Gå til innhold

Kløe,svie i hodebunn..


Gjest Hairpain
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest Hairpain

Jeg har i det siste hatt kløe,sviende følelse i hodebunn,samtidig som håret er blitt tørt og dødt..Har også blitt en del tynnere..Etter vask,blir det tørrere og verre enn før vask..Har prøvd flere typer sjampo,hjelper lite.. Er dette aldersrelatert,er 51,mann..Jeg har også lett for å svette i hodebunn/pannen,særlig ved mat som er av den sterkere typen..,da begynner det også å svi i hodebunnen.. Er dette allergi,sopp,eller hormonelt betinget?Er det noe du kan gjøre for meg?Jeg tar en del kosttilskudd,trener mye osv..Kan dette også skyldes tannproblemer evnt..,penicillin..?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jon Langeland, hudlege

Hei ! Tørt og tynnere hår samt kløe og svie i hodebunnen kan være litt alders relatert, men også henge sammen med androgene hormoners påvirkning. Håret også hvert enkelt hårstrå blir da litt tynnere og litt tørrere samtidig som det kan utvikles flass og fin skjelling i hodebunnen. Det siste kalles for seborreisk eksem eller "flasseksem". Allergi og tannproblemer er ikke årsaken til dine plager. Selv om det først og fremst er påvirkning av talgkjertle som gir flasseksem , er også en soppart, pityrosporum ovale involvert i denne prosessen. Derfor består behandlingen av et soppmiddel, ketoconazol(Fungoral) evt i kombinasjon med et flytende cortisionpreparat av og til. Siden håret også kan være tørt og dødt kan det være lurt å snakke med frisøren så du kan få en hårbalsam som passer. Mvh Hudlegen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...