Gjest Shira :o) Skrevet 24. april 2009 Skrevet 24. april 2009 ''Men det er fordi jeg ikke er så glad i lammekjøtt '' Lammekjøtt som er _så_ godt!? ;P (jada, smak og behag osv.) Jeg spiser det altså, jeg spiser i grunnen det meste, men det er ikke det jeg velger først. 0 Siter
....AV Skrevet 24. april 2009 Skrevet 24. april 2009 Hm... Kyllingsuppe er det lenge siden jeg har lagd, det er kjempegodt! Med masse pepper, det liker jeg! (Men ikke ungene, stakkars. Pepperen, altså.) Det andre lukter blåmuggost - det kommer IKKE inn i dette huset! :-) Joda, det er blåmuggost, men kjempegodt :-) Begge mine unger (8 og 10) elsker den retten! 0 Siter
Speak Skrevet 24. april 2009 Skrevet 24. april 2009 Lasagne er forresten også litt sånn helgemat her, lager bare den jeg fikk her inne av Blikkboks nå, og den tar _timer_ å tilberede. Ingen over, ingen ved siden! :-) Da lager jeg en enkel versjon. Men den er veldig god den også:-) 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 24. april 2009 Skrevet 24. april 2009 Da lager jeg en enkel versjon. Men den er veldig god den også:-) Jeg lager også en ganske enkel versjon av lasagne, men synes også det er ganske mye styr og tar totalt mye tid. Men godt er det :-) 0 Siter
Gjest baremei Skrevet 24. april 2009 Skrevet 24. april 2009 Kanskje et alternativ til kjøttkaker?http://www.matprat.no/oppskrift.aspx?tema=sunn&artid=13484 En wokrett med biffkjøtt, f.eks. denne: http://www.matprat.no/oppskrift.aspx?tema=sunn&artid=15006 Eller marrokansk lammegryte: http://www.matprat.no/oppskrift.aspx?tema=sunn&artid=7353 0 Siter
Gjest ViViola Skrevet 24. april 2009 Skrevet 24. april 2009 Da lager jeg en enkel versjon. Men den er veldig god den også:-) All annen lasagne blekner mot denne, ergo er lasagne opphøyet til "festmat". :-) 0 Siter
Gjest ViViola Skrevet 24. april 2009 Skrevet 24. april 2009 Kanskje et alternativ til kjøttkaker?http://www.matprat.no/oppskrift.aspx?tema=sunn&artid=13484 En wokrett med biffkjøtt, f.eks. denne: http://www.matprat.no/oppskrift.aspx?tema=sunn&artid=15006 Eller marrokansk lammegryte: http://www.matprat.no/oppskrift.aspx?tema=sunn&artid=7353 Mmmm! Takk for linker - er lagret! :-) 0 Siter
Gjest ViViola Skrevet 24. april 2009 Skrevet 24. april 2009 Joda, det er blåmuggost, men kjempegodt :-) Begge mine unger (8 og 10) elsker den retten! Jeg spiser ting av blåmuggost når jeg ikke vet at det er blåmuggost - og jeg liker det! - men mannen min formelig værer blåmuggen før den kommer over dørstokken... He-he... 0 Siter
Gjest baremei Skrevet 24. april 2009 Skrevet 24. april 2009 Mmmm! Takk for linker - er lagret! :-) :-) 0 Siter
Gjest wonderinggirl Skrevet 24. april 2009 Skrevet 24. april 2009 Lasagne er forresten også litt sånn helgemat her, lager bare den jeg fikk her inne av Blikkboks nå, og den tar _timer_ å tilberede. Ingen over, ingen ved siden! :-) Nå ble jeg nysgjerrig! Hvor finner jeg denne fantastiske oppskriften på lasagne?? 0 Siter
Gjest ViViola Skrevet 24. april 2009 Skrevet 24. april 2009 Nå ble jeg nysgjerrig! Hvor finner jeg denne fantastiske oppskriften på lasagne?? Slik fikk jeg oppskriften en gang - jeg dobler denne: ''Lasagne ala Blikkboks: 9 lasagneplater 50gr. raspet parmesan Ostesaus: 4 nellikspikere/hel nellik 1 Løk, delt i to 6 dl skummetmelk (jeg bruker laktoseredusert lettmelk, går veldig greit, så man kan velge lettmelk, men skummet er absolutt best, merkelig nok) 25gr. smør 250 gr. raspet Cheddarost Kjøttsaus: 2ss Olivenolje 2 finhakkede løk 3 presset hvitløksfedd 1 ts tørket oregano 1 ts tørket basilikum 3 ss. tomatpure 500gr. karbonadedeig og en boks tomater. Kjøttsaus - framgangsmåte: Varm opp oljen i en kjele, stek løk i 3-5 minutter, til løken er mør. Tilsett hvitløk og stek 1 minutt til. Rør inn urter, tomatpure og karbonadedeigen (som du har stekt, selvsagt) Kok under stadig omrøring i ca 5 minutter. Tilsett boksen med tomater (ikke vær gjerrig på merket her, kjøp skikkelig gode som smaker. Jeg bruker SW, eller noe sånt, hadde ikke en boks her nå), og smak til med salt og pepper. La sausen småkoke i ca. 45min. Rør om av og til. 1. Lag kjøttsausen. (kan godt utdype det, men det kan du sikkert) 2. Ostesausen, stikk nellikene inn i den delte løken, og ha dem i en gryte. Ha i melken og varm opp til den nesten koker. Ta den av platen og sett den tilside i ca. 15 minutter, og etter det tar du ut løken med nellikspikerne 3.Smelt smøret i en kjele, ta i mel og la den surre i ca. 1minutt, tilsett gradvis den varme "kryddermelken", mens du visper hele tiden, tilslutt tilsetter du cheddarosten, og rører til den er helt innsmeltet i sausen. 4. Smør formen du skal bruke, så begynner du med kjøttblandingen, så ostesaus, så lasagneplater, dette gjør du flere ganger oppover. Når du har lagt det siste laget med lasagneplater, tar du resten av ostesausen på toppen, også strør du over parmesanen over igjen. Stekes i en time i forvarmet ovn på 190 grader. Jeg legger over aluminiumsfolie på slutten, når jeg har fått den fargen jeg syns er mest appetittelig på en lasagne.'' 0 Siter
Speak Skrevet 24. april 2009 Skrevet 24. april 2009 Jeg lager også en ganske enkel versjon av lasagne, men synes også det er ganske mye styr og tar totalt mye tid. Men godt er det :-) Vil vel tro at jeg bruker under 30 minutter + steketid. Så det er ikke så ille:-) 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 24. april 2009 Skrevet 24. april 2009 Vil vel tro at jeg bruker under 30 minutter + steketid. Så det er ikke så ille:-) Nei, ikke så ille, men på en hverdag har ikke vi en time til middagslaging :-) 0 Siter
Gjest ViViola Skrevet 24. april 2009 Skrevet 24. april 2009 Fiskeboller i hvit saus? Vet du, det er en rett vi aldri har. Har vel kanskje lagd det 1 gang de siste 15 årene, tror jeg, vi er ikke "fiskebollemennesker" vi voksne. Det jeg derimot lagde mye før, var hvit saus med både amerikansk grønnsaksblanding, reker og kutta fiskepudding oppi. Det blir jo nesten det samme, men fiskepuddingen er mer fast i konsistensen. Hovedgrunnen, da, til at vi ikke har denne retten lenger heller, er at vår eldste rett og slett spyr av hvit saus. Hun brekker seg og får det liksom ikke til. 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 25. april 2009 Skrevet 25. april 2009 Det som mangler er en mettende og vanvittig god grønnsakssuppe: http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift23685.asp 0 Siter
Gjest ViViola Skrevet 27. april 2009 Skrevet 27. april 2009 Det som mangler er en mettende og vanvittig god grønnsakssuppe: http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift23685.asp Mmm, den så nydelig ut! Men - her i huset er det Mannen som er suppemester, og grønnsakssuppe lager han bare på den tiden av året når råvarene er aller best. Basta bom, liksom. Heldigvis, da, så lager han så mye at vi har 2-listersspann i fryseren utover høsten/vinteren, men nå er det tom. Takk! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.