potetstappe altså? 0 Siter
Gjest ViViola Skrevet 11. desember 2008 Skrevet 11. desember 2008 Del opp sopp og bacon i små terninger, som stekes godt. Så stekes reinskavet. Hell på fløte til det dekker det som er i gryta, smak til med salt og pepper. Og evt. einebær og brunost. :-) Smaker best med kokt potet, fortrinnsvis mandelpotet. Og kokt gulrot. 0 Siter
Lillemus Skrevet 11. desember 2008 Skrevet 11. desember 2008 Trenger ikke oppskrift på det. ) Stek kjøttet i panna til det er ferdig, best når det stekes i meieri. Bruk viltsaus på pose og bland den ut i kald væske som så helles over kjøttet. La det putre en stund og smak til med rømme / creme fraiche eller noe annet du vil ha i. Litt tyttebær eller geitost er også godt oppi. Jeg synes det er godt med poteter, gulrot og broccoli til, mange vil ha sopp også. 0 Siter
morsan Skrevet 11. desember 2008 Skrevet 11. desember 2008 Trenger ikke oppskrift på det. ) Stek kjøttet i panna til det er ferdig, best når det stekes i meieri. Bruk viltsaus på pose og bland den ut i kald væske som så helles over kjøttet. La det putre en stund og smak til med rømme / creme fraiche eller noe annet du vil ha i. Litt tyttebær eller geitost er også godt oppi. Jeg synes det er godt med poteter, gulrot og broccoli til, mange vil ha sopp også. ''Bruk viltsaus på pose '' Hva??!! Det er jo nesten kriminellt å bruke viltsaus på pose når man lager finnbiff! ;-) 0 Siter
Gjest bikku Skrevet 11. desember 2008 Skrevet 11. desember 2008 ''Bruk viltsaus på pose '' Hva??!! Det er jo nesten kriminellt å bruke viltsaus på pose når man lager finnbiff! ;-) [nikker megetsigende på hodet, og vifter med husmorfingeren] 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 11. desember 2008 Skrevet 11. desember 2008 Trenger ikke oppskrift på det. ) Stek kjøttet i panna til det er ferdig, best når det stekes i meieri. Bruk viltsaus på pose og bland den ut i kald væske som så helles over kjøttet. La det putre en stund og smak til med rømme / creme fraiche eller noe annet du vil ha i. Litt tyttebær eller geitost er også godt oppi. Jeg synes det er godt med poteter, gulrot og broccoli til, mange vil ha sopp også. Hvorfor tenkte jeg på deg når jeg så tittelen "finnbiff"? Følte meg skråsikker på at den var en slager hjemme hos dere :-). Ikke for dét -det er godt! *S* 0 Siter
morsan Skrevet 11. desember 2008 Skrevet 11. desember 2008 Hvorfor tenkte jeg på deg når jeg så tittelen "finnbiff"? Følte meg skråsikker på at den var en slager hjemme hos dere :-). Ikke for dét -det er godt! *S* Finnbiff er kjempegodt:-) 0 Siter
Lillemus Skrevet 11. desember 2008 Skrevet 11. desember 2008 Hvorfor tenkte jeg på deg når jeg så tittelen "finnbiff"? Følte meg skråsikker på at den var en slager hjemme hos dere :-). Ikke for dét -det er godt! *S* ''Hvorfor tenkte jeg på deg når jeg så tittelen "finnbiff"? Følte meg skråsikker på at den var en slager hjemme hos dere :-).'' Det er det faktisk ikke, min kjære er ikke så begeistret for rein, men vi har ofte gryte av hjort, rådyr eller elg - han lager verdens beste gryte! ))) 0 Siter
Lillemus Skrevet 11. desember 2008 Skrevet 11. desember 2008 ''Bruk viltsaus på pose '' Hva??!! Det er jo nesten kriminellt å bruke viltsaus på pose når man lager finnbiff! ;-) ''Hva??!! Det er jo nesten kriminellt å bruke viltsaus på pose når man lager finnbiff! ;-)'' Neida, blir så godt så. ) Vi begynte med det da vi hadde hytte uten kjøleskap og dermed ikke hadde med så mye som måtte stå kaldt. Lettvindt med posemat da. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 11. desember 2008 Skrevet 11. desember 2008 ''Hvorfor tenkte jeg på deg når jeg så tittelen "finnbiff"? Følte meg skråsikker på at den var en slager hjemme hos dere :-).'' Det er det faktisk ikke, min kjære er ikke så begeistret for rein, men vi har ofte gryte av hjort, rådyr eller elg - han lager verdens beste gryte! ))) Hehe, ok :-) Rein har en veldig karakteristisk smak, særlig villrein. Jeg liker den, men kan skjønne noen synes smaken er for gjennomtrengende. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.