Lillemus Skrevet 3. oktober 2009 Skrevet 3. oktober 2009 Har tenkt å lage eplemos selv og lurer på om eplene bør skrelles først? Skal kjøre hele greia i foodprocessor etterpå så den blir helt glatt og tenkte da at det kanskje ikke var så farlig med skallet? 0 Siter
Gjest Vilikkehanick Skrevet 3. oktober 2009 Skrevet 3. oktober 2009 Vil det ikke bli biter av skallet når du har det med mon tro? 0 Siter
Persille1365381127 Skrevet 3. oktober 2009 Skrevet 3. oktober 2009 Smak og behag? Jeg tror jeg ville hatt det på... Det blir litt annen farge, litt annen konsistens - og jeg inbiller meg at det sitter litt smak i skallet også 0 Siter
Gjest midia Skrevet 3. oktober 2009 Skrevet 3. oktober 2009 Vi skrellet eplene sist vi laget. 0 Siter
Lillemus Skrevet 3. oktober 2009 Forfatter Skrevet 3. oktober 2009 Smak og behag? Jeg tror jeg ville hatt det på... Det blir litt annen farge, litt annen konsistens - og jeg inbiller meg at det sitter litt smak i skallet også Det sitter i alle fall masse antioksydanter i skallet. ) 0 Siter
Gjest kokkea Skrevet 3. oktober 2009 Skrevet 3. oktober 2009 Jeg liker ikke å ha skall i eplemosen. Det blir fort litt klumper av dette i mosen selvom den blir moset godt. 0 Siter
blanke ark Skrevet 3. oktober 2009 Skrevet 3. oktober 2009 Vi har laga store mengder mos med å koke eplebåter med skall og til og med rester av kjernehus. Kjører det glatt med stavmikseren, og det blir skikkelig godt. Har frosset uten konserveringsmiddel, bare med sukker, og det er supert både som syltetøy, i kaker osv. Som du sier lenger ned: Mye lurt i skallet, så derfor ville vi prøve å ta det med. Dessuten var det ganske greit å slippe å skrelle alle eplene, som vi har styra med før. 0 Siter
Lillemus Skrevet 3. oktober 2009 Forfatter Skrevet 3. oktober 2009 Vi har laga store mengder mos med å koke eplebåter med skall og til og med rester av kjernehus. Kjører det glatt med stavmikseren, og det blir skikkelig godt. Har frosset uten konserveringsmiddel, bare med sukker, og det er supert både som syltetøy, i kaker osv. Som du sier lenger ned: Mye lurt i skallet, så derfor ville vi prøve å ta det med. Dessuten var det ganske greit å slippe å skrelle alle eplene, som vi har styra med før. Det er det jeg har tenkt å gjøre - altså bare koke med litt sukker og fryse ned. ) Med skall, men uten kjærnehus, det går jo fort å skjære ut det, men jeg ser ikke for meg å stå og skrelle kilovis med små epler nei. 0 Siter
blanke ark Skrevet 3. oktober 2009 Skrevet 3. oktober 2009 Det er det jeg har tenkt å gjøre - altså bare koke med litt sukker og fryse ned. ) Med skall, men uten kjærnehus, det går jo fort å skjære ut det, men jeg ser ikke for meg å stå og skrelle kilovis med små epler nei. Genial måte å prekevere eplene på, om jeg må si det selv Har mye mer glede av den frosne eplemosen enn av blåbæra jeg plukka i høst, så dette skal jeg gjøre igjen! 0 Siter
jubalong70 Skrevet 4. oktober 2009 Skrevet 4. oktober 2009 Jeg synes mosen kan ha en tendens til å bli bitter om det er for mye skrell i den. Foretrekker eplene skrelt. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.