Gå til innhold

urinveisinnfeksjon og prostitt


Gjest Katinka Marie
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest Katinka Marie

Vi er et ektepar i 40 åra som sliter med urinveiene. Hun: gjentagende urinveisinnfeksjon i 20 år og overaktiv blære. Har nettopp vært hos urolog og han fant ut at slimhinnene i blære var røde og "tynnslitte". Det ble dyrket urin og det ble funnet bakterier og må nå ta en kur Selexid. Har ikke symptomer på uvi eller smerte ved vannlatning. Ble og satt på to andre typer medisin, Vesicare 10mg og Vagifem 25 mikrogram. Han: Akutt prostitt med urinveisinnfeksjon, som kom tilbake kort tid etter endt pencillinkur. Han har tatt vevsprøve av prostata der det ble funnet celleforandring, fikk beskjed om at det kan være betennelsen som gir celleforandring, men det kan og være kreft. Er slapp og går lett tom for krefter til å være en mann i 40 åra. Sympton på forstørret prostata har vart i flere år. Spørsmål: Er det en mulighet for at vi overfører bakterier seksuelt til hverandre slik at uvi kommer tilbake.Vi har ikke hatt seksuell kontakt med noen andre. Har aldri gått på pencillin samtidig. Bør han gå på en langtidskur for å eventuelt utelukke celleforandring pga betennelse. Han skal ta ny celleprøve innen 6 mnd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Miklos Degre, Dr Med Spesialist i mikrobiologi

Det er vanskelig å være "fjenrdiagnostiker" i en såpass komplisert sykehistorie, og med så begrenset tilgans til detaljer og tilleggsundersøkelser. Ut fra de opplysninger du gir regner jeg med at det er usannsynlig at infeksjonstilstander dere har skyldes de samme bakteriene og derfor er det svært lite sannsynlig at smitten er overført mellom dere, den ene eller andre veien. Selexid er valgt for å behandle henne på grunnlag av bakteriologiske undersøkelser (slik jeg forstår det). Selexid (Mecillinam) virker så å si utelukkende på en gruppe bakterier som tilhører storfamilien "Enterobakterier", sk. Gram negative bakterier som forekommer i tarmen, som del av den normale tarmflora: På den andrfe siden prostatainfeksjoner skyldes oftest sk. Gram positive bakterier, og de behandles ofte med penicillin (som ikke virker på Gram negative bakterier).

Jeg vil anta at hennes nåværende symptomer skyldes andre forhold enn infeksjon. Det er tydeligvis også urologens opfatning slik det kan bedømmes etter behandlingen som hun nå får. Det kan selvfølgelig ikke utelukkes at hun hadde en infeksjon som medvirket til hennes symptomer. Det kunne være en ide å kontrollere om den infeksjonen hun hadde er nå helt borte.

Når det gjelder prostatitt, er det vanlig erfaring at antibiotikabehandlgen bør være relativt lan. Mange anbefaler også kombinasjon av flere antibiotika, avhenghig av det man påviser av bakterier. Jeg synes ikke at en ukomplisert prostatitt kan forklare de generelle symptomer du beskriver. Det er sikker ganske fornuftig med oppfølgende undersøkelser for å se om det er noe mer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...