Gå til innhold

Bilyd på hjertet?


samm
 Del

Anbefalte innlegg

Var hos legen i dag, og når han lytta på hjertet mitt trodde han først han hørte en bilyd, men når han lytta en gang til, var det ikke noe der, så var ikke noe å bekymre seg for sa han. Ble nå likevel litt bekymret. Kan en sånn bilyd komme og gå litt, eller er det ingenting å bry seg om så lenge legen ikke hørte noe andre gang han lyttet? (som var 2 sekunder senere)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Fortsetter under...

Hei!

Så vidt jeg vet kommer slike bilyder som oftest av klaffefeil. De kan være medfødte eller ervervete. Den sistnevnte er hyppigst en komplikasjon til giktfeber, som her i landet forekommer sjeldnere enn før.

Etter en tid vil det utvikle seg hjertesvikt som følge av en slik klaffefeil, det vil si at du blir tungpusten og får ødemer. Jeg regner ikke med at du har noen slike symptomer, og at legen derfor kunne konkludere med at alt er i orden. Hvis du hadde hatt hjerteproblemer ville du jo trolig hatt andre symptomer også...

Forøvrig vet jeg om noen personer som har hatt bilyder på hjertet, uten at legen har funnet at noe er galt, og som er helt friske og raske. Mvh. Lilao

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest MedicNerd

Noen har en liten bilyd på hjertet uten at det betyr noe. Har selv dette. Noen leger kommenterer det og sier at de hører en godartet bilyd. Andre leger sier at det høres bra ut. Hvis du bekymrer deg, be om et EKG.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...