Gå til innhold

Egg og melkeallergi


Gjest CarlW
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest CarlW

Hei. Jeg har en liten gutt på 6mnd som når har vært til lege og fått utført en prikktest. Resultatet ble at han var allergisk mot egg og melk. Det kom til syne to små "vannblemmer" der han reagerte. Han har en periode hatt utslett på kroppen. Litt i hodet, ellers i leddene. Det har ikke virket som dette har plaget gutten. Gutten har stort sett vært i godt humør. Har hørt at barn med melkeallergi har vært plaget med vondt i magen. Dette er ikke tilfelle for min gutt. Stor sett vært en solstråle hele dagen. Jeg ammer forsatt og jeg fikk beskjed om å holde meg unna egg og melkeprodukter, fikk også beskjed om å gi grøt uten melk til junior. Fikk i tillegg morsmelkerstaning Neocate som vi skulle bruke i grøt osv. Men juinor liker verken erstatningen eller de grøtene som vi har pøvd til han. Alt ble spyttet ut igjen. Det jeg lurer på er om slike prikktester er 100% pålitelige. Kan de vise feil? Evt kan han reagere på egg og melk i testen uten at han er allergisk men at det bare medfører litt eksem som kan nøytaliseres med krem? Har prøvd en stund og holde meg unna produkter med melk og egg, og samtidig holdt junior unna dette også. Spiste tidligere flere egg hver helg uten at vi kunne se noen forverring av utslett. Har etter mye om og fått gutten i mat uten melk. Men nå er gutten sur og utilpass store deler av dagen. Utslettet han har en delvis borte( fikk mildison for dette).Jeg tror egentlig ikke min gutt har noen allergier og er nå usikker på hva jeg skal gjøre. Fikk beskjed av legen at det skulle taes ny prikktest om ca 6 mnd. Kan han bare ha hatt eksem som kremen tok seg av???? Hilsen litt frustrert mamma

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ragnhild Halvorsen, Lege Spesialist i immunologi

Kjære deg

Godt at noen har en sunn skepsis til prøver tatt uten at sykdomsbildet tilsier store tiltak!

En prikktest sier ikke noe sikkert om allergisk sykdom - den sier bare at gutten din har en disposisjon for allergi. Utslettet han har (eller har hatt) er nok atopisk eksem, men det er slett ikke sikkert at egg og melk har stor betydning for eksemet. Så lenge plagene er såpass moderate som du beskriver synes jeg det er et uforholdsmessig sterkt inngrep å sette både deg og gutten på egg- og melkefri kost. Dessuten er det urimelig å bruke en melkeerstatning som bare inneholder aminosyrer (Neocate) ved så små plager og uten at det har vært et ernæringsproblem.

Det er viktig for normal utvikling av smak- og ernæring at spedbarn får en allsidig kost uten unødige restriksjoner. Nyere forskning tyder på at det er viktig å innføre nye matvarer som kumelk, egg og fisk mens mor fortsatt ammer, dvs i første leveår.

Du bør spise normalt, både egg og melk, og innføre en vanlig morsmelkerstatning til gutten din når han skal ha annen melk enn morsmelk f.eks. i grøten. Hvis eksemet blir veldig ille og ikke kan kontrolleres med rimelig hudbehandling kan du vurdere å unngå egg og melk til barnet, men med små plager er det ingen grunn til at du skal holde deg borte fra egg og melk.

Min faste overbevisning er at tiltakene aldri skal være mer belastende enn selve symptomene, det synes de å være i ditt tilfelle.

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...