Gjest Skjønner ikke helt dette med vedovner.. Skrevet 23. januar 2010 Skrevet 23. januar 2010 Hvordan varmer man opp stua med en vedovn raskest? Ved å ha fullt åpent trekk, middels trekk eller veldig lite trekk? 0 Siter
Gjest Vedgubben Skrevet 23. januar 2010 Skrevet 23. januar 2010 Full trekk, men det forusetter at du har lufteventiler i stua. Hvis ikke sett vinduene på gløtt. 0 Siter
mrxx Skrevet 23. januar 2010 Skrevet 23. januar 2010 Du skal ha fart i ovnen og da er det full trekk som gjelder. Jeg fyrer forresten kun med full trekk, da brenner peisen min så fint atte:-) Skal trekken skrus helt ned så skal det være kun glør igjen. 0 Siter
Lillemus Skrevet 23. januar 2010 Skrevet 23. januar 2010 Du skal ha fart i ovnen og da er det full trekk som gjelder. Jeg fyrer forresten kun med full trekk, da brenner peisen min så fint atte:-) Skal trekken skrus helt ned så skal det være kun glør igjen. ''Du skal ha fart i ovnen og da er det full trekk som gjelder. Jeg fyrer forresten kun med full trekk, da brenner peisen min så fint atte:-)'' Vi har ovnsdøra på gløtt de første 5 min til veden har blitt varm kan du si, deretter lukker vi døra og trekken, både oppe og nede, er nesten lukket. Da blir det fort godt og varmt her hos oss. ) 0 Siter
hidi, the scorpion Skrevet 23. januar 2010 Skrevet 23. januar 2010 ''Du skal ha fart i ovnen og da er det full trekk som gjelder. Jeg fyrer forresten kun med full trekk, da brenner peisen min så fint atte:-)'' Vi har ovnsdøra på gløtt de første 5 min til veden har blitt varm kan du si, deretter lukker vi døra og trekken, både oppe og nede, er nesten lukket. Da blir det fort godt og varmt her hos oss. ) ''Vi har ovnsdøra på gløtt de første 5 min til veden har blitt varm kan du si, deretter lukker vi døra og trekken, både oppe og nede, er nesten lukket. Da blir det fort godt og varmt her hos oss. )'' I følge all informasjon jeg har fått, så er dere bare en hårsbredd fra pipebrann! 0 Siter
mrxx Skrevet 23. januar 2010 Skrevet 23. januar 2010 ''Du skal ha fart i ovnen og da er det full trekk som gjelder. Jeg fyrer forresten kun med full trekk, da brenner peisen min så fint atte:-)'' Vi har ovnsdøra på gløtt de første 5 min til veden har blitt varm kan du si, deretter lukker vi døra og trekken, både oppe og nede, er nesten lukket. Da blir det fort godt og varmt her hos oss. ) Jeg også har døra litt på gløtt i de første minuttene. Men å fyre uten trekk kan være skummelt fordi det kan samle seg mye sot i pipa og det kan igjen føre til pipebrann. Men det kan jo være at dere har veldig god trekk selv om trekken er igjen. Jeg har så og si ikke sot i pipa og feiern er svært så fornøyd:-) 0 Siter
Lillemus Skrevet 23. januar 2010 Skrevet 23. januar 2010 Jeg også har døra litt på gløtt i de første minuttene. Men å fyre uten trekk kan være skummelt fordi det kan samle seg mye sot i pipa og det kan igjen føre til pipebrann. Men det kan jo være at dere har veldig god trekk selv om trekken er igjen. Jeg har så og si ikke sot i pipa og feiern er svært så fornøyd:-) Det er god trekk og trekkene er ikke helt lukket da, det brenner godt i ovnen altså, ikke bare glør. Meg bekjent har ikke feieren hatt noe å bemerke når han har vært her. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.