Gjest togli Skrevet 3. januar 2010 Del Skrevet 3. januar 2010 Jeg elsker Ryvita. Dessverre kom Ryvita særskilt dårlig ut i en oversikt over 'matvarer med mest akrylamid' jeg leste i avisa for et års tid siden.. Andre 'vanlige' knekkebrød kom ikke så ille ut i det hele tatt. Skal vi se, lista ligger her: http://www.aftenposten.no/helse/article319045.ece Tror nok ikke det er så farlig å spise det av og til da, men det er kanskje greit å ikke ha det som basis i kostholdet, ihvertfall. Det meste blir jo usunt hvis man spiser for mye av det.. :-D Huff, ikke særlig hyggelig lesning :-/ Jeg spiser endel Rugsprø fra Wasa, men den sto ikke på lista.... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340613-br%C3%B8dmat-el-uten-hvetemel/page/5/#findComment-2875504 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 3. januar 2010 Del Skrevet 3. januar 2010 Pannekaker, vafler ol blir også gode med glutenfritt mel. Du finner tips på www.ncf.no - velg diskusjonsforum. Takk for link 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340613-br%C3%B8dmat-el-uten-hvetemel/page/5/#findComment-2875505 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 3. januar 2010 Del Skrevet 3. januar 2010 Gjær togli, ikke gluten ;o) Sorry 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340613-br%C3%B8dmat-el-uten-hvetemel/page/5/#findComment-2875508 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Niccola Skrevet 3. januar 2010 Del Skrevet 3. januar 2010 Nei, men han skulle unngå hvetemel, ikke gluten nødvendigvis. Nå tenkete jeg på hun kusina(?) di med cøliaki, dersom hun spiser det.. :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340613-br%C3%B8dmat-el-uten-hvetemel/page/5/#findComment-2875555 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Niccola Skrevet 3. januar 2010 Del Skrevet 3. januar 2010 Jeg trodde poenget her var å få et hvetefritt kosthold, ikke glutenfritt - det er mange som faktisk er ganske intolerante for hvete, mens spelt går bra. Energiløshet og dårlig fordøyelse, for eksempel. Mulig jeg misforsto, men tok det for gitt at hun mente glutenfritt, siden det jo finnes flere varianter av brød uten hvetemel. Rugbrød, f.eks. Og jeg regnet med at togli visste om dette, og at spørsmålet da handlet om mer enn det. :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340613-br%C3%B8dmat-el-uten-hvetemel/page/5/#findComment-2875557 Del på andre sider Flere delingsvalg…
jubalong70 Skrevet 3. januar 2010 Del Skrevet 3. januar 2010 Nå tenkete jeg på hun kusina(?) di med cøliaki, dersom hun spiser det.. :-) Niesa - hun spiser selvfølgelig ikke det Men takk for at du tenkte på henne 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340613-br%C3%B8dmat-el-uten-hvetemel/page/5/#findComment-2875573 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ebbas Skrevet 3. januar 2010 Del Skrevet 3. januar 2010 Mulig jeg misforsto, men tok det for gitt at hun mente glutenfritt, siden det jo finnes flere varianter av brød uten hvetemel. Rugbrød, f.eks. Og jeg regnet med at togli visste om dette, og at spørsmålet da handlet om mer enn det. :-) :-) Tror tråden viser at det var mange som tolket det både som deg og som meg.. Har en som er hveteintolerant i nær familie, derfor var det lett for meg å tolke det som at hvete var problemet her. Imidlertid vil alle jeg nevner intoleransen for anta at jeg mener glutenintoleranse - så det er en nokså vanlig slutning.. :-D 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340613-br%C3%B8dmat-el-uten-hvetemel/page/5/#findComment-2875599 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ruskesnusk Skrevet 15. januar 2010 Del Skrevet 15. januar 2010 Vi vet egentlig ingenting ennå, så vi må nok bare prøve oss fram mht gluten, hvete osv. I første omgang prøver han å kutte ut hvetemel for å se om det kan hjelpe på. Hvis ikke, så må vi nok tenke mer på glutenet... Det er sikkert noen som har nevnt det før, men en god ting kan ikke sies for ofte; Ikke kutt ut gluten uten å ha vært veien innom helsevesenet for en cøliaki-utredning først! Cøliaki-diagnose gir støtte til fordyret kosthold og skulle han kutte ut gluten, bli mye bedre og siden ønske å utrede for cøliaki, så må han spise glutenholdig mat i mange måneder før det kan utredes/undersøkes om det foreligger cøliaki. Tro du meg, det er _ikke_ morsomt å måtte spise/tvinge i seg mat man blir uvel av! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340613-br%C3%B8dmat-el-uten-hvetemel/page/5/#findComment-2882872 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 15. januar 2010 Del Skrevet 15. januar 2010 Det er sikkert noen som har nevnt det før, men en god ting kan ikke sies for ofte; Ikke kutt ut gluten uten å ha vært veien innom helsevesenet for en cøliaki-utredning først! Cøliaki-diagnose gir støtte til fordyret kosthold og skulle han kutte ut gluten, bli mye bedre og siden ønske å utrede for cøliaki, så må han spise glutenholdig mat i mange måneder før det kan utredes/undersøkes om det foreligger cøliaki. Tro du meg, det er _ikke_ morsomt å måtte spise/tvinge i seg mat man blir uvel av! Ok, takk! Skal legge meg dette på minnet Han har forøvrig begynt å ta Omega 3 og har ikke vært friskere enn på lenge.... Aldri spist fisk, så jeg lurer rett og slett på om kroppens fettsyrelager har gått på et dundrende underskudd- og at dette har vært en medvirkende årsak til problemene... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/340613-br%C3%B8dmat-el-uten-hvetemel/page/5/#findComment-2883410 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.