Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg elsker Ryvita. Dessverre kom Ryvita særskilt dårlig ut i en oversikt over 'matvarer med mest akrylamid' jeg leste i avisa for et års tid siden.. Andre 'vanlige' knekkebrød kom ikke så ille ut i det hele tatt. Skal vi se, lista ligger her:

http://www.aftenposten.no/helse/article319045.ece

Tror nok ikke det er så farlig å spise det av og til da, men det er kanskje greit å ikke ha det som basis i kostholdet, ihvertfall. Det meste blir jo usunt hvis man spiser for mye av det.. :-D

Huff, ikke særlig hyggelig lesning :-/

Jeg spiser endel Rugsprø fra Wasa, men den sto ikke på lista....

Fortsetter under...

  • Svar 88
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • Lillemus

    5

  • Dorthe

    5

  • -På Dol av og til

    5

  • jubalong70

    4

Gjest Niccola

Jeg trodde poenget her var å få et hvetefritt kosthold, ikke glutenfritt - det er mange som faktisk er ganske intolerante for hvete, mens spelt går bra. Energiløshet og dårlig fordøyelse, for eksempel.

Mulig jeg misforsto, men tok det for gitt at hun mente glutenfritt, siden det jo finnes flere varianter av brød uten hvetemel. Rugbrød, f.eks. Og jeg regnet med at togli visste om dette, og at spørsmålet da handlet om mer enn det. :-)

Annonse

Mulig jeg misforsto, men tok det for gitt at hun mente glutenfritt, siden det jo finnes flere varianter av brød uten hvetemel. Rugbrød, f.eks. Og jeg regnet med at togli visste om dette, og at spørsmålet da handlet om mer enn det. :-)

:-) Tror tråden viser at det var mange som tolket det både som deg og som meg..

Har en som er hveteintolerant i nær familie, derfor var det lett for meg å tolke det som at hvete var problemet her. Imidlertid vil alle jeg nevner intoleransen for anta at jeg mener glutenintoleranse - så det er en nokså vanlig slutning.. :-D

  • 2 uker senere...

Vi vet egentlig ingenting ennå, så vi må nok bare prøve oss fram mht gluten, hvete osv. I første omgang prøver han å kutte ut hvetemel for å se om det kan hjelpe på. Hvis ikke, så må vi nok tenke mer på glutenet...

Det er sikkert noen som har nevnt det før, men en god ting kan ikke sies for ofte; Ikke kutt ut gluten uten å ha vært veien innom helsevesenet for en cøliaki-utredning først! Cøliaki-diagnose gir støtte til fordyret kosthold og skulle han kutte ut gluten, bli mye bedre og siden ønske å utrede for cøliaki, så må han spise glutenholdig mat i mange måneder før det kan utredes/undersøkes om det foreligger cøliaki. Tro du meg, det er _ikke_ morsomt å måtte spise/tvinge i seg mat man blir uvel av!

Det er sikkert noen som har nevnt det før, men en god ting kan ikke sies for ofte; Ikke kutt ut gluten uten å ha vært veien innom helsevesenet for en cøliaki-utredning først! Cøliaki-diagnose gir støtte til fordyret kosthold og skulle han kutte ut gluten, bli mye bedre og siden ønske å utrede for cøliaki, så må han spise glutenholdig mat i mange måneder før det kan utredes/undersøkes om det foreligger cøliaki. Tro du meg, det er _ikke_ morsomt å måtte spise/tvinge i seg mat man blir uvel av!

Ok, takk! Skal legge meg dette på minnet :)

Han har forøvrig begynt å ta Omega 3 og har ikke vært friskere enn på lenge.... Aldri spist fisk, så jeg lurer rett og slett på om kroppens fettsyrelager har gått på et dundrende underskudd- og at dette har vært en medvirkende årsak til problemene...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...