Gå til innhold

Borreliose


Gjest Sportsmannen
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest Sportsmannen

Hei, Jeg har hatt masse leamus /fascikulasjoner mest i beina og noe i kroppen i over 1,5 år med noe redusert muskulatur og fikk omsider påvist positiv IgG og immunoblot IgG i serum (sentralsykehuset vestfold) Borreliose (smittet i Vestfold/Sørlandet). Jeg har vært i gang nå med Doxylin (jeg tåler denne bra) 2 tbl. daglig i 3 uker og 3 dager og leamusen er doblet i aktivitet. Nevrologen setter meg nå på 2 nye uker, totalt 6 uker. Hun virker usikker på videre forløp. Siden jeg har hatt det lenge skriver du at jeg må regne med lang behandlingstid som virker logisk. 1. Er det normalt at jeg får det blir verre så lenge først?, 2. Hvor lang tid ca. kan behandlingen ta? 3. Viktigste: Konkret forslag til kur?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Miklos Degre, Dr Med Spesialist i mikrobiologi

Hei, Diagnose av Borreliainfeksjoner kan være meget vanskelig. Spesielt gjelder dette infeksjoner som ligger langttilbake i tid, hvor sykdomsutviklingen er kommet i mer kroniske, "sekundære" eller tredje stadier. Det er tydeligvis tilfelle hos deg. Jeg kan selvfølgelig ikke trekke denne diagnosen i tvil, dertil har jeg alt for få opplysninger. IgG antistoffer sier imidlertid at du har en gang vært infisert. Hvorvidt dine syhmptomer skyldes Borrelia er vanskelig å bevise. Etter det jeg vet er slike "leamus" -fascikulasjoner er meget sjeldne. Doxicyklin er kaanskje den vanligst brukte antibiotika mot Borrelia. I infeksjoner som er kommet til annet eeller tredje stadium anbefales behandling i 3-4 uker, slik du har fått det. Som alternativ anbefales behandling med ceftriaxon eller amoksicillin. Det anbefales samme varighet for behandlingen. Jeg kjenner ikke til at antibiotika behandling skal føre til forverrelse, men det er mulig at det kan forekomme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...