Elis31 Skrevet 2. januar 2010 Del Skrevet 2. januar 2010 Frokostblanding, med annen kornblaning enn hvete? Husker ikke om Fedons firkornblanding var det? Også står det en i melkekartongbeholder ved siden av det glutenfritt mel. Det er rimeligere i sverige. Hva med omelett med grønnsaker til frokost? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340613-br%C3%B8dmat-el-uten-hvetemel/page/4/#findComment-2875084 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 2. januar 2010 Del Skrevet 2. januar 2010 Frokostblanding, med annen kornblaning enn hvete? Husker ikke om Fedons firkornblanding var det? Også står det en i melkekartongbeholder ved siden av det glutenfritt mel. Det er rimeligere i sverige. Hva med omelett med grønnsaker til frokost? Takk for tips! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340613-br%C3%B8dmat-el-uten-hvetemel/page/4/#findComment-2875150 Del på andre sider Flere delingsvalg…
candyqueen_83 Skrevet 3. januar 2010 Del Skrevet 3. januar 2010 Synes du?? Her foretrekker alle speltbunn på Peppes Vi fikk det ved en feiltagelse en gang, og alle syns den var tørr og smakløs. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340613-br%C3%B8dmat-el-uten-hvetemel/page/4/#findComment-2875196 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 3. januar 2010 Del Skrevet 3. januar 2010 Vi fikk det ved en feiltagelse en gang, og alle syns den var tørr og smakløs. Kanskje de var uheldige med bunnen akkurat den dagen ;-P 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340613-br%C3%B8dmat-el-uten-hvetemel/page/4/#findComment-2875233 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ebbas Skrevet 3. januar 2010 Del Skrevet 3. januar 2010 Spelt er i praksis hvetemel, ikke glutenfritt med andre ord. Jeg trodde poenget her var å få et hvetefritt kosthold, ikke glutenfritt - det er mange som faktisk er ganske intolerante for hvete, mens spelt går bra. Energiløshet og dårlig fordøyelse, for eksempel. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340613-br%C3%B8dmat-el-uten-hvetemel/page/4/#findComment-2875244 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ebbas Skrevet 3. januar 2010 Del Skrevet 3. januar 2010 Er det havremel du bruker? Jeg bruker havregryn, store eller små. :-) Hvis gluten er et issue: havre er naturlig glutenfritt, men siden det høstes ofte med samme maskineri som andre kornsorter, må de veldig glutenallergiske kjøpe glutenfri havre, som er høstet med eget maskineri. Men i utgangspunktet fokuserer jeg på kosthold fri for hvete, så gluten får bli en annen story. :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340613-br%C3%B8dmat-el-uten-hvetemel/page/4/#findComment-2875248 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ebbas Skrevet 3. januar 2010 Del Skrevet 3. januar 2010 Ser helt nydelig ut!! Og virker som det er veldig lettvint å lage, så dette skal prøves ut Lykke til. :-) En annen ting dere kan lage til kos er havrevafler, forresten. Det er utroolig godt, og så fungerer magen (ihvertfall min) strålende selv om jeg eventuelt overforspiser meg på dem.. :-D 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340613-br%C3%B8dmat-el-uten-hvetemel/page/4/#findComment-2875249 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 3. januar 2010 Del Skrevet 3. januar 2010 Lykke til. :-) En annen ting dere kan lage til kos er havrevafler, forresten. Det er utroolig godt, og så fungerer magen (ihvertfall min) strålende selv om jeg eventuelt overforspiser meg på dem.. :-D Det eneste melet du bruker i vaflene er altså havremel? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340613-br%C3%B8dmat-el-uten-hvetemel/page/4/#findComment-2875256 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ebbas Skrevet 3. januar 2010 Del Skrevet 3. januar 2010 Det eneste melet du bruker i vaflene er altså havremel? Bruker helt vanlige havregryn, faktisk. Store eller små. :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340613-br%C3%B8dmat-el-uten-hvetemel/page/4/#findComment-2875269 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ebbas Skrevet 3. januar 2010 Del Skrevet 3. januar 2010 Bruker helt vanlige havregryn, faktisk. Store eller små. :-) FOrslag til oppskrift (går litt på cirka-en hjemme) Er ikke helt flink til å få layouten til å bli riktig her på dol-forum, men det er vel leselig..på et vis * 8dl havregryn * 7dl kefir (dette svelles en time eller mer, likner nesten en dvask brøddeig når du er ferdig. Ganske tungrodd, så en miksmaster eller noe annet maskinelt hjelpemiddel er fint å ha når du skal blande i følgende: * 2dl spelt * 1ts bakepulver * 1ts vaniljesukker * 2-4 ss demerarasukker (eller vanlig sukker) * 1 ts salt * Litt smelta smør om du vil * 6 egg * 4dl søt melk (lettmelk, helmelk, det du vil) Litt på slump,. så justér med melk/mel så det blir passe. F.eks varierer jeg om det er mest søtmelk eller surmelk, det 'vitkige' er å ikke svelle havregryna i en blanding av begge deler, for da blir alt surt, men det er jo ikke så farlig heller da. :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340613-br%C3%B8dmat-el-uten-hvetemel/page/4/#findComment-2875276 Del på andre sider Flere delingsvalg…
-På Dol av og til Skrevet 3. januar 2010 Del Skrevet 3. januar 2010 Jeg bruker havregryn, store eller små. :-) Hvis gluten er et issue: havre er naturlig glutenfritt, men siden det høstes ofte med samme maskineri som andre kornsorter, må de veldig glutenallergiske kjøpe glutenfri havre, som er høstet med eget maskineri. Men i utgangspunktet fokuserer jeg på kosthold fri for hvete, så gluten får bli en annen story. :-) Det var bra at du bruker havregryn. Har ikke havremel på butikken her jeg bor.Ellers tenker jeg som deg....prøver uten hvete, så får jeg se an havren etter hvert. Men er allerede mye bedre i magen etter å ha kuttet ut gjær, hvete og rug. Takk for svar:) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340613-br%C3%B8dmat-el-uten-hvetemel/page/4/#findComment-2875290 Del på andre sider Flere delingsvalg…
-På Dol av og til Skrevet 3. januar 2010 Del Skrevet 3. januar 2010 Ryvita synes han smaker som sponplate *himle* Skal bace sconesene, ja Ryvita er nok litt sponplate:) Men jeg syntest de var kjempe gode med geitost på. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340613-br%C3%B8dmat-el-uten-hvetemel/page/4/#findComment-2875293 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ebbas Skrevet 3. januar 2010 Del Skrevet 3. januar 2010 Det var bra at du bruker havregryn. Har ikke havremel på butikken her jeg bor.Ellers tenker jeg som deg....prøver uten hvete, så får jeg se an havren etter hvert. Men er allerede mye bedre i magen etter å ha kuttet ut gjær, hvete og rug. Takk for svar:) Jeg er helt fascinert over hvor bra fordøyelsen min fungerer med havre. Jeg kan tendere til treg mage, luft i magen, vondt i magen - men jeg kan seriøst *overspise* havrevafler (med og uten hjemmelaga syltetøy) og likevel ha en fordøyelse som fungerer klokkerent. :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340613-br%C3%B8dmat-el-uten-hvetemel/page/4/#findComment-2875341 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 3. januar 2010 Del Skrevet 3. januar 2010 Bruker helt vanlige havregryn, faktisk. Store eller små. :-) Jøss, jeg ser for meg at konsistensen (kun havregryn sammen med væske) blir så rar at det vanskelig kan bli vafler av det - men dette må prøves 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340613-br%C3%B8dmat-el-uten-hvetemel/page/4/#findComment-2875371 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 3. januar 2010 Del Skrevet 3. januar 2010 Ryvita er nok litt sponplate:) Men jeg syntest de var kjempe gode med geitost på. Litt enig, så det gjelder å ha godt pålegg på Jeg synes de er kjempegode med fenalår eller hvitost på 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340613-br%C3%B8dmat-el-uten-hvetemel/page/4/#findComment-2875372 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ebbas Skrevet 3. januar 2010 Del Skrevet 3. januar 2010 Jøss, jeg ser for meg at konsistensen (kun havregryn sammen med væske) blir så rar at det vanskelig kan bli vafler av det - men dette må prøves Ja, jeg var skeptisk først sjøl også..forbausende nok så blir det ei røre av det. :-D Hver gang! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340613-br%C3%B8dmat-el-uten-hvetemel/page/4/#findComment-2875387 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 3. januar 2010 Del Skrevet 3. januar 2010 Ja, jeg var skeptisk først sjøl også..forbausende nok så blir det ei røre av det. :-D Hver gang! Skal prøves så snart som mulig 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340613-br%C3%B8dmat-el-uten-hvetemel/page/4/#findComment-2875394 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ebbas Skrevet 3. januar 2010 Del Skrevet 3. januar 2010 Litt enig, så det gjelder å ha godt pålegg på Jeg synes de er kjempegode med fenalår eller hvitost på Jeg elsker Ryvita. Dessverre kom Ryvita særskilt dårlig ut i en oversikt over 'matvarer med mest akrylamid' jeg leste i avisa for et års tid siden.. Andre 'vanlige' knekkebrød kom ikke så ille ut i det hele tatt. Skal vi se, lista ligger her: http://www.aftenposten.no/helse/article319045.ece Tror nok ikke det er så farlig å spise det av og til da, men det er kanskje greit å ikke ha det som basis i kostholdet, ihvertfall. Det meste blir jo usunt hvis man spiser for mye av det.. :-D 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340613-br%C3%B8dmat-el-uten-hvetemel/page/4/#findComment-2875407 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest MayLynn Skrevet 3. januar 2010 Del Skrevet 3. januar 2010 Pannekaker blir mannen min alltid uvel av (selv om han liker det kjempegodt!), så jeg prøver med bogmel senere! Hva slags mel er det egentlig? Dagligvarebutikken? Og bruker man det på samme måte som hvetemel? Jeg pleier alltid å ha grovmel sammen med hvetemel i pannekakerøra. Pannekaker, vafler ol blir også gode med glutenfritt mel. Du finner tips på www.ncf.no - velg diskusjonsforum. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340613-br%C3%B8dmat-el-uten-hvetemel/page/4/#findComment-2875416 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dorthe Skrevet 3. januar 2010 Del Skrevet 3. januar 2010 Ok, ang candida så tenkte jeg mest på sukker... visste ikke at gluten kunne påvirke candida :-/ Gjær togli, ikke gluten ;o) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340613-br%C3%B8dmat-el-uten-hvetemel/page/4/#findComment-2875446 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.