candyqueen_83 Skrevet 12. oktober 2009 Skrevet 12. oktober 2009 Har en klump på ca 700 g som må brukes i morgen. Bør den stekes hel eller skjæres opp til biffer? 0 Siter
Gjest Matprat Skrevet 12. oktober 2009 Skrevet 12. oktober 2009 Stekes hel med surret spekeskinke rundt og tomater fylt med fetaost og urter.. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 12. oktober 2009 Forfatter Skrevet 12. oktober 2009 Stekes hel med surret spekeskinke rundt og tomater fylt med fetaost og urter.. Hørtes godt ut. Men jeg har alltid vært litt skeptisk til å steke store kjøttstykker med bacon eller spekeskinke rundt. Blir det ikke mer kokt? Eller lage man stekeskorpe først? Fikk veldig lyst på sjampinjongsaus/stuing så jeg tror det blir det til. Hehe.. 0 Siter
Alana Skrevet 12. oktober 2009 Skrevet 12. oktober 2009 Hørtes godt ut. Men jeg har alltid vært litt skeptisk til å steke store kjøttstykker med bacon eller spekeskinke rundt. Blir det ikke mer kokt? Eller lage man stekeskorpe først? Fikk veldig lyst på sjampinjongsaus/stuing så jeg tror det blir det til. Hehe.. Surr baconet rundt før du bruner hele greia i stekepanna - og så setter du den inn i ovnen. Å fylle den med blåmuggost, litt rødløk og soltørket tomat blir heller ikke vondt ;-) Nå har jeg bare gjort dette med indrefilet, men ytrefilet funker sikkert også bra! 0 Siter
pusi Skrevet 13. oktober 2009 Skrevet 13. oktober 2009 Jeg ville ha marinert kjøttet på forhånd. La kjøttet ligge en stund i olje med krydder. Så ville jeg frest kjøttet i stekepanna, til det hadde fått stekeskorpe på alle sider. Så legger jeg kjøttet i langpanna og setter det inn i ovnen på 200 grader. Du kan gjerne bruke steketermometer for å se når det er ferdig. Mitt tips er maks 20 minutter i ovnen. Du tar det ut av ovnen og lar kjøttet hvile i et kvarter, før du skjærer det opp i skiver. Serveres med poteter tilberedt på valgfri måte. Her er både fløtegratinerte, vanlig kokte, potetmos ol godt. Grønnsaker/salat og en god saus hører også til. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 13. oktober 2009 Forfatter Skrevet 13. oktober 2009 Surr baconet rundt før du bruner hele greia i stekepanna - og så setter du den inn i ovnen. Å fylle den med blåmuggost, litt rødløk og soltørket tomat blir heller ikke vondt ;-) Nå har jeg bare gjort dette med indrefilet, men ytrefilet funker sikkert også bra! Men jeg syns kjøttet blir mindre appetittlig når det ikke er stekeskorpe på det. Hehe.. Får se hva jeg prøver. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 13. oktober 2009 Forfatter Skrevet 13. oktober 2009 Jeg ville ha marinert kjøttet på forhånd. La kjøttet ligge en stund i olje med krydder. Så ville jeg frest kjøttet i stekepanna, til det hadde fått stekeskorpe på alle sider. Så legger jeg kjøttet i langpanna og setter det inn i ovnen på 200 grader. Du kan gjerne bruke steketermometer for å se når det er ferdig. Mitt tips er maks 20 minutter i ovnen. Du tar det ut av ovnen og lar kjøttet hvile i et kvarter, før du skjærer det opp i skiver. Serveres med poteter tilberedt på valgfri måte. Her er både fløtegratinerte, vanlig kokte, potetmos ol godt. Grønnsaker/salat og en god saus hører også til. Takk ) Hørtes godt ut ) Kjøttet går ut på dato i dag. Holder den seg til i morgen? 0 Siter
pusi Skrevet 13. oktober 2009 Skrevet 13. oktober 2009 Takk ) Hørtes godt ut ) Kjøttet går ut på dato i dag. Holder den seg til i morgen? Jeg har en mann som er helt hysterisk når det gjelder datostempling. Jeg har prøvd å fortelle ham at matvaren sikkert ikke kan klokka, men han spiser ikke mat som han vet er utgått på dato. Derfor ville jeg ha brukt det i dag. Denne måten å lage mat på er genial. Det blir kjempegodt og tar ikke lengre tid enn annen mat. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 13. oktober 2009 Forfatter Skrevet 13. oktober 2009 Jeg har en mann som er helt hysterisk når det gjelder datostempling. Jeg har prøvd å fortelle ham at matvaren sikkert ikke kan klokka, men han spiser ikke mat som han vet er utgått på dato. Derfor ville jeg ha brukt det i dag. Denne måten å lage mat på er genial. Det blir kjempegodt og tar ikke lengre tid enn annen mat. Jeg får ikke lagd middag før ganske sent i dag. Men det tar bare 20 minutter i ovnen altså? Tenkte å lage noen ovnsstekte potetbåter til, men de tar hvertfall 45 min. 0 Siter
løvinne71 Skrevet 13. oktober 2009 Skrevet 13. oktober 2009 Takk ) Hørtes godt ut ) Kjøttet går ut på dato i dag. Holder den seg til i morgen? Er den vakumpakket?? Isåfall er det nok liten fare selvom det går et par dager over tiden. Men krydder og marinade virker konserverende. Hvis du tar den ut og krydrer den idag, så holder den nok også utmerket til imorgen hvis den står kjølig. Ellers støtter jeg tilberedningforslaget til Pusi fullt ut! Husk at svinekjøtt skal være gjennomstekt, i motsetning til biffkjøtt som kan være litt rått / rosa inni.. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 13. oktober 2009 Forfatter Skrevet 13. oktober 2009 Er den vakumpakket?? Isåfall er det nok liten fare selvom det går et par dager over tiden. Men krydder og marinade virker konserverende. Hvis du tar den ut og krydrer den idag, så holder den nok også utmerket til imorgen hvis den står kjølig. Ellers støtter jeg tilberedningforslaget til Pusi fullt ut! Husk at svinekjøtt skal være gjennomstekt, i motsetning til biffkjøtt som kan være litt rått / rosa inni.. Den ligger bare på et brett med plast surret rundt. Fra ferskvaredisken. Skal prøve å få lagd den i dag ) Tror jeg skal prøve pusi sin fremgangsmåte ja. Med ovnsstekte potetbåter, sjampinjong- og fløtesaus, og grønnsaker ) 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 13. oktober 2009 Forfatter Skrevet 13. oktober 2009 Jeg ville ha marinert kjøttet på forhånd. La kjøttet ligge en stund i olje med krydder. Så ville jeg frest kjøttet i stekepanna, til det hadde fått stekeskorpe på alle sider. Så legger jeg kjøttet i langpanna og setter det inn i ovnen på 200 grader. Du kan gjerne bruke steketermometer for å se når det er ferdig. Mitt tips er maks 20 minutter i ovnen. Du tar det ut av ovnen og lar kjøttet hvile i et kvarter, før du skjærer det opp i skiver. Serveres med poteter tilberedt på valgfri måte. Her er både fløtegratinerte, vanlig kokte, potetmos ol godt. Grønnsaker/salat og en god saus hører også til. Hva slags krydder forresten? Til marinaden. 0 Siter
pusi Skrevet 13. oktober 2009 Skrevet 13. oktober 2009 Hva slags krydder forresten? Til marinaden. Jeg må innrømme at jeg ofte bruker ferdig-marinade, men om jeg skal lage selv tar jeg en skvett olje (idag har jeg bare soya i huset) og litt av det krydderet jeg liker best. Nå for tiden ville det blitt Chilli Explotion og hvitløkspepper. Kanskje også litt basilikum eller oregano. Jeg bruker ikke salt i marinaden, men heller litt grillkrydder, som jo er salt. Vi liker at det er litt smak på maten ;o) 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 13. oktober 2009 Forfatter Skrevet 13. oktober 2009 Jeg må innrømme at jeg ofte bruker ferdig-marinade, men om jeg skal lage selv tar jeg en skvett olje (idag har jeg bare soya i huset) og litt av det krydderet jeg liker best. Nå for tiden ville det blitt Chilli Explotion og hvitløkspepper. Kanskje også litt basilikum eller oregano. Jeg bruker ikke salt i marinaden, men heller litt grillkrydder, som jo er salt. Vi liker at det er litt smak på maten ;o) Jeg liker også mye smak. Da skal jeg ordne marnade nå så får den ligget noen timer. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 13. oktober 2009 Forfatter Skrevet 13. oktober 2009 Jeg må innrømme at jeg ofte bruker ferdig-marinade, men om jeg skal lage selv tar jeg en skvett olje (idag har jeg bare soya i huset) og litt av det krydderet jeg liker best. Nå for tiden ville det blitt Chilli Explotion og hvitløkspepper. Kanskje også litt basilikum eller oregano. Jeg bruker ikke salt i marinaden, men heller litt grillkrydder, som jo er salt. Vi liker at det er litt smak på maten ;o) Ble olje (hadde bare solsikkeolje), litt pepper, chili, timian, oregano, provencekrydder, noen hvitløksbåter delt i to, og litt saft fra en appelsin ) Da gleder jeg meg til middag. Hehe 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 13. oktober 2009 Forfatter Skrevet 13. oktober 2009 Jeg ville penslet den med olje under stekingen, ellers blir den fort litt tørr. Selvsagt brune den i stekepanne først, før den settes inn i stekeovnen. Bruk helst så svak varme som mulig, mat skal ikke stekes for hardt, spesielt ikke kjøtt (og fisk). Svak varme i panne eller ovn? 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 13. oktober 2009 Forfatter Skrevet 13. oktober 2009 Jeg ville penslet den med olje under stekingen, ellers blir den fort litt tørr. Selvsagt brune den i stekepanne først, før den settes inn i stekeovnen. Bruk helst så svak varme som mulig, mat skal ikke stekes for hardt, spesielt ikke kjøtt (og fisk). For den skal vel brunes raskt utenpå, så da må jo panna være god og varm? 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 13. oktober 2009 Forfatter Skrevet 13. oktober 2009 Ja, varm panne. Men ikke 200 grader i stekeovnen. 150 kanskje. :-) Takk ) 0 Siter
pusi Skrevet 14. oktober 2009 Skrevet 14. oktober 2009 Ble olje (hadde bare solsikkeolje), litt pepper, chili, timian, oregano, provencekrydder, noen hvitløksbåter delt i to, og litt saft fra en appelsin ) Da gleder jeg meg til middag. Hehe Hørtes deilig ut ) Hvordan smakte maten? 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 14. oktober 2009 Forfatter Skrevet 14. oktober 2009 Hørtes deilig ut ) Hvordan smakte maten? Middagen var nyyydelig ))) Skal gjentas. Hehe. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.