Gjest Ned i vekt! Skrevet 2. mai 2009 Skrevet 2. mai 2009 Noen som kan gi meg en god oppskrift på en middag med lite Kcal.Nå må jeg og gubben ned i vekt:-( 0 Siter
Lula Skrevet 2. mai 2009 Skrevet 2. mai 2009 Grete Roedemat. Dette er vår favoritt i heimen. Hvis du melder deg inn i grete roede på nett så får du tilgang til masse oppskrifter. Marokkanske kjøttboller 400 g kjøttdeig 1 stk løk, finhakket 2 fedd hvitløk, finhakket 1 ts salt 1/2 ts pepper 1/2 ts paprikapulver 1/2 ts kanel 1 ts karve 1 ts tørket mynte 1 stk egg Tomatsaus 1 boks hermetiske tomater, hakkede 1 ss løk, hakket 1 fedd hvitløk, hakket 1 bunt persille, finhakket 1/2 ts salt litt kajennepepper Slik gjør du: Bland alle ingrediensene til kjøttbollene, og form små boller som stekes gylne i en panne. Rist på pannen av og til slik at kjøttbollene blir runde og pene. Bland alle ingrediensene til sausen og la det hele småkoke i ca 10 minutter eller til sausen tykner. Legg kjøttbollene i sausen og server med kokt ris og en blandet grønn salat! Meny 1-2 3-4 5-6 Porsjon liten middels stor Ant porsjon 1 1,5 2 Kokt potet 150 225 300 Kcal 350 525 700 0 Siter
jubalong70 Skrevet 2. mai 2009 Skrevet 2. mai 2009 Bruk kvalitetskjøtt, -fugl, -fisk, masse grønnsaker og IKKE pasta, potet eller ris til. Bruk gjerne linser og bønner. 0 Siter
Mrs D Skrevet 2. mai 2009 Skrevet 2. mai 2009 Grete Roedemat. Dette er vår favoritt i heimen. Hvis du melder deg inn i grete roede på nett så får du tilgang til masse oppskrifter. Marokkanske kjøttboller 400 g kjøttdeig 1 stk løk, finhakket 2 fedd hvitløk, finhakket 1 ts salt 1/2 ts pepper 1/2 ts paprikapulver 1/2 ts kanel 1 ts karve 1 ts tørket mynte 1 stk egg Tomatsaus 1 boks hermetiske tomater, hakkede 1 ss løk, hakket 1 fedd hvitløk, hakket 1 bunt persille, finhakket 1/2 ts salt litt kajennepepper Slik gjør du: Bland alle ingrediensene til kjøttbollene, og form små boller som stekes gylne i en panne. Rist på pannen av og til slik at kjøttbollene blir runde og pene. Bland alle ingrediensene til sausen og la det hele småkoke i ca 10 minutter eller til sausen tykner. Legg kjøttbollene i sausen og server med kokt ris og en blandet grønn salat! Meny 1-2 3-4 5-6 Porsjon liten middels stor Ant porsjon 1 1,5 2 Kokt potet 150 225 300 Kcal 350 525 700 Kjøttdeig er ikke lav-kcal-mat! Til nød karbonade, men helst ikke farsemat i det hele tatt. 0 Siter
hidi, the scorpion Skrevet 2. mai 2009 Skrevet 2. mai 2009 Kjøttdeig er ikke lav-kcal-mat! Til nød karbonade, men helst ikke farsemat i det hele tatt. Karbonadeig eller kjøttdeig er ikke farsemat! Farse, er deig spedd med mel, melk, krydder eventuelt egg! 0 Siter
Lillemus Skrevet 2. mai 2009 Skrevet 2. mai 2009 Kjøttdeig er ikke lav-kcal-mat! Til nød karbonade, men helst ikke farsemat i det hele tatt. Kjøttdeig er rent kjøtt og flesk - ikke farse. Karbonadedeig er enda renere kjøtt. 0 Siter
Sofies mamma Skrevet 2. mai 2009 Skrevet 2. mai 2009 Kokt torsk den som heter gourmet er god), poteter, gulrøtter, litt smeltet vitalett og pepper. Det er min laveste kcal middag. 0 Siter
Mrs D Skrevet 3. mai 2009 Skrevet 3. mai 2009 Karbonadeig eller kjøttdeig er ikke farsemat! Farse, er deig spedd med mel, melk, krydder eventuelt egg! Du har selvsagt rett at det ikke er farsemat, men videre sundt er det uansett ikke. Går man på Grete Roede får man beskjed om å holde seg unna kjøttdeig. I alle fall var det sånn før i tida. 0 Siter
hidi, the scorpion Skrevet 3. mai 2009 Skrevet 3. mai 2009 Du har selvsagt rett at det ikke er farsemat, men videre sundt er det uansett ikke. Går man på Grete Roede får man beskjed om å holde seg unna kjøttdeig. I alle fall var det sånn før i tida. Det er nok fordi kjøttdeig er ispedd litt spekk;) Karbonadedeig er rent kjøtt som ikke er tilsatt spekk, men som kan innehold litt marmorert kjøtt og er ganske sunt;) 0 Siter
Gjest baremei Skrevet 3. mai 2009 Skrevet 3. mai 2009 Kjøttdeig er ikke lav-kcal-mat! Til nød karbonade, men helst ikke farsemat i det hele tatt. Karbonadedeig inneholder ca. like mange kcal. per 100 g (litt over 100 kcal) som kyllingfilet, så det er mager mat. Kjøttdeig inneholder ca. det dobbelte. 0 Siter
Gjest baremei Skrevet 3. mai 2009 Skrevet 3. mai 2009 Anbefaler tallerken-modellen: fyll opp halvparten av tallerkenen med grønnsaker/salat. Den andre halvparten deles likt mellom rent kjøtt/fisk (dvs. ikke blandingsprodukter som pølser, fiskepinner, hamburger) og potet/ris/pasta. (Mange synes poteter metter best. 100 g potet, eller 1,5-2 poteter, inneholder 80 kcal.) Forsyn dere kun en gang. Velg bort fete sauser og dressinger til fordel for tomatbaserte/andre lettere varianter. (Mange halvfabrikata-sauser er faktisk ok med tanke på kaloriinnhold!) Velg frukt eller bær, evt. med en dæsj vaniljeyoghurt/kesam dersom dere ønsker dessert. Eller ta en rute mørk sjokolade til kaffen. På www.matprat.no, under boksen merket "sunn", finner du mange fristende og lette oppskrifter. Inspirasjon til nye måter å servere fisk på, kan du finne på www.godfisk.no. Anbefaler også den svenske siden www.tasteline.com (Klikk på "recept", velg så i kategorien "smalt och GI"). 0 Siter
Gjest baremei Skrevet 3. mai 2009 Skrevet 3. mai 2009 Bruk kvalitetskjøtt, -fugl, -fisk, masse grønnsaker og IKKE pasta, potet eller ris til. Bruk gjerne linser og bønner. Bare til opplysning: 200 gram potet, ca. 3 middelstore poteter, inneholder 160 kcalorier. Samme mengde kokte brune bønner inneholder ca.250 kcalorier. Poteter er mettende, og som du ser, ganske kalorifattige. Det er dermed ingen grunn til å fraråde trådstarter å spise poteter. Pasta og ris er det lett å spise for mye av, og disse er også kaloririke, så jeg er til dels enig med deg her. I hvert fall må man passe på mengden. Når det er sagt, støtter jeg deg i å anbefale økt bruk av bønner/linser, det er en god kilde til protein og fiber, og er både billigere og mindre belastende for miljøet enn kjøtt :-) 0 Siter
Gjest ViViola Skrevet 3. mai 2009 Skrevet 3. mai 2009 Du har selvsagt rett at det ikke er farsemat, men videre sundt er det uansett ikke. Går man på Grete Roede får man beskjed om å holde seg unna kjøttdeig. I alle fall var det sånn før i tida. Etter kabonadedeigens inntog - og kjøttdeig av kalkun/kylling - er ikke dette lenger neimat i GRs verden. :-) Farsemat er derimot fy-fy, og vanlig kjøttdeig er bitte-litt-mat. 0 Siter
Mrs D Skrevet 3. mai 2009 Skrevet 3. mai 2009 Etter kabonadedeigens inntog - og kjøttdeig av kalkun/kylling - er ikke dette lenger neimat i GRs verden. :-) Farsemat er derimot fy-fy, og vanlig kjøttdeig er bitte-litt-mat. Det var nå egentlig det faktum at Lula foreslo bruk av kjøttdeig i lav-kcal-middag jeg reagerte på. 0 Siter
Gjest ViViola Skrevet 3. mai 2009 Skrevet 3. mai 2009 Det var nå egentlig det faktum at Lula foreslo bruk av kjøttdeig i lav-kcal-middag jeg reagerte på. OK - bare leste det du skrev om Grete Roede, og responderte på det. :-) 0 Siter
jubalong70 Skrevet 4. mai 2009 Skrevet 4. mai 2009 Bare til opplysning: 200 gram potet, ca. 3 middelstore poteter, inneholder 160 kcalorier. Samme mengde kokte brune bønner inneholder ca.250 kcalorier. Poteter er mettende, og som du ser, ganske kalorifattige. Det er dermed ingen grunn til å fraråde trådstarter å spise poteter. Pasta og ris er det lett å spise for mye av, og disse er også kaloririke, så jeg er til dels enig med deg her. I hvert fall må man passe på mengden. Når det er sagt, støtter jeg deg i å anbefale økt bruk av bønner/linser, det er en god kilde til protein og fiber, og er både billigere og mindre belastende for miljøet enn kjøtt :-) Du har så rett. Jeg leste overskriften feil, og fikk det for meg at det sto lav-karb-middag. Nå ser jeg at jeg tok feil. Takk 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.