Gjest midia Skrevet 6. januar 2009 Del Skrevet 6. januar 2009 ''Har aldri skjønt meg på sodd, jeg. Joda, det smaker helt ok, men ligner mest på en hverdagsmiddag.'' Samme forholdet som jeg har til pinnekjøtt det. Det var greit nok, men festmat?! Smakte jo bare saltkjøtt og kålstappe... åsså den fæle lukta det er av pinnekjøtt. Det både lukter og smaker Sau Da er det bedre å få servert rykende varmt sodd. Da mener jeg ekte sodd. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/321600-sunne-familievennlige-middagstips-%C3%A5-dele/page/4/#findComment-2660353 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 6. januar 2009 Del Skrevet 6. januar 2009 *Kremt*. Får driste meg frampå med litt sodd-facts her jeg da... Først; med all respekt - hermetisk sodd kommenterer jeg ikke - det er ikke sodd men dårlig kjøttsuppe. Ut over dette selges det såkalt sodd i tre varianter, Trøndersodd, Innherredsodd og Innerøysodd. Som både ViViola og Lillemus sier, er det er den siste vi vil ha (og den eneste vi innfødte egentlig mener er ordentlig sodd). Men det er nå den viktige factsen kommer: Festsodd lages nemlig av lam, mens hverdags-sodd jukses det med supplering av storfekjøtt. I den billigste varianten Trøndersodd (ca 50-60 pr spann i trøndelag) er det kraft av får, men kjøtt og kjøttboller av storfe. I Innherredsodd er det både boller og kraft av får, men kjøttet stammer fra storfe (ca 70-90 pr boks). Den siste varianten Innerøysodd (ca 120,-) er både kraft, kjøtt og boller fra får, og kjøttet til bollene er malt mange ganger (i gamle oppskrifter heter det at farsen skal males 7 ganger, der de første 5 skal være uten salt og krydder). Omstendige saker altså! Selv spiser jeg a l d r i sodd til hverdags, for som dere sier; man må vite å sette pris på det for å at det skal kunne passere som festmat. Det blir som frossen ribbe fra Rema eller dårlig frossen lutefisk - spiser man det for å bli mett, mister retten sjarmen... man Skjønner jeg ikke er noen kjenner 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/321600-sunne-familievennlige-middagstips-%C3%A5-dele/page/4/#findComment-2660356 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest fiskernam Skrevet 6. januar 2009 Del Skrevet 6. januar 2009 Er veldig glad i bacalao! Og generelt glad i italienskinspirert mat - gode, ferske, råvarer som ikke er kokt ihjel. Synes mye tradisjonell norsk mat blir for konservert og/eller ihjelkokt, om du skjønner hva jeg mener. Bacalo er da ikke italiensk!!!!! Hehehehehehehe... Portugal tenker jeg.. Hehehehehehe... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/321600-sunne-familievennlige-middagstips-%C3%A5-dele/page/4/#findComment-2660372 Del på andre sider Flere delingsvalg…
....AV Skrevet 6. januar 2009 Del Skrevet 6. januar 2009 Her er to av våre favoritter: Italiensk kyllingsuppe: http://www3.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=14815 Ovnsbakt laks på rotgrønnsaker: Kutt opp rotgrønnsaker, f.eks. gulrot, pastinakk, sellerirot, fennikkel, sukkererter, etc. og legg dem i en smurt ildfast form. Stekes i ovnen i ca. 15 minutter. Deretter legges laksefileter på grønnsakene og alt stekes videre i 12-15 minutter til laksefiletene er gjennomstekt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/321600-sunne-familievennlige-middagstips-%C3%A5-dele/page/4/#findComment-2660377 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 6. januar 2009 Del Skrevet 6. januar 2009 Bacalo er da ikke italiensk!!!!! Hehehehehehehe... Portugal tenker jeg.. Hehehehehehe... Jeg trodde det hadde opprinnelse fra Baskerland, jeg? Men det er mulig jeg tar feil. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/321600-sunne-familievennlige-middagstips-%C3%A5-dele/page/4/#findComment-2660394 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 6. januar 2009 Del Skrevet 6. januar 2009 Bacalo er da ikke italiensk!!!!! Hehehehehehehe... Portugal tenker jeg.. Hehehehehehe... Det vet jeg da. Selv om generelt er gladest i italiensk mat, er jeg _også_ glad i bacalo. Var det vanskelig? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/321600-sunne-familievennlige-middagstips-%C3%A5-dele/page/4/#findComment-2660404 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 6. januar 2009 Del Skrevet 6. januar 2009 Halleluja!!!! :-) *LOL* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/321600-sunne-familievennlige-middagstips-%C3%A5-dele/page/4/#findComment-2660405 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest fiskernam Skrevet 6. januar 2009 Del Skrevet 6. januar 2009 Det vet jeg da. Selv om generelt er gladest i italiensk mat, er jeg _også_ glad i bacalo. Var det vanskelig? Sure.... Hehehehehehe... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/321600-sunne-familievennlige-middagstips-%C3%A5-dele/page/4/#findComment-2660414 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 6. januar 2009 Del Skrevet 6. januar 2009 Halleluja!!!! :-) Ja det e voldsomt! Fikk nesten sjokk selv for et par år siden da vi skulle servere sodd til utenlandske gjester på jobben, og det bare røy trønderkunnskap ut av meg... Må være min mor som har plantet det gjennom mange år, hehe... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/321600-sunne-familievennlige-middagstips-%C3%A5-dele/page/4/#findComment-2660425 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 6. januar 2009 Del Skrevet 6. januar 2009 ''Den siste varianten Innerøysodd (ca 120,-) er både kraft, kjøtt og boller fra får, '' Grunn god nok til å holde seg til de variantene som har storfekjøtt;-) Nei, nei nei - lam er jo beste kjøttet (om man ser bort fra hjort, rådyr, and etc)! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/321600-sunne-familievennlige-middagstips-%C3%A5-dele/page/4/#findComment-2660428 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 6. januar 2009 Del Skrevet 6. januar 2009 Skjønner jeg ikke er noen kjenner Har en venn som skulle servere lutefisk til en amerikansk gjest, og på spørsmål fra gjesten om hva dette var for slags fisk sa han at "belive it or not, this is actually cod that is treated with causic soda, and bla-bla-bla... ". "Please send me the pies and the bacon", sa amerikaneren. Så jeg drar heller ikke hele regla særlig ofte 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/321600-sunne-familievennlige-middagstips-%C3%A5-dele/page/4/#findComment-2660435 Del på andre sider Flere delingsvalg…
jubalong70 Skrevet 6. januar 2009 Del Skrevet 6. januar 2009 Dette hørtes kjempegodt ut. Vi spiser en hjemmelaga tomatsuppe en dag i uka. Ungene synes den er kjempegod, og Storebror (snart 10) kan lage den sjøl, så og si uten assistanse. 2 bokser hermetiske tomater helles i en kjele. (Merket Mutti Pelati (plommetomater) er de aller beste!) og settes på oppkok. Jo lenger du koker, jo mer syre får du ut av tomatene. Kok sem med 2 ss olivenolje og en klype sukker. 1 løk og 2 fedd hvitløk skjæres i skiver og steikes gyldne i bittelitt smør på middels varme. ha i løken først, så hvitløken ett minutt seinere, den har lettere for å svi seg). Ha løken og hvitløken oppi kjelen. Fyll opp den ene tomatboksen med melk og tilsett. La det hele putre litt, tilsett en stor neve fersk basilikum og fres alt sammen med stavmixer. Smak til med salt og pepper. Alt dette gjøres mens pastaen koker, altså på 10 min. Du kan servere med pasta, noen kjøttboller eller hardkokte egg, alt ettersom hva du liker. Mmmm, hørtes utrolig godt ut må prøves! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/321600-sunne-familievennlige-middagstips-%C3%A5-dele/page/4/#findComment-2660457 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ViViola Skrevet 6. januar 2009 Del Skrevet 6. januar 2009 Ja det e voldsomt! Fikk nesten sjokk selv for et par år siden da vi skulle servere sodd til utenlandske gjester på jobben, og det bare røy trønderkunnskap ut av meg... Må være min mor som har plantet det gjennom mange år, hehe... Heldigvis er ikke kunnskap tungt å bære! :-) (Send en stor takk til din mor fra meg, dette var kjekt å lære!) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/321600-sunne-familievennlige-middagstips-%C3%A5-dele/page/4/#findComment-2660547 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 6. januar 2009 Del Skrevet 6. januar 2009 Heldigvis er ikke kunnskap tungt å bære! :-) (Send en stor takk til din mor fra meg, dette var kjekt å lære!) Skal jeg virkelig gjøre. Hun syns alltid det er så kos når kunnskap fra de hine hårde dager aktualiseres! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/321600-sunne-familievennlige-middagstips-%C3%A5-dele/page/4/#findComment-2660625 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Faure Skrevet 6. januar 2009 Del Skrevet 6. januar 2009 Trondheims sodd? Tenker du på det skvipet som selges på hermetikkboks nå? Det har _ingenting_ med sodd å gjøre. Ikke snakk sånn om maten jeg elsker! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/321600-sunne-familievennlige-middagstips-%C3%A5-dele/page/4/#findComment-2660668 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Faure Skrevet 7. januar 2009 Del Skrevet 7. januar 2009 Liker ikke sodd, men grønnsakssuppe eller fersk suppe er godt. Tenkte mer på hjemmelaget mat, ikke ferdigprodukter.. Kjøttbollene (eller hva det er) i sodden er ikke gode.. *urk* har du noen andre gode oppsrkifter på lur? De kjøttbollene er litt rare i smaken ja, men gode er de da. Ellers kan jeg anbefale Lys Lapskaus på hermetikk. Den er veldig god. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/321600-sunne-familievennlige-middagstips-%C3%A5-dele/page/4/#findComment-2660789 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ViViola Skrevet 7. januar 2009 Del Skrevet 7. januar 2009 Skal jeg virkelig gjøre. Hun syns alltid det er så kos når kunnskap fra de hine hårde dager aktualiseres! :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/321600-sunne-familievennlige-middagstips-%C3%A5-dele/page/4/#findComment-2660805 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 7. januar 2009 Del Skrevet 7. januar 2009 Det vet jeg da. Selv om generelt er gladest i italiensk mat, er jeg _også_ glad i bacalo. Var det vanskelig? Det var overhodet ikke vanskelig:-) Noen av oss klarer å ha to tanker i hodet på én gang;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/321600-sunne-familievennlige-middagstips-%C3%A5-dele/page/4/#findComment-2660895 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lotte :o) Skrevet 7. januar 2009 Del Skrevet 7. januar 2009 Enig i det med Baccalao! *fysjom, fysjom* Signerer. Baccalao er grusomt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/321600-sunne-familievennlige-middagstips-%C3%A5-dele/page/4/#findComment-2660899 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 7. januar 2009 Del Skrevet 7. januar 2009 Det var overhodet ikke vanskelig:-) Noen av oss klarer å ha to tanker i hodet på én gang;-) (tok litt tid å finne ut hva du kommenterte her, men klarte det også, jeg ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/321600-sunne-familievennlige-middagstips-%C3%A5-dele/page/4/#findComment-2660902 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.