Gå til innhold

Atopisk eksem ?


Gjest Pigmentus minus
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest Pigmentus minus

Hei Jeg har plager med ekstremt kløende eksem under fotbladene og etterhvert opp til anklene. Der eksemet er og har vært forsvinner pigmenter og er områdene blir helt uten farge. På leggene har jeg også store pigmentløse områder ( snart hele fremsiden på leggene) Disse områdene utvides sakte men sikkert etter at det oppstår små områder i kantene på disse områdene med utslett / kløende eksem. Almenpraktikeren som har sett på dette kaller det for Atopisk eksem og skriver ut kortisonsalve som ikke virker. Noen forslag ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Fortsetter under...

Jon Langeland, hudlege

Hei ! Slik du beskriver det med utslett som har spredt seg opp fra fotbladene til anklene under en periode med cortisonsalve "som ikke virker", tenker jeg på om det som ser ut som eksem egentlig kan være en soppinfeksjon. Da vil nemlig utsletttet spre seg fordi cortisonen gir ekstra "næring" til soppen. Da vil det gjerne være et aktivt kløende område med flassing og vannblemmer i periferien . Fra dette stedet kan det skrapes av hudavskalling til soppdyrk som gjerne vil bekrefte diagnosen. Enten må du gå til en hudlege til undersøkelse og prøvetaking, eller så må du bare legge vekk cortisonsalven og starte med Lamisil krem i stedet, men anbefaler at det tas prøve før soppsalve . Det er nemlig også aktuelt å ta tbl 1-2 mnd når du er så ille som du beskriver. Pigmenttapet kan være en forbigående hudreaksjon. Mvh fra Hudlegen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Pigmentus minus

Hei , Nei det er ikke soppinfeksjon, trodde egentlig det da det startet for et års tid siden, og behandlet da med fotsopp krem kjøpt på apoteket.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...