Gjest Ingen pinnekjøttkvinne 0 0 Skrevet 4. desember 2009 Del Skrevet 4. desember 2009 Trenger hjelp dere, har aldri laget pinnekjøtt før Har en pose med kjøtt, skal ha potet og grønnsak til, steksaus (jada, vet at det er merkelig tilbehør, hi hi) Har ikke kjele med rist. Kan jeg legge pinnekjøttet over langpanne på rista der og dampe under sølvfolie? Hvor mye vann tar jeg i og hvor lenge skal kjøttet dampe og på hvor høy varme? Noen tips utenom dette? (Det skal ligge i vann i 24 timer, vannet byttes en gang?) Blir spennende å se om det blir noe middag ut av dette her 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dorthe 48 982 398 Skrevet 4. desember 2009 Del Skrevet 4. desember 2009 Kan du ikke spørre om noen har en trykk-koker noen kan låne deg så går det kjempefort. Den er det rist i også. Det er en sånn ting eldgamle tanter rundt 70+ har og noen få andre som enten har arvet den eller gjort en investering og endel utlending, indere og søreuropere har ofte. Jeg er virkelig ikke noen ekspert på pinnekjøtt, men jeg fyller vann opp til rista og fyller den med pinnekjøtt og lar den koke i trykkkokeren i 25-30 minutter. Etterpå skal kjøttet grilles i 5-10 minutter på rist i ovnen. Jeg lager maten på lillejulaften så jeg koker da og griller de på julaften før vi skal spise. Skyen ligger da under rista i trykkokeren og det varmer jeg opp igjen hvis jeg har laget dagen før. Men vi spiser ikke poteter ved siden av, bare kålrabistappe og koser oss med rødvin ved siden av. Dattera mi er ikke voksen enda og drikker ikke øl og aquavit, det gjorde jeg da jeg var 24 ;o) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra 0 0 Skrevet 4. desember 2009 Del Skrevet 4. desember 2009 Kan du ikke spørre om noen har en trykk-koker noen kan låne deg så går det kjempefort. Den er det rist i også. Det er en sånn ting eldgamle tanter rundt 70+ har og noen få andre som enten har arvet den eller gjort en investering og endel utlending, indere og søreuropere har ofte. Jeg er virkelig ikke noen ekspert på pinnekjøtt, men jeg fyller vann opp til rista og fyller den med pinnekjøtt og lar den koke i trykkkokeren i 25-30 minutter. Etterpå skal kjøttet grilles i 5-10 minutter på rist i ovnen. Jeg lager maten på lillejulaften så jeg koker da og griller de på julaften før vi skal spise. Skyen ligger da under rista i trykkokeren og det varmer jeg opp igjen hvis jeg har laget dagen før. Men vi spiser ikke poteter ved siden av, bare kålrabistappe og koser oss med rødvin ved siden av. Dattera mi er ikke voksen enda og drikker ikke øl og aquavit, det gjorde jeg da jeg var 24 ;o) Må man ikke ha "pinner" i bunnen av gryta, da? Jeg trodde de bidro til den spesielle smaken. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
jubalong70 27 424 0 Skrevet 4. desember 2009 Del Skrevet 4. desember 2009 Vi har pinnekjøtt på julaften, så dette kan jeg Vi bruker bjørkepinner i bunnen av en STOR kjele. Du kan bruke andre pinner også, men ta av barken først. Mange dagligvarebutikker har ferdige pinner til salgs for en 20-30,-. Legg pinnene i 2-3 lag i bunnen av kjelen, fyll på vann til det er kant i kant med de øverste pinnene. Legg i pinnekjøttet på kryss og tvers. Ha på lokk og kok opp. Når det koker, skrur du plata ned slik at det fortsatt koker godt, men ikke fosskoker. Etterfyll med vann etterhvert. Hos oss står pinnekjøttet på i minst 3-4 timer. Krafta som er igjen, bruker vi som saus. Er den veldig salt vannes den ut med vann. Lykke til 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dorthe 48 982 398 Skrevet 4. desember 2009 Del Skrevet 4. desember 2009 Må man ikke ha "pinner" i bunnen av gryta, da? Jeg trodde de bidro til den spesielle smaken. Som jeg sa, jeg er ingen ekspert så jeg bruker rista som tilhører trykk-kokeren og venninna mi som var vant til pinnekjøtt til julaften, pleide å låne min før hun kjøpte seg sin egen trykkkoker 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan 55 670 1 426 Skrevet 4. desember 2009 Del Skrevet 4. desember 2009 Må man ikke ha "pinner" i bunnen av gryta, da? Jeg trodde de bidro til den spesielle smaken. Nei, pinnene er først og fremst for at ikke selve kjøttet skal ligge nedi vannet og koke. Man kan like gjerne bruke rist. Og etter hva jeg har hørt gidder ikke google fram en evt link) så har ikke pinnekjøtt navnet sitt etter disse pinnene, men pga fasongen på ribbestykkene...;-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Babette 13 285 257 Skrevet 4. desember 2009 Del Skrevet 4. desember 2009 Det er mye lettere å lage pinnekjøtt enn ribbe. Ikke så mye som kan gå galt, men jeg synes det er vanskelig å få det sprøtt på slutten selv om det settes i stekovn på høy varme. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan 55 670 1 426 Skrevet 4. desember 2009 Del Skrevet 4. desember 2009 Det er mye lettere å lage pinnekjøtt enn ribbe. Ikke så mye som kan gå galt, men jeg synes det er vanskelig å få det sprøtt på slutten selv om det settes i stekovn på høy varme. Du har ikke grill i stekovnen, da? Det synes jeg gjør susen. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
hidi, the scorpion 13 082 0 Skrevet 4. desember 2009 Del Skrevet 4. desember 2009 Det er mye lettere å lage pinnekjøtt enn ribbe. Ikke så mye som kan gå galt, men jeg synes det er vanskelig å få det sprøtt på slutten selv om det settes i stekovn på høy varme. Spiser dere den sprøstekte svoren da? Det er jo rent fett! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Babette 13 285 257 Skrevet 4. desember 2009 Del Skrevet 4. desember 2009 Spiser dere den sprøstekte svoren da? Det er jo rent fett! Er det svor på pinnekjøtt? Jeg mente at hele greia skal bli litt crispy. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Babette 13 285 257 Skrevet 4. desember 2009 Del Skrevet 4. desember 2009 Du har ikke grill i stekovnen, da? Det synes jeg gjør susen. Joda, men vi bruker bare å sette ovnen på 250 grader. Det blir dog ikke særlig sprøtt. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
hidi, the scorpion 13 082 0 Skrevet 4. desember 2009 Del Skrevet 4. desember 2009 Er det svor på pinnekjøtt? Jeg mente at hele greia skal bli litt crispy. Kjære deg, trodde du snakket om ribbe! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan 55 670 1 426 Skrevet 4. desember 2009 Del Skrevet 4. desember 2009 Kjære deg, trodde du snakket om ribbe! Du må se i tråden, vetø;-) Ikke bare på 100 nyeste:-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan 55 670 1 426 Skrevet 4. desember 2009 Del Skrevet 4. desember 2009 Joda, men vi bruker bare å sette ovnen på 250 grader. Det blir dog ikke særlig sprøtt. Setter grillen på full guffe og etter fem minutter hviver vi pinnekjøttet inn. Det blir sprøtt nok for meg ihvertfall. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tzatziki1365380058 3 946 0 Skrevet 4. desember 2009 Del Skrevet 4. desember 2009 Nei, pinnene er først og fremst for at ikke selve kjøttet skal ligge nedi vannet og koke. Man kan like gjerne bruke rist. Og etter hva jeg har hørt gidder ikke google fram en evt link) så har ikke pinnekjøtt navnet sitt etter disse pinnene, men pga fasongen på ribbestykkene...;-) Hæ?? Helt fra jeg var liten, har jeg trodd at pinnekjøtt het pinnekjøtt pga formen på ribbestykkene. MEN da jeg var ca 20, fikk jeg vite at NEI DA - navnet kom av pinnene det skal kokes på. Er du SIKKER på at du har rett??? Og fremfor alt, har JEG hatt rett hele tiden??? Du MÅ simpelthen finne frem den linken! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
candyqueen_83 11 417 0 Skrevet 4. desember 2009 Del Skrevet 4. desember 2009 Spiser dere den sprøstekte svoren da? Det er jo rent fett! Selvfølgelig spiser man svoren ) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
candyqueen_83 11 417 0 Skrevet 4. desember 2009 Del Skrevet 4. desember 2009 Er det svor på pinnekjøtt? Jeg mente at hele greia skal bli litt crispy. Crispy pinnekjøtt? Nei, pinnekjøttet skal være mykt, og saftig ) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ingen pinnekjøttkvinne 0 0 Skrevet 4. desember 2009 Del Skrevet 4. desember 2009 Vi har pinnekjøtt på julaften, så dette kan jeg Vi bruker bjørkepinner i bunnen av en STOR kjele. Du kan bruke andre pinner også, men ta av barken først. Mange dagligvarebutikker har ferdige pinner til salgs for en 20-30,-. Legg pinnene i 2-3 lag i bunnen av kjelen, fyll på vann til det er kant i kant med de øverste pinnene. Legg i pinnekjøttet på kryss og tvers. Ha på lokk og kok opp. Når det koker, skrur du plata ned slik at det fortsatt koker godt, men ikke fosskoker. Etterfyll med vann etterhvert. Hos oss står pinnekjøttet på i minst 3-4 timer. Krafta som er igjen, bruker vi som saus. Er den veldig salt vannes den ut med vann. Lykke til Flott forklart oppskrift. Takk Men alle snakker om å steke dem sprø etterpå, hvordan gjør du det? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
hidi, the scorpion 13 082 0 Skrevet 4. desember 2009 Del Skrevet 4. desember 2009 Du må se i tråden, vetø;-) Ikke bare på 100 nyeste:-) ''Det er mye lettere å lage pinnekjøtt enn ribbe. Ikke så mye som kan gå galt, men jeg synes det er vanskelig å få det sprøtt på slutten selv om det settes i stekovn på høy varme.'' Ikke så godt å vite hva som først eller sist:) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
hidi, the scorpion 13 082 0 Skrevet 4. desember 2009 Del Skrevet 4. desember 2009 Selvfølgelig spiser man svoren ) OK;) Jeg spiser kun det rene kjøttet på ribba, tar vekk alt fett... 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.